Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvid og gul gane samt hvide pletter i mund.

Hejsa! Jeg er en kvinde på 20 år. Jeg har fået snakket med vagtlægen ang. min betændelse, og fået Andolex imod det. Det er så den anden dag jeg bruger det, og jeg forventer ikke at se forændringer med det samme men kunne stadig godt tænke mig at vide hvad det kunne være for en betændelse. (Det er ikke blevet bedre indtil videre, faktisk lige en anelse værre, men det gør kun ondt i tandkødet øverst nu og ikke i svælgen og hals som før)

Min hårde gane er tydeligt blevet hvid og min bløde gane er blevet gul-agtigt samt har jeg fået nogle hvide bløde væv/pletter i munden i alle hjørner, i svælgen og på indersiden af kinderne.

Min gane og svælg er fyldt med røde og hvide knopper og jeg havde lidt ondt i svælgen (lidt længere nede i halsen) og lige nedenunder kæben på halsen. Ved ikke om det er normalt, men jeg kan mærke det ene lymfeknude på halsen tydeligere end den anden. Samt et ømt tandkød. Igår begyndte jeg at have det lidt svært med vejrtrækning, da jeg fik stikkende smerte i højre side i halsen da jeg træk vejret.

Jeg ved ikke om det er relateret men :
- Jeg har en død fortand nederst i munden, og samt en fortand der er blevet løs, og jeg kan se tydeligt at tandlommen er lidt løsere eller længere på den der er løs end hos de andre tænder.

- Jeg har fået tilfældige smerter fra kæbe til øre, og fået pludselig ondt i ørene og smule hoved pine. Kæbe smerten for 2 dage siden, og resten for ca. 4 dage siden..

-Har været ramt af stress der har medført smerter i brystkasse og i arme (I kæben en enkelt gang når det startede med armene) Og smerter på brystkassen tæt ved armhulen. Stressen har så gjort at jeg er kommet til at ryge op til 20-30 smøger om dagen i et par måneder, men har skåret ned på ca. 15 i denne her uge.

-Igår havde jeg sværere med vejrtrækning pga. smerter i halsen, og min bryskasse føltes ekstrem tung (kan også være stressen) og jeg blev nødt til at inhalere lidt ekstra og dybere for at få normal luft. Det forsatte lidt få timer efter smerterne i halsen forsvandt.

Nu her, føles det som om at det er noget i min brystkasse der ikke er de sædvanlige stress smerter.. Det er som om at der sidder noget i hjerteregionen, en slags smule smerte der gør i lige linje om bag ribbenene i venstre side der bliver en anelse værre. Når jeg hoster eller skubber slim op med musklerne for at spytte det ud - så forsvinder det i få sekundter og kommer igen :( Den føles også unormalt tung..

Det gør altså ikke ondt at sluge eller spise :) Og da jeg snakkede med vagtlægen i mobilen, fortalte han mig at det med tænderne nok ikke var relateret. Nogen herinde der har haft samme erfaring eller der kan give mig lidt mere info om det? :)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg ved slet ikke, hvad der kan være galt, men hvis jeg var dig ville jeg gå til min tandlæge.
    Det var en tandlæge, som sørgede for min bror fik den rette behandling, da han havde smerter i munden og ganen. Lægen tog fejl. Tandlægen kan henvise til specialister, hvis det skulle være nødvendigt.

    Men har du kun snakket i telefonen med en vagtlæge og derefter bare fået medicin. Jeg undrer mig noget efter det du fortæller.

    Ang. din infektion, ?? jamen hvis du kun har snakket i telefon med en vagtlæge, hvor ved du så fra, det er en infektion.
  • Indstillinger
    Han fortalte mig at det var bare en betændelse og hvis den ikke forsvandt med brug af Andolex, så blev de nødt til at kigge på det. Jeg er nok kommet til at bruge det forkerte ord, det skulle have stået betændelse der hvor der stod infektion :) Han skrev en recept til mig, der blev sendt til apoteket til afhentning :)

    Jeg har et tandlæge check her på Onsdag, så det kan være at han kan hjælpe mig lidt med det, tak :)
  • Indstillinger
    Hejsa igen! :) Nu har jeg været ved min læge, og han kunne altså ikke se noget der var unormalt, og selv om han kiggede ind i min mund, så kunne han ikke se noget hvidt eller unormalt i min mund. F.eks i svælgen, og bag de bagerste tænder
    Jeg fik noget imod svamp da han kunne se at jeg havde en lille smule svamp på tungen. Samt kunne han se at min gane havde et hvidt belæg hvor jeg fik at vide at det skyldtes stress og cigaretter.

    Men jeg synes stadig at det er underligt, og min gane og tandkød er stadig ømt. Så jeg har taget et billede af det, og vil gerne høre jeres mening om det? Det selvf. kan være at jeg gør for meget ud af det. Men man bliver bare lidt bekymret :)
    (Ved ikke om det er relateret, men kan også mærke at min venstre arm er blevet mere "slap" end den anden, ved ikke rigtig hvordan jeg kan beskrive det.)

    Billede: http://s89.photobucket.com/user/eydis92 ... sort=3&o=0
  • Indstillinger
    Drop cigaretterne og få hjælp til at tackle din stress på en anden måde...Det hjalp mig.
  • Indstillinger
    Tak for svar :) Jeg har skam planer om det, når eksamen er overstået i slutningen af denne måned :)
  • Indstillinger
    Det ser ud som om der er betændelse i mandlerne. Noget galt er der.
    Jeg er spændt på, hvad tandlægen siger.

    Men drop de cigaretter. Jeg er ikke ung og har aldrig røget. Jeg har alle mine tænder, minus en. De er tilmed pæne og hvide.

    Du skulle se en rygers tænder, når de bliver ældre. Hvis der er tænder tilbage er de grimme i farven og der er mange gange paradentose også. Så falder tænderne ud. Og man stinker ud af munden, nej, faktisk stinker man overalt.

    Min bror var storryger og fik kræft i munden. Det var hans tandlæge, der hjalp ham og fik ham sendt til rigshospitalet, da lægen ikke gjorde noget. Desværre var det en ondartet kræft og han døde.
    Tandlægen er uddannet til at kunne se sygdomme i munden.


    Jeg kiggede på billedet en gang til. Er det din mund. ? Den sorte kugle på din tunge er det en piercing. Få den endelig ud, hvis det er tilfældet.

    citat

    Infektioner
    Udover at piercingerne kan give tandskader, er området omkring piercingen et godt sted for bakterier og kan blive årsag til overførsel af smitsomme sygdomme. Der er masser af naturlige bakterier på tungen, som skal være der, men når tungens slimhinde gennempierces, får bakterierne nem adgang til blodet. Det øger risikoen for infektioner. Unge med tungepiercinger udvikler endvidere langt hyppigere svamp i mundhulen end unge uden tungepiercinger, siger Anne Kaae-Nielsen.
  • Indstillinger
    Hold da op, det jeg er ked af at høre.. :(
    Men ja, glæder mig også at høre det, da min egen læge kunne ikke se noget. Det er endda taget den samme dag efter jeg havde været der.
    Må jeg spørge hvor gammel din bror er? For synes og har hørt at lægerne tit nægter mulighederne for sådan noget når man er så ung.
    Er i gang med at droppe smøgerne, har fået mindre og mindre lyst til dem :)
    - Det med rygers tænder er jeg godt klar over, det er en af grundene jeg gerne vil stoppe :) Det er min mund ja, og den sorte kugle er piercing. Jeg venter med at tage den ud, hvis det er en infektion/svamp i munden, så at det ikke går ned i hullet når det er igang med at gro :)

    Mange tak for svar :)
  • Indstillinger
    Hej igen

    Min bror var 30 år, da han fik ondartet kræft i munden. Det var en forfærdelig omgang, hvor knogle og gane blev fjernet. Kun tandlægen ville i første omgang høre på ham.
  • Indstillinger
    Årha, jeg kondolerer. Mange tak for at du ville at svare på dette. Du må have en rigtig god dag :)
Log in eller Registrér for at kommentere.