Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kosttilskud for bedre syn

Redigeret 25 november, 2014, 11:20 i Åben debat om øjne
Jeg kan huske, at nogen nævnte nogle kosttilskud for bedre syn en gang for et par år siden. Jeg tror, at det var i forbindelse med forkalkning på øjnene. Mon nogen kan hjælpe med oplysninger? Jeg har fundet Beta Caroten, men jeg synes, at der var tale om 3 kosttilskud den gang. Det var ikke på Netdoktors sider.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har tidligere skrevet noget angående øjensygdommen AMD, altså aldersrelateret makula-degeneration, som i folkemunde hedder forkalkning af øjnene. Du får lige et link:

    viewtopic.php?f=96&t=19137

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej igen, Tulle

    Jeg kan se, at de to links, jeg henviser til i tråden om AMD, ikke længere er særlig brugbare. Det ene dur ikke, og det andet fortæller ikke, præcist hvad det er for vitaminer, der har vist sig at kunne hjælpe på AMD.

    Men det er stadigvæk firmaet Medivit, der producerer vitaminpillerne, der bruges mod AMD, og pillerne hedder stadigvæk Synvital.

    I følgende link kan du se, hvilke vitaminer og mineraler, man tager:

    http://www.sundhedsguiden.dk/da/temaer/ ... r-mod-AMD/

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen. Mange tak. Så kan jeg bedre forstå, at jeg ikke kunne få linkene til at virke. Nu kan jeg godt huske tilskuddene , nu jeg fik frisket det op. Jeg så forleden en æske Beta Caroten i mit supermarked, og der stod noget med, at det var godt for øjnene også. Så kom jeg til at tænke på, at jeg havde hørt noget om kosttilskud for øjnene. Jeg selv har haft blodpropper i mit ene øje, men det er jo noget helt andet. Hilsen Tulle
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen. Jeg synes, at det er svært at finde f. eks. E-vitamin med 400 IE. Og Zink med 80 mg? E-vitamin har jeg fundet med 200 mg fra Bertelsen. Men der står intet om IE. Jeg køber kosttilskud sammen med min nabo hos Jala-Helsekost. Venlig hilsen Tulle 47
  • Indstillinger
    Hej Tulle

    Der er firmaer, der har specialiseret sig i at lave det særlige kosttilskud, som bruges mod sygdommen AMD, aldersbetinget makula-degenaration. Det firma, jeg kender, hedder Medivit, og pillen som firmaet fremstiller specielt til AMD, hedder Synvital. Her kan du se, hvad den indeholder.

    http://www.medivit.dk/synvital/

    Min søster, der har sygdommen AMD, tager 6 af disse piller dagligt.

    Men sådan som jeg forstod dig, så er det ikke sygdommen AMD, du har. Hvad der er bedst i din situation, ved jeg ikke. Når jeg svarede dig, var det udelukkende, fordi du ville noget om de tilskud, man bruger til AMD.

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Jeg har fundet en internetside, der skriver, at 134 mg E-vitamin svarer til 200 IE:

    http://www.helsam.dk/templates/product. ... roupGuid=0
  • Indstillinger
    Danske myndigheder anbefaler kobber i mængde på 1-2 mg dagligt til voksne, mens amerikanske anbefalinger går ned på 0.9 mg dagligt.

    6 vitaminpiller af den nævnte type giver 3 mg kobber dagligt.

    Danske fødemidler må betragtes som belastede med kobber i unormale mængder på grund af landbrugets kolossale forurening med kobber.

    Kobber ophober sig bl.a. i øjet til mulig skade for synet.
  • Indstillinger
    Ulla76Ulla76
    Redigeret 6 november, 2018, 08:01
    Hej Tulle47! For tør øjnforkalkning anbefalet øjenlægerne at bruge Synvital Plus, det samme kosttilskud som der anbefales til øjensygdommen ADM.
Log in eller Registrér for at kommentere.