Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Endo og iskias smerter?

Redigeret 11 juni, 2013, 16:43 i Endometriose
Hej. Nu er jeg ved at få nok af smerter og håber der bare er en af jer som kan nikke ja til samme mønster som mig. Jeg fik konstateret endo for 6 år siden pg dengang troede lægerne faktisk jeg havde en diskus prolaps pga smerter dybt i ballen og smerter i hele venstre ben. Det var dog endo og jeg fik efter operation af vide at det sad i bughule og derfor disse atypiske smerter. Jeg prøvede så alle muligheder for behandling men endte med p piller uden stop som faktisk gjorde mig smertefri. Nu står jeg så og vil have et barn og derfor stoppede jeg med p piller for over et år siden og hold nu op et helvede jeg er i. Vil anbefale man aldrig prøver så længe selv for det ødelægger mere end det gavner. Mine smerter i balle og ben opstod med det samme og er kun blevet værre. Det kunne nemt sammenlignes med iskias smerter og jeg er nu hver dag dopet på enten kodipar eller dolol. Jeg har nu taget smertestillende så længe at de ikke har effekt mere og det er så forfærdeligt slemt. Jeg skal i fertilitetsbehandling om en måneds tid og glæder mig. Jeg er dog så bange for at mit endo har sat sig og ødelagt nogle nerver og mine smerter derfor ikke vil forsvinde ved graviditet. Andre der kender til smerter lignende iskias og erfaringer vil være dejligt. Takker!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg er opereret for endo cyste for 5 år siden. Smerterne forsvandt ikke. Fik så en hormonspiral,som har hjulpet lidt i perioder. For 1 1/2 år siden startede så smertehelvedet med højre balle og ned i benet. Sygehuset mente ikke det havde noget endo at gøre. Så jeg tog til fysiot. det hjalp lidt,men ikke ret længe.
    Jeg har præcis de samme symptomer som dig. Jeg er dog 49 år.
    Hvilket sygehus err du blevet undersøgt på?
  • Indstillinger
    Hej igen. Du skal kræve at få en MR scanning for det lyder fuldstændig som min situation. Der er faktisk sket det siden mit oplæg at jeg endelig har fået en diagnose ift min endo. Jeg startede i fertilitets behandling og efter 3 dage med hormon sprøjter fik jeg så ondt i benet og ballen som jeg aldrig har oplevet før, ikke engang ren morfin kunne klare smerter. Jeg blev indlagt i 3 dage og endelig lyttede de til mig. Efter snart 2 år hvor jeg har kæmpet for at blive scannet, ja så blev jeg det nu. Det viste sig så at jeg har endo cyster i høj grad på mine nerver ud til benet samt på iskias. Ja de kunne faktisk ikke forstå jeg kunne gå da der sidder meget. Nu er jeg så sat i zodalex behandling og har det af h til men der skulle snart komme bedring. Jeg er rigtig ked af at måtte stoppe min fertilitet behandling men bliver nødt til at tænke på at komme ovenpå igen. De vil helst undgå operation da det sidder hvor det gør og de ikke kender til det. Jeg er altid blevet behandlet på Skejby og jeg er 2. tilfælde på 15 år med cyster der, så de kender som sagt ikke så meget til de smerter. Derfor er det vigtigt du slår i bordet og får en scanning. Jeg vil håbe jeg kan hjælpe andre til at forstå de altså ikke er helt tossede selvom de bliver afvist af læger osv.
  • Indstillinger
    Hej. Mange tak for dit svar. Det hjælper mig til at gå videre. Jeg er blevet MR-scannet i efteråret på Svenborg sygehus, men de sagde de ikke kunne se noget endo på scanningen. Jeg har talt med endoforeningen idag, og de foreslår jeg skal henvises til Skejby, da det er der specialisterne er.
    Held og lykke til dig med det hele. Håber virkelig det lykkes for dig at blive gravid. Jeg har jo trods alt fået det i en sen alder, men tænker da på mine 2 voksne piger, om de har arvet det.
Log in eller Registrér for at kommentere.