Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er desperat. Skal jeg bede om operation nu, eller vente?

Redigeret 25 september, 2013, 11:30 i Hypermobilitet
Hej. Jeg er en pige på 15 år, og jeg har danset i 9-10 år. Jeg har altid haft problemer med mine knæ, og de gik af led for første gang da jeg var omkring 5 år. Siden da har de gået af led rigtig mange gange. Det kan ske når jeg stiger af cyklen, sætter mig på en stol, hvis jeg får et puf, eller bare den mindste ting.
Engang var det kun det, at de gik af led som var problemet, men det er det ikke mere. Jeg har KONSTANT slemme smerter. Det føles som om mine knæ rasler når jeg går, og hvis jeg bare står op lidt længe, eller går en lang tur, hæver mine knæ fuldstændigt op. Forleden kunne jeg ikke gå ordenligt, fordi jeg ikke kunne bøje dem så meget som man gør når man går, på grund af hævelsen. De bliver også lillae/mørkerøde en gang imellem, og trapper er forfærdeligt. Jeg gik til lægen, og han sagde at jeg havde utroligt løse ledbånd, og at en operation, hvor man som han sagde "syede knæskallen helt fast til benet" var alternativet, men at jeg først skulle styrketræne mindst 4 gange om ugen i et halvt år. Jeg ved godt at jeg bare burde lytte til lægen, men jeg har læst om det på nettet, og der er flere ting som strider imod hvad lægen siger. For det første står der alle steder at man ikke kan sy ledbånd sammen, meb skal lave en mpfl rekonstruktion. For det andet er der mange der skriver at det er en myte at det kan trænes væk. Jeg skal snart på efterskole, og op til eksame om et år, og derfor føler jeg ikke at det er holdbart at jeg skal styrketræne 4-5 gange om ugen, hvor jeg er nu. Når jeg træner bliver smerterne bare forværrede, jeg kan ikke danse mere pga. Samme, og jeg føler ikke at jeg kan holde til det mere. Jeg føler mig ikke taget seriøst af lægen, og hvis det er nødvendigt at blive opereret, vil jeg gerne have det gjort hurtigst muligt, på grund af eksamen og efterskolen. Jeg vil gerne høre jeres holdning til det. Er det en myte at det kan trænes væk, og synes I at operation ville være det rette? Ville virkelig værdsætte jeres hjælp, for jeg er ved at være desperat.
På forhånd, tak!

Kommentarer

 • Indstillinger
  er du alene om dette problem ---er der ikke en mor eller far ---der kan hjælpe dig ---du er meget ung til at stå alene med dette ---det betyder jo meget at du får den rigtige behandling fra start ---
  det her kan måske ikke din læge lige klare ---der skal nok en specialist --til

  det vil selvfølgelig være godt ---at få det ordner inden du skal på skole ----men du er ikke udvokset endnu ---så hvornår er så det rigtige tidspunkt---

  havde jeg været din mor ---ville jeg taget over omgående
  så tal lidt alvorligt med mor eller far
 • Indstillinger
  Du skal have en henvisning til en ortopædkirurg, så du kan blive grundigt undersøgt og vejledt.
  Hvis ikke lægen vil give dig det må du få en voksen til at tage sig af det. Ikke alle specialister er lige dygtige, så det skal også undersøges.
  Jeg ville se efter anbefalinger/ bedømmelse af læger, fra andre, for at være rimelig sikker.


  At træning skulle være en myte tror jeg ikke.

  citat
  Behandling: Behandlingen af total eller delvis bristning af det indvendige sideledbånd omfatter aflastning og genoptræning. Hvis knæet er udtalt løs, kan man i en kort periode behandle med en støtteskinne (Don-Joy). Tidligere operativ behandling er i dag stort set forladt ved ukomplicerede bristninger af det indvendige sideledbånd. (article-1)(article-2). (Hvis bristningen af indvendige sideledbånd er kombineret med andre ledbåndsbristninger vil mange imidlertid anbefale operation).
 • Indstillinger
  Tak for svarene. Jeg har snakket med mine forældre om det. Min mor er selv blevet opereret i knæet, fordi hende knæ gik af led og sad fast på siden ar ben, og dermed rev hendes ledbånd over. Min læge sagde at det ville ske når som helst, hvis jeg ikke gjorde noget, og jeg synes det er dumt at vente til skaden er sket, for min mor er virkelig hæmmet i hverdagen pga. Det der skete. Jeg ved at jeg burde kunne ordne det med mine forældre, men min mor har det sådan, at alt hvad denne her læge siger, er det eneste rigtige, og der på inden måde er andre muligheder. Jeg tvivler ikke på min læges viden, uddannelse osv. Jeg kan bare ikke se noget galt i at undersøge hvad andre læger, eller måske en ortopædkirug siger.
 • Indstillinger
  Hej, Du kan eventuelt skifte læge. Nogle læger er så meget bedre end andre!
  Jeg har selv oplevet flere gange, at en sygdom er blevet 'overset' (eller hvad man siger) af en læge.

  Håber på det bedste.
Log in eller Registrér for at kommentere.