Hjem Mænd Åben debat for mænd

Smerte i højre testikel, uden sygdom?

Redigeret 17 oktober, 2016, 02:40 i Åben debat for mænd
Hej,

Jeg fik for ca. 2 måneders tid siden ondt i højre testikel. Jeg gik til lægen, og fik konstateret "bitestikel betændelse" (dog mærkede han kun på kuglen).
Jeg fik tetralysal kur - som først ikke virkede. Så bedte lægen mig om at tage 3 piller om dagen i stedet for 2. Da første kur var ovre, blev mine symptomer mindre, men var slet ikke væk.
Jeg fik en kur til, med 3 piller om dagen, som næsten fik mine symptomer væk.

1-2 uger efter den sidste kur fik jeg afsindigt ondt i højre testikkel efter sex. Og har lige siden (ca. 3 uger) haft konstant ubehag i højre testikkel, og særlig smerte efter aktivitet.

Jeg blev henvist til special læge, som mente jeg havde symptomer på infektion, og blev derefter testet for klamydia og gonoré - testen var negativ.
Her blev jeg også scannet, og havde hverken kræft eller nogle problemer med bitestiklerne.

Det skal siges at jeg har haft den samme sex partner i 5 år, og ikke har haft andre, så det er ikke en sex sygdom jeg lider af.

Nu vil mener min læge at jeg "ikke fejler noget" og derfor skal jeg ikke "bekymre mig" om problemet..

Er der nogle af jer som har oplevet samme problem, eller har nogen idé til hvad man eller kan blive testet for?
Min læge har givet op, så jeg må selv kæmpe for at blive rask.

mvh
En håbløs spørger.
«1

Kommentarer

 • find en anden læge ---hvad med stramt undertøj ---har du slået dig --på det punkt hvor det gør ondt

  det er lidt for dårligt at din læge giver op ----derfor en ny læge ---maser på det ømme sted ---med en smerte stillende creme ---fås på apoteket
 • Jeg er helt enig, du bør da skifte læge. Man skal kunne stole på sin læge, og mener lægen ikke at der skal gøres mere bør denne kunne argumentere for dette med respekt for patienten, istedet for at sætte sig på sin høje hest!

  Men noget rigtigt har din læge dog gjort. Din testikel inkl. bistestikel er blevet undersøgt og skannet, og intet er fundet. Derfor er der al mulig grund til at tro at den er rask.

  Smerten i den ene testikel kan imidlertid godt stamme fra et helt andet sted, det skyldes designet i de nerver der forsyner testiklen. Smerten kan fx. komme fra dit ben, eller din endetarm. Det kan skyldes noget så uskyldigt som en øm muskel. Men det skal du da have undersøgt af en der kan sin anatomi lidt bedre end din nuværende læge!
 • Indlægget minder utroligt meget hvad jeg har oplevet de sidste to måneder.
  Jeg har henvendt mig til forskellige læger samt en specialist, og svaret er ens: ingen forklaring. Jeg vil nu bede min læge om en henvisning til hospital, så kan jeg blive undersøgt grundigt.
 • 043618

  Hvor gammel er du?

  Smerter i testiklerne kan også komme af prostatis, dvs betændelse i prostata, men den skrappe kur du har fået, burde nok kunne hjælpe der..
  Hvordan med kuldepåvirkning? betyder det noget?
 • Jeg er 46 år. Jeg har været hos en urolog som sagde, at hvis ultralyd- og urinundersøgelser ikke har vist noget, så er der ikke så meget at gøre ved.
  Han sagde, at jeg skulle lægge i et varmt badekar som vil lindre smerten.
  Jeg var ikke tilfreds med svaret og så har kontaktet min egen læge og har bedt om en henvisning til en hospital undersøgelse. Han sagde ok.
  Jeg har i øvrig, lidt smerte i benene nogle gange. Det er ikke tale om sport skade eller ømhed. Jeg skal heller ikke lægge mig ned og tage smertepiller.
  Faktisk kan jeg godt løbe normalt. Min læge tror, at det kunne være noget med nerverne som også påvirke testiklerne. Men jeg vil vente nu til at komme på hospitalet for at få det undersøgt grundigt.
 • 38 år mand.

  Jeg har oplevet lignende symptomer i højre testikel. Kun lettere smerte og en smule ubehag. Det har efterhånden stået på i snart et år og det er ikke konstant smerte/ubehag.

  Specielt ved udløsning kan det føles meget ubehageligt og minder om en slags smerte/sammentrækning medmindre jeg hiver ud i pungen.

  Læste noget om sædlederne til pungen kunne blive snoet etc. Det er specielt i den ene ende af den højre testikel at jeg kan finde et ømt punkt ved berøring.

  Jeg har lidt på fornemmelsen at den højre testikel er en smule større end den venstre.

  Jeg har ingen problemer under sport etc.
 • Hej Håbeløs spørger

  Jeg har også haft smerte i testiklerne i flere måneder. Nogle gange voldsomme smerte som Panodil ikke kunne klare. Jeg var selvfølgeligt til lægen, som efter flere undersøgelser, sagde at han ikke kunne sige hvad det var. Jeg blev henvist til en specialist (urolog) som sagde det samme. Til sidst, bedt jeg om henvisning fra egen læge til en hospital undersøgelse. Han sagde ja og jeg blev henvist til hospitalet. Der har jeg talt med en specialist som sagde jeg havde fået en inflammation i tekstilerne. Han sagde, det tager ca. 6 måneder til at gå væk og uden brug for medicin. Det er snart slut med de 6 måneder og jeg kan mærke, at smerten bliver mindre og mindre, meget sjælden og til at leve med.
  Jeg har en stor respekt for lægerne, men de har forskellige meninger. Jeg blev meget glad da den sidste læge kunne endelig sige hvad problemet var. Jeg anbefaler dig i det høfligst at få en henvisning til en hospital undersøgelse. Og så brug alle den tid du har brug for for at stille spørgsmål. Skriv spørgsmålene ned inden du kommer, hvis det hjælper. Og tøv ikke med at kræve en ny undersøgelse fra bunden af. Mange hilsener.
 • Hej

  Jeg har haft de samme symptomer som dig, mine siden oktober 2014. Det er heldigvis blevet en del bedre, men har stadig lidt ømhed.

  Problemet med smerterne i denne region er netop de mange forskellige sygdomme det kan være. Derfor er det svært for lægerne at finde den rette årsag, men hvis lægen ikke kan finde årsag, man har forsøgt sig med ultralyds scanning og den ikke viser noget, så er en tur hos en urolog måske næste step eller hospitalindlæggelse.

  Symptomer kan ligne følgende.

  Varicocele/Varikosele
  Scrotalt masser
  Testikel betændelse
  Bitestikelbetændelse/Orchitis smerter/Epididymitis
  Prostata betændelse
  Meget mere.


  Mit startede med en tiltagende smerte den første uge til 14 dage, hvor der var hævelse, smerte i den ene testikel, pungen trak sig sammen. Så jeg var hos lægen og fik testet både for betændelse, div. sexsygdomme. Dog uden nogen af delene. Det var umuligt at gå med stramme jeans, hvilket jeg heller ikke tror er specielt godt for os med kugler i understellet, hvilket jeg dog havde gjort de sidste par år.

  Så fik jeg pencilen, men efter en lille måned og det stadig ikke var væk, så mærkede jeg "i et varmt karbad" det man klumper i strengene (varikosele) samt noget der virkede som en knude på den ene testikel. Lægen sendte mig så til ultralyd scanning, som ikke viste nogen ondartede knuder, men væskesamling/betændelse/vandbrok. Så jeg fik endnu en gang pencilen, hvilket jeg ikke er vild med at tage.

  Jeg er ellers stor tilhænger af, at kroppen nok selv skal danne sine antistoffer/reparere kroppen. Men nogen gange må man smide håndklædet i ringen...

  Kan nævne at jeg har haft Klamydia i mine unge dage, så ved da ikke om det har været forudsaget af dette/dannet arvæv?

  Jeg kan tilføje at jeg op til de pludselige smerter, har cyklet en del MTB og racercykel (3-4000 km. pr. år), men aldrig haft problemer med smerterne. I december var jeg igen en tur på cyklen, hvilket resulterede i at jeg var sendt til tælling med voldsomme smerter til følge i 3-4 timer, hvorefter det tog af igen.

  Af smerte symptomer har jeg haft

  Smerter fra lyske og lænd, hvilket jeg stadig har engang imellem.
  Tyngdefølelse
  Hævelse
  Mindre tryk på urinstråle (dog ikke hævet prostata.)

  Jeg har aldrig haft problemer med sex, erektion, udløsning eller lignende. Men kan godt have ondt nogen gange hvis der er gået for længe uden sex.

  Af selv-helbredelse har jeg forsøgt mig med citron, ingefær - som jeg læste herinde, men faktisk synes jeg at der var ret hurtig bedring efter jeg begyndte på nogle Q10 vitaminer, men det kan også sagtens være et tilfælde og at det bare er naturligt aftaget. Men nu fortsætter jeg med dem, de skader ikke, så måske det var et forsøg værd for jer der har samme problemer.

  Som sagt så er det i bedring og er ved at være frisk på et nyt forsøg på en cykeltur igen, så må vi se hvordan det går. Men kan mærke at jeg ikke kan gå i stramme jeans, sidde på kontorstolen i for mange timer ad gangen.

  Så det lader til at det tager lang tid før det går væk, hvis mit bliver værre igen, så må jeg få en tid ved urolog.

  Håber der er andre derude der kan fortælle om gode historier eller hvordan de er sluppet af med det.

  Mvh
  Sportsmand74
 • Jeg slap af med den form for smerter. Efter sterilation fik jeg hævet venstre bitestikel (3 gange normal og øm som bare f....). Penicilin med mere hjalp intet. Problemet kom en gang hver 3 måned og jeg skrævede som en der havde skidt i bukserne. Til sidst tyede jeg til en Heilpraktiker (naturlæge) som jeg kender. En dag, efter 3 års pine, hvor hævelsen var begyndt, kontaktede jeg hende og fik en glasampul på 5 ml, delvis saltvand med koncentrat af planteudtræk, som skulle hældes ned under tungen og blive der i 5 minutter inden jeg sank det. Ingen rygning, drikke eller spise 15 minutter før og efter behandlingen. Kuren er 5 ampuller indenfor 2 uger. På daværende tidspunkt var den så hævet at jeg ikke kunne sidde i bilen og køre. 8 timer senere var hævelsen ovre og var normal i 4 år inden jeg fik et tilbagefald og jeg tog en kur til. Historien startede i 1992 og tog den sidste ampul i 1996 og har været smertefri siden. Ampullerne hedder Testis compositum N og er fra (Biologische Heilmittel) Heel. Får ikke i håndkøb, kun hos Heilpraktikere eller andre uddannede i naturmedicin. Herhjemme er det BioVita der har forhandlingen. Grunden til hævelsen var at jeg havde en infektion som ikke kunne komme væk efter at strengen var kappet over, samtidig fik min kone at vide at nu fik hun ikke mere underlivsbetændelse. Og ganske rigtig var det ovre. Så betændelsen har været i sæden med ud, hvorved der ikke blev nogen ophobning i testiklen før strengen blev klippet
 • Hej jeg er en dreng på 15 år jeg har haft mega øm i mit ene testikel har været til lægen han sagde at han ikke kunne finde noget, har stadig virkelig ondt, men jeg er virkelig bange for at have testikel kræft hjælp
Log in eller Registrér for at kommentere.