Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ondt i øverste del af maven af indtageelse af mad.

Hej netdoktor.

Søndag morgen D 11, fik jeg problemer med smerter.
Jeg havde så ondt i øverstedel af maven, og brystet at jeg næsten lå på gulvet og strittede med arme og ben pga af gjorde/gør så ondt.

Jeg har ikke spist i 5 dage nu, og jeg kan ikke indtage andet end vand, hvis jeg drikker andet feks, cultura, cocacola osv, så falder jeg næsten sammen fordi det gør så ondt i øverste del af maven. Jeg kan på ingen måde spise noget, jeg er heller ikke sulsten. har dog ingen problemer med mad til daglig. jeg prøver at presse mig selv til at spise, men ligeså snart der bare falder det mindste ned i maven, så ''skriger'' jeg næsten af smerte.
Ellers har jeg hele tiden ondt, og det kommer frem og tiblage, har svært ved at få søvn, og vågner mange gange om natten af smerter.
Jeg er 21 (mand).

- Lige nu spiser jeg Lansoprazol, og alminox.
Jeg føler at de alminox tager lidt af smerter, men kaster også en del i mig.

jeg har kastet på 5 gange. ellers har jeg ikke haft kvalvme udover en enkel gang. ikke ondt i halsrøret.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg syntes da det lyder som om du har fået en forgiftning af noget du har spist.
    Jeg havde smerter i tre uger efter noget mad, jeg fik på et spisested. Det eneste der hjalp var mælkesyrekapsler. De kan købes på apoteket. Man skal sige det er til maven. Du kan da prøve.

    Jeg forstår ikke at mavesyretabletter hjælper, men der er sikkert meget jeg ikke ved.
  • Indstillinger
    Jeg vil absolut mene, at du bør kontakte din læge strakt i morgen tidligt, og fortælle det, du har skrevet her.

    Jeg gætter da også på en form for forgiftning, men det kan også være en hel masse andet - og det skal du da have undersøgt, - sådan noget kan ikke vurderes på et debatforum.

    Det kan være, der er meget læger ikke kan finde ud af, men noget sådant bør man altså ikke gå med i dagevis uden at søge lægehjælp.
  • Indstillinger
    Hvis du får stærke smerter i nat, så SKAL du altså ringe til vagtlægen.
    Min mand fik Aorta Aneurisme, og da var vi ikke i tvivl om at ringe til lægen. Der skal meget til for at en mand skriger af smerter.
    Forstår ikke, at du ikke har været ved lægen, men fortæl os, hvad det er, når du har været der.
  • Indstillinger
    Jae, det ville jo sikkert være det bedste at kontakte lægen.
    Men så har vi problemet. Man ringer, ringer, ringer. Endelig kommer man igennem. Der er lukket for flere telefonsamtaler den dag.
    Man venter så til op ad formiddagen og ringer igen og beder om en tid. Jo, der er en tid i næste uge.



    Apropos madforgiftning. Da jeg fik min forgiftning havde vi spist på en pizzabar. Vi fik også lidt salat. Der var to ekspedienter. Ham, der gav mig tog salaten med fingrene.
    Hold da helt op, hvor fik jeg mavesmerter nogle timer senere og de varede i tre uger. Jeg tog mælkesyrekapsler, de eneste der kunne holde smerterne nede.
    Den mand har sikkert ikke vasket sine hænder efter et toiletbesøg. Jeg spiste hans afføring. Åh, man får kvalme ved tanken.

    Min bror var i Polen og fik en kålret. Om natten blev han syg. Sveden sprang, opkastning, mavesmerter. o.s.v. Om morgenen, da han stadig var meget dårlig så han ambulancen holdt ved huset overfor. Sikkert nogen, der havde spist det samme sted, som ham.
    Nå, men hjem kom han da. Men hvor var han syg i mange dage. Opkastning og mavesmerter

    I min barndom skulle der være et bryllup. Der blev ordnet sild. Desværre sammen med grøntsager, så der kom jordbakterier i. Brudgommen spiste af sildene. Det skulle den stakkels mand ikke have gjort. Han døde.

    Man skal sandelig passe på sig, hvis det er muligt.
  • Indstillinger
    Hej Bitkit


    Jeg hæfter mig ved at du skriver at alminox hjælper. Det er et håndkøbsmiddel mod for meget mavesyre. Det virker lidt til ud fra hvad du skriver, at det er noget du i forvejen havde i huset, så måske du har haft problemer før?


    Jeg er ganske enig med de andre svarere at du må en tur til lægen, og helst i dag.

    Jeg tror du kan have en irriteret maveslimhinde, måske endda et begyndende mavesår. Den slags kan komme af forkert mad, rygning og stress. Men en anden hyppig årsag skyldes faktisk en bakterie, og har du den, kan du være fuldstændig i zen-balance retn mentalt men stadig få mavesår.

    Så du må til lægen så du kan få testet om du har den bakterie, en madforgiftning eller noget andet. Viser det sig at være en irriteret maveslimhinde pga. begyndende mavesår, så findes der meget effektive midler der virker med det samme på recept. Og bakterien kan læares med antibiotika.

    Har du til gengæld en maveinfektion (men her vil du typisk også have feber, så tag lige din temperatur), så kan det være livsfarligt at tage alminox og andre håndkøbsmidler der nedsætter mængden af mavesyre. Du husker måske den fatale kiksekage for en del år tilbage, der tog livet af far og søn, netop fordi de begge tog mavesyredæmpende medicin.
  • Indstillinger
    Hej Asklepios12

    Jeg havde ikke feber, da jeg var syg af madforgiftning. Så kan det ikke udarte sig lidt forskelligt. Det er for mig selv, jeg spørger

    Altså, jeg siger ikke spørgeren absolut skulle være forgiftet, det kan sagtens være noget andet, som du skriver. Jeg fik da heldigvis min søn til specialist, da lægen ikke kunne hjælpe.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Ja, sådan noget skidt som madforgiftninger kan være luskede, det er også derfor jeg bruger ordet "typisk", for man vil altså oftest have feber.

    Men feber er tegn på at ens immunsystem reagerer på "noget". Så hvis ens immunsystem af en eller anden grund ikke reagerer på infektionen, fx fordi bakterierne har skjult sig -og det kan nogle faktisk godt -ja så får man i sagens natur heller ikke feber. Men kan altså godt blive syg af de giftstoffer som bakterierne laver.

    Heldigvis er dit og din søns tilfælde faktisk meget sjældne. Og det kan da også være at grunden til at I har reageret helt uden feber på en alvorlig infektion skyldes at I har en variation i jeres immunsystem der gør at I har sværere ved at reagere på bestemte typer af infektion.

    Men lægerne burde have reageret noget før uanset hvad i både dit og din søns tilfælde. Mange gider desværre ikke rigtigt at høre efter hvad patienten siger. Godt at du er så sej, at du fik banket i bordet, Persille!
Log in eller Registrér for at kommentere.