Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Enorme mavesmerter i 6 mdr.

Hej Net doktor.
Jeg skriver herinde til jer fordi jeg virkelig har brug for at komme ud med min frustration omkring mine kroniske smerter.
Det hele startede i sommers hvor jeg fik tyndmave efter en sommer fest, spiste nogle imodium plus for at stoppe diare. Efter min afføring blev normal igen, begyndte jeg at få enorme mavesmerter. Det er nu 6 mdr. siden og går stadig den dag idag med de samme symptomer og smerter. Jeg føler mig meget øm og stram i den nederste del af maven, har jævnligt opkastninger pga. kvalme og jeg ikke kan holde maden i mig. Min mave bobler, larmer og lyder hele tiden som om der er "vandbobler" som springer derinde fra. det stikker og gør også ondt i siderne hvor ribbenet starter. det hele har nu stået på i så lang tid at det går ud over mit liv, nattesøvn, energi og humør. Jeg har nu i 4 mdr. gennemgået et forløb på OUH hvor jeg har fået foretaget diverse undersøgelser: utallige blodprøver, gastroskopi, Endoskopi, CT scanning, MR scanning, Kapselundersøgelse, afføringsprøver. Ved en af kameraundersøgelserne konstaterede de at jeg havde en form for mellemgulvsbrok, Men at de ikke mente det kunne give mig de voldsomme smerter som jeg har. Har for nyligt fået taget en vævsprøve af min tyndtarm, da jeg slår en lille smule ud på gluten allergi, og det venter jeg svar på, selvom lægen heller ikke mener det kan give så ondt i maven som jeg giver udtryk for at jeg har. Jeg har udover mine mavesmerter enormt ondt øverst i højre side af ryggen, kan det evt vidregive smerter i maven?

Jeg er stoppet med at ryge, spiser sundt, og gør hvad jeg selv kan for at holde maven i balance, men indtil videre har ingenting hjulpet mig positivt.

Jeg var for et halvt år siden en glad dreng med mod på livet, men er blevet til en enormt indelukket person som bare vil lukke sig inde med sine smerter og tanker. og for at være ærlig har jeg haft former for selvmordstanker fordi det påvirker mig så meget. Nogle siger jeg måske snart skal tænke på om det er psyken som påvirker maven, det er jeg også snart åben overfor. Selvom at jeg har svært ved at forestille mig det kan have noget med det at gøre, da jeg var glad for mig selv og livet inden alt det her begyndte.

Håber virkelig i kan give mig hjælp til hvilken retning jeg skal gå.

Mvh. Morten

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Morten.

    Nu kan jeg se, at det er nogen tid siden, det oprindelige indläg blev postet, men jeg pröver alligevel.
    Da jeg läste indlägget var min förste tanke, det minder om min sygdom...
    Jeg blev syg i 2007 og först 2,5 år senere og nästen 20 kilo lettere, fandt de ud af at jeg har en kronisk mave og tarm sygdom, der hedder kronisk intestinal pseudo obstruction, eller måske mere forståeligt falsk tarmslyng.

    Hjernen sender signaler om at tarmen er blokeret, dog uden at den er det, men sväre smerter og stort ubehag tilfölge.

    Min redning blev at jeg er bosat i Sverige, og havde en ihärdig läge, for på den danske side, kastede de handsken og sagde fisk... (nästen)

    Jeg håber, at Du der evt måtte se dette har fået hjälp.
    Ellers skriv, så vil jeg gerne forklare merehvis det evt. Kan hjälpe.

    De förste år tilbragte jeg nästen på hospitalet, da j eg ikke kann optage näringstoffer fra det jeg indtager. Lever i lange perioder på sondemad, via en PEG sonde ( slange i maven ), og näringsdrikke. Forsöger at spise, men det ,meste kommer retur.
    Efterr 13 blodforgiftninger og talrige indläggelse, hvoraf flere på intensiv, har livet fået en helt ny betydning.

    Men det man ikke kan forandre er man jo desvärre nödt til at acceptere i en eller anden udsträkning.

    Da jeg blev syg, fandtes der ikke så m eget info om sygdommen, men jeg gör mit for at sprede bevidstheden om denneda jeg tror alt for mange er fejldiagnostiserede som IBS, tyktarmskartar eller värre psykisk indbildt smerte og sygdom.

    Jeg lever stadig, men et liv på stärk smertestillende medicin, og med al den hjälp jeg kan få fra sondemad og näringsdrikke mv.
    Uden vitaminindspröjtninger var jeg da også stået af.
    Mit D- vitamin ligger på omkring 5, hvor det bör ligge på mellem 75-100!
    Med den komplikation at hukommelsen påvirkes, samt depressionen lurer.
    Så det er intet du skal tage let på.

    Nå men det blev en längere forklaring, men skriv hvis jeg kan hjälpe med noget.

    De bedste hilsner og önsker for fremtiden
    Pseudoobstructanten.
    :-)
  • Indstillinger
    Der er gået noget tid, kan jeg se, men jeg har en nær pårørende med kronisk intestinal pseudo obstruktion - også begyndt i foråret 2013 og to operationer på OUH (afd. A), da CT-scanning viste tarmslyng.
    Der var ingen mekanisk stop, og efter endnu et tarmstop sidste sommer, kom de medicinske mave-tarmspecialister (afd. S) endelig på banen.

    Han fik tablet Mestinon 60 mg - og efter to piller fungerede tarmen igen.
    Undervejs har han i to omgange fået ernæring i drop, fordi der var absolut ingen peristaltik i tyndtarmen - og så fungerer tyktarmen heller ikke, når der ikke kommer noget ned i den.
    Han er ligeledes undersøgt med koloskopi og masser af blodprøver.

    Nu er han i fast behandling med 4 piller i døgnet, og vi har selv besluttet at følge lowFODMAP-diæten, som også anvendes på Herlev.

    Alt i alt er han nu i rimelig velbefindende de fleste dage og holder fint vægten.
    Prøv at høre jeres læger, om det kunne være en idé.
Log in eller Registrér for at kommentere.