Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sibirisk kat/Allergivaccination

Redigeret 21 februar, 2013, 03:09 i Allergi
Hej allesammen (:
Jeg har lige et par spørgsmål, angående pelsdyrsallergi..
Da jeg var helt lille havde vi kat, og jeg havde ingen problemer med at tåle den.. Den blev aflivet da jeg var 4, og derefter har jeg så udviklet pelsdyrsallergi, hvorfor ved jeg ikke.. I dag er jeg 20, og min allergi er heldigvis blevet meget bedre med årene, men den er der stadig.. Jeg kommer ofte hos en familie som har kat, i starten var jeg nødt til at tage høfeber piller (Alnok) for at kunne være der et par timer, men nu kan jeg være der i flere døgn, sove med katten osv, uden at tage piller og uden at mærke ret meget til den.. Jeg har oplevet det samme med min venindes hund.. Kan man vænne sig til et dyr?
Jeg vil meget gerne have kat, når jeg flytter for mig selv.. Jeg har overvejet, at få allergivaccinationen, men for det første er min allergi med stor sandsynlighed ikke stærk nok til, at jeg kan blive vaccineret, og for det andet hørte jeg i går om en dame, som opdrætter sibiriske katte.. Den skulle efter sigende kunne tåles af flere allergikere, og hun tilbyder at sende noget af kattens uld, som man så skal udsætte sig selv for i 14 dage, hvorefter man skal på besøg hos hendes katte.. Hvis jeg ingen symptomer har på allergi, efter de 14 dage, kan jeg så være 100% sikker på, at jeg kan tåle katten? Eller kan jeg risikere, at anskaffe mig en killing, som jeg efter et års tid må skille mig af med igen pga. opstående allergi?
Jeg håber nogen har erfaring med netop disse emner, og kan svare på mine spørgsmål, det ville være en stor hjælp (:
På forhånd tak..
Mvh. Tine..

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvor ved du fra at du sandsynligvis ikke vil få noget ud af en vaccine? Har du talt med en speicalist inden for allergispecialet?

    Der er ingen garantier når vi taler allergi.

    Du kan godt "vænne" dig til et dyr, det er faktisk sådan en allergivaccine virker, så hvis du mener at du kan mærke en bedring så er der da alt mulig grund til at blive vaccineret mod allergi oven i.

    Selvom du kan tåle at være sammen med en kat i flere dage, så er det ikke det samme som at du vil kunne tåle at bo permanent med den, heller ikke selv om det er en Sibirian Blue som er mere allergivenlig fordi den ikke danner det enzym i spyttet der giver allergi fra andre katteracer.

    Så der er faktisk ikke andet at gøre end at prøve. Jeg ville da lige undersøge det der med vaccine en gang mere. Og måske vil det være en god ide at formene katten adgang til soveværelset og dynebetræk så du ikke sover i allergener.

    Og gøre hyppigt rent samt undgå tæpper og den slags.

    En del beretter også at deres allergi bedres hvis deres vitaminstatus bedres, det gælder især vitamin D (som er immunregulerende) og 1 g dagligt vitamin C tilskud (som vistnok styrker slimhinder).

    Men har du allergien i kroppen vil den altid ligge og lure. På den anden side, er der også risiko for at ikke-allergiske katte-ejere udvikler allergi.

    Jeg ville ønske jeg kunne være lidt mere specifik, men alle allergitilfælde er individuelle, så jeg synes at du skulle spare nogle penge sammen til en konsultation hos en god allergispecialist -så er der nemlig ingen ventetid.
  • Indstillinger
    Hejsa (:

    Jeg har aldrig påstået, at jeg ikke ville få noget ud af en allergivaccine.. Det jeg skriver er, at min allergi ikke er særlig stærk, så min allergilæge vil ikke vaccinere mig, hvis der findes andre udveje (: Jeg skal derfor prøve akupunktur.. Virker det ikke, bliver jeg vaccineret (:

    Tusind tak for dit svar, jeg vil da lige prøve at undersøge det med vitaminerne nærmere! og er jeg så heldig, at kunne tåle den sibiriske kat, har du nok ret i, at det vil være en god idé, at holde soveværelset kattefrit! (:
    Tusind tak for hjælpen!

    -Tine..
Log in eller Registrér for at kommentere.