Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

hvad skal jeg gøre please hjælp

Redigeret 28 januar, 2013, 11:11 i Åben debat om depression
Jeg er 37 og svinger op og ned med depression og dt er bare så hårdt når jeg har det godt har det virkeligt godt efter jeg har taget medicin i to måneder men får stadig de her dumme perioder jeg har fire dejlige børn og kone jeg er tilfreds med mit job men hvordan kan jeg så blive fuldstændig trist og ikke se lykken i noget og hvordan klare man de ture jeg får sertralin og lomotrigin pleas hjælp med gode råd

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Mulle

    Du skal bede din læge om en henvisning til psykiater istedet. For det billede du beskriver lyder altså mere som bipolar end depression, og hvis du i virkeligheden er bipolar så er behandlingen en anden.

    Problemet er, at hvis du var i en depressiv periode da du var ved lægen og evt tog en test for depression, så vil det ligne en normal depression på en prik.

    Men ved bipolar er det typisk at man svinger imellem at have det virkeligt godt hvor du bare får lavet alt muligt og måske har gang i så meget at det er svært at sove eller falde til ro -og så til modsætningen, den sorte depression. Disse svingninger kan komme meget hurtigt efter hinanden, og det kan være svært for omgivelserne at forstå at man den ene dag har lyst til at forlade denne verden mens man 2 dage senere hopper og danser afsted med en masse planer.

    Hvis det lyder lidt som dig, så snak med din læge om at få en vurdering hos en psykiater.
  • Indstillinger
    Tak for din kommentar jeg går ved en psykiater og jeg synes ikke jeg er over gearet når jeg har det godt men nydr bare at have en dejlig ro i hovedet
  • Indstillinger
    Det er jo dig der ved hvordan du har det, og ja, ro i hovedet lyder ikke lige som bipolar. Men spørg alligevel for der er rigtig mange variationer indenfor den sygdom.


    Ellers er muligheden jo at du ikke får den helt rigtige medicin mod din depression. For medicinen skulle jo holde nye depressioner væk.´så du netop ikke svingede mellem "normal" og meget deprimeret.

    Lamotrigen gives faktisk mod bipolar lidelse og ikke mod depression, det ved jeg ikke om du er klar over?

    Sertralin gives mod depression, angst og ocd. Det er en serotonin-genoptagelseshæmmer, men selv om navnet lyder som om at der er fuldstændig styr på hvordan den virker i hjernen, så er det ikke helt sandt for den påvirker også en masse andre hjernestoffer, dog med hovedvægten på serotonin. Serotonin er nemlig fundet at være for lavt hos deprimerede.

    Der findes også midler som udover serotonin også øger stoffet noradrenalin, som er et andet naturligt hjernestof som der kan være for lidt af ved depression.

    Måske det kan hjælpe. Men om det kan gå sammen med Lamotrigen ved jeg altså slet ikke noget om.

    Det her er jo en specialistopgave og du kan faktisk ikke rigtig få andet end nogle indput herfra som kan sætte lidt tanker om behandlingen igang, og med lidt held i den rigtige retning så du slipper for nedturene.
  • Indstillinger
    Det skal siges at jeg indtil fredag fik 75 mg sertralin som jeg nu er på 100 og sartede med den 2 først i december På 25 og er i løbet af en månede kmmet påv100 det er nu sat op til 150 så det har måske også noget med tålmodighed at gøre dagene er bare så lange når manden er nede så det er bare dejlig med nogle input herinde fa folk som selv har prøvet noget for det er jo også noget af det der er så forbandet ved det at det er så svært at forklare hvordan man har det men kom endelig med flere gode råd til hvordan man kommer igennem de svære perioder
Log in eller Registrér for at kommentere.