Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

HJÆLP!! Menstruationsforstyrrelse, mavesår, hjertesmerter

Redigeret 7 januar, 2013, 03:19 i Åben debat for kvinder
Jeg er en ung pige på 24 år der er ved at give helt op. Sommeren 2009 fik jeg konstateret mavesår, jeg stoppede med at spise da det gjorde ondt, begyndte at stoppe helt med at tænke på mad og spise kun hvis jeg var sammen med andre men det var stadigt minimalt, og dette problem står stadig på, og på de sidste 2mdr har jeg tabt 15kg ca, og bliver stadig ved med at tabe mig. Juni måned 2012 fik jeg foretaget en medicinsk abort, efter denne har jeg blødt næsten uafbrudt, hvilket vil sige små 8mdr efterhånden. Har forgæves gået til lægen, de siger at hvis jeg bare bliver ved med at spise p-piller vil det rette sig ind, problemet er bare at det har det ikke gjort indtil nu, og går rundt med mavesmerter, svimmelhed, søvnløshed og har bestemt ingen appetit.
Tirsdag efter nytår fik jeg følelsen af at mit hjerte stoppede i 2sek og hev efter vejret. Lige siden har jeg haft ondt i hjertet, og har været besvimet to gange.

Jeg har prøvet at søge hjælp og få stillet en form for diagnose på de ting her, det eneste jeg får af vide er at jeg skal slappe af og så har de forskellige piller på de forskellige områder, men jeg er ikke interesseret i at spise piller når jeg ikke ved hvad jeg fejler. Håber at I måske kan have et bedre bud og løsning?

Hilsen den opgivne.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Har du været hos en specialist. Hvis ikke, mener jeg absolut du skulle få en henvisning til en gynækolog.
    Aldrig i evighed om jeg ville tage p piller i den situation. Der er da noget galt. Hvis du virkelig har blødt så længe burde du nok få undersøgt om du mangler jern.
  • Indstillinger
    Har været på sygehuset og blevet tjekket ang mine blødninger og de siger at jeg bare skal spise p-piller og så vil det rette sig ind. Dog er jeg bare ikke tilfreds med det svar, da det nu har stået på så længe.
  • Indstillinger
    Få en henvisning til en gynækolog. Det er trods alt en specialist. Jeg fik først hjælp til mine gener, da jeg kom til gynækolog. Behandlingen hjalp næsten omgående. I et helt år havde jeg smerter, som lægen ikke hjalp mig med.


    Hvad med mavesåret er det blevet behandlet.
  • Indstillinger
    Tog p-piller de første 2mdr, men da det ikke hjalp valgte jeg at stoppe. Så kom jeg på sygehuset for lidt over 2mdr siden, så sagde de at grunden til at jeg stadig blødte var fordi jeg var stoppet på pillerne, så fik af vide at jeg skulle spise p-piller i to mdr og var jeg ikke stoppet med at bløde efter der skulle jeg søge læge igen. Det var så den 23december jeg skulle stoppe, men problemet er bare ikke blevet bedre, så kontaktede lægen og hun siger at så må jeg bare få ro i kroppen?!
    Har ikke tænkt mig at starte op på piller igen
  • Indstillinger
    Vil prøve at få en henvisning til en gynækolog.
    Jamen ligeså snart jeg får mavesåret kommer jeg på en pillekur der vare 27 dage, men der går nogen måneder og så kommer det igen. Ved ikke om dette er normalt, men tænker der må være en løsning så det ikke skal komme og gå hele tiden, da det gør at jeg ikke spiser
  • Indstillinger
    Hvis ikke lægen hjælper må du også have henvisning til en mave tarm specialist.
    Som jeg efterhånden har fortalt nogle gange gik min søn i måneder uden hjælp. Først da han kom til en specialist blev der gjort noget effektivt. Og det var på høje tid.
    Hans læge lærte heldigvis af det og nu bliver der passet på ham. Nu kan jeg tilgive hans læge, men hvor var jeg ellers vred.

    Jeg ved ikke meget om mavesår, men jeg mener da det kan kureres i dag.
    Det må lægen kunne give et svar på.
  • Indstillinger
    Hej Helene

    Du står i en svær situation, og desværre ved jeg slet ikke noget om hverken mavesår eller årsagen til dine blødninger.

    Men jeg kan ikke lade være med at tænke på følgende: Når du ikke spiser ret meget og desuden mister meget blod, så må du være i underskud med en masse vigtige næringsstoffer.

    Har du fået taget blodprøver hos lægen til undersøgelse af, om du mangler vigtige næringsstoffer?

    Jeg tænker selvfølgelig især på jernmangel, for det er jo først og fremmest jern, man kommer til at mangle, når man bløder meget.

    Symptomerne på jernmangel er bl.a. træthed, svimmelhed, søvnforstyrrelser og hjertebanken. Jeg har selv prøvet at have voldsom jernmangel, og jeg havde faktisk mange symptomer fra hjertet. Sådan som jeg ser på det, kan dine problemer med hjertet sagtens skyldes jernmangel, eventuelt i kombination med at du bliver bange for symptomerne og derfor spænder i musklerne omkring hjertet.

    Hvis jeg var dig, ville jeg først og fremmest skynde mig at få taget blodprøver hos lægen.

    Dernæst ville jeg sørge for at tage en god kvalitets-vitaminpille dagligt og derudover forskellige tilskud, alt efter hvad du mangler.

    Du er selvfølgelig nødt til – også – at insistere på at få hjælp til dine sygdomme.

    Mange hilsner og god bedring

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Det er nogle rigtig gode råd du får her, lyt til dem.

    Det er en rigtig god ide at du får tjekket vitaminstatus som Kameliadamen siger, måske har din læge allerede taget dem, men så må han jo læse tallene op for dig. Han skal tjekke jern blodprocent og røde blodlegemer samt B12 og vitamin D.

    Det er en rigtig god ide at tage nogle gode vitaminer og mineraler, køb nogle i en helsekost af god kvalitet, for jeg tror du vil have god brug for en ordentlig dosis. Jeg ville ud over en kraftig vitaminpille tage:

    Jern (køb dog den på apoteket), 1 g vit C, vit D 50µg, Magnesium, B-vitaminer og zink ikke under 20 mg.

    I hvert fald i den periode hvor du har det som nu.

    For nogle SKABER p-pillerne blødning, det gjorde de for mig da jeg blev nød til at tage dem i en periode uden pause fordi der var gået helt ged i min cyklus pga. en stresset krop. Men de virkede altså alligevel på den måde at de fik sat skik på min cyklus som nu er normal igen.

    Men måske er dine p-piller ikke helt stærke nok til dig, det synes jeg faktisk du skal snakke med en gynækolog om, ellers bliver du prøveklud og det er der ingen grund til.

    Har du fået lavet en pusteprøve hos din læge? Den kan nemlig fastslå om dit mavesår skyldes en bakterie som skal behandles med antibiotika. Når bakterien er væk, så forsvinder mavesåret -hvis det altså er årsagen.

    HAR du fået foretaget sådan en, så synes jeg at du skal få din læge til at henvise til en kiggertundersøgelse, for en pusteprøve er ikke 100 % sikker selv om den afslører de fleste tilfælde. Men det er altså ikke normalt at et mavesår dukker op igen hele tiden.
Log in eller Registrér for at kommentere.