Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Få hjælp til min datter på 13 år

Redigeret 3 december, 2012, 16:37 i Selvskade
hejsa. Min datter på 13 år er begyndt at skære i sig selv, vi fandt ud af det for ca et ½ år siden. Det faldt så hen igen efter nogle gange og vi mente ikke der var behov for hjælp da hun sagde det ikke var noget hun ville fortsætte med, men nu er hun begyndt igen og hun har selv fortalt os det og vil gerne have hjælp til det, for trængen er der tit siger hun. Vi startede så hos egen læge og han mente et psykologi tilbud ville passe til hende og det lød som en god ide indtil vi så priserne, op i mod 2-2500 for en samtale, og det er vores økonomi bare ikke til, det svare til 8-900 kr pr gang, vi er begge(mor og far) er studerende (voksenlærlinge).

Men er der nogen steder man kan få gratis hjælp til at få behandlet hendes lidelse, det er jo hndes eget råb om hjælp. kommunen siger der ikke er noget at gøre, vi må bare betale de 40% selv af samtalerne priser hvis vi vil have vores datter behandlet, kan det virkelig være rigtigt ?

Jeg håber på nogen kan hjælpe mig lidt her da jeg er i vildrede :/

Mvh Den bekymrede far....

Kommentarer

  • Indstillinger
    Stakkels unge, og stakkels jer. Men naturligvis kan I få hjælp.
    I kan hos lægen få en henvisning til en psykolog. Men den i hånden skal I kun betale 1/3 af psykologregningen selv, og den del kan I søge kommunen om at dække p.g.a. jeres indtægt.
    Alternativt kan I få en henvisning til børnpsykiatrisk hospital. Her har de dels psykologer, der er specialister i piger som jeres datter. dels har de også selvhjælpsgrupper, der for mange kan være en rigtig god hjælp.
    Skynd jer at få noget hjælp. Den slags går ikke over af sig selv. Den kræver hjælp, og du og din kone får sikkert også brug for at tale med nogen om situationen, da det nok også påvirker jer, og de fleste forældre er plaget af dårlig samvittighed m.v. Og den hjælper så absolut ikke jeres datter.
    Held og lykke til jer alle 3 :-)
  • Indstillinger
    Jeg er selv en pige på 15 år som desværre har været udsat for noge af de samme. Men det er desværre så dyrt med psykologer! Jeg måtte komme helt ud til at the nogle piller, før jeg fik gratis hjælp.
    Men mit råd er, at dig og din datter tager hen til hendes klasselære, og snakker med ham/hende. For alle skoler har en skolepsykolog, som er ganske gratis. Og de skulle gerne kunne hjælpe hende.
  • Indstillinger
    Lige en tilføjelse. En kommentar til den kommentar ovenpå. Det er desværre ikke så enkelt at blive indlagt. Jeg som 3 gange har forsøgt selvmord via piller, og har cuttet, er ikke blevet indlagt. Havde taget lidt for få piller. Sådan er det desværre. Jeg fik lige og lige gratis hjælp.
  • Indstillinger
    Nu er der ingen, der taler om indlæggelse, da det ofte har utilsigtede konsekvenser. Der derimod flere ambulante tilbud i psykiatrien, som er langt mere koncentrerede, end samtaler ved en privat psykolog er. Mange skolepsykologer er ikke uddannede psykologer, men er lærer med en overbygningsuddannelse, der på ingen måde kan sammenlignes med en uddannelse til psykolog og slet ikke med en specialuddannelse i selvskadende adfærd. Så skolepsykologen kan muligvis hjælpe en videre i systemet, men der er næppe mange af dem, der kan stå for selve behandlingen.
  • Indstillinger
    Når okay, troede du mente indlæggelse.

    Jeg ved bare fra mig selv at jeg ikke kunne få noget som helst gratis hjælp, før jeg tog de piller.

    Men skolepsykologen, kan hjælpe indtil i måske finder noget andet. Eller hvert fald være lidt hjælp. Hjælp til unge er super svært at få!

    Jeg har selv været igennem det. Jeg var så helt vildt uheldig ang. skolepsykolog. Og begyndte at skrive på noget der hedder livlinien.dk som måske kan hjælpe din datter lidt. Eller børnetelefonen. Det kan være start hjælp. Hvis hun måske, ligesom mig, har tildens til nogen gange være lidt af en lukket bog. Og ikke fortælle alt, er det lettere at skrive det, med nogen som har ret i det de skriver. De hjalp mig en del videre.
Log in eller Registrér for at kommentere.