Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

søvnløs

Redigeret 3 december, 2012, 04:52 i Angst
atter en nat med 3t.søvn er så træt er ved at græde men også for træt til det skal have døgnblodtryksmåler på i dag men er bare ved at falde om er angst og ved det er noget pjat har jo prøvet det før men kan ikke overskue noget lige nu. Nu har det varet i flere måneder.tager perikom hexalid baldrian og fået sovepiller der ikke virker. Så hvad søren gør jeg.
Tak til jer derude

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Mona

    Den situation, du står i, minder kolossalt meget om min situation for knap et år siden!

    Jeg sov meget lidt og meget afbrudt, og mit blodtryk var for højt – især meget højt om morgenen efter den urolige og stressende nat med mange opvågninger. Netop det høje blodtryk var årsag til, at min praktiserende læge henviste mig til en hjertespecialist, med henblik på at få justeret min blodtryksmedicin, sådan at medicinen også blev virksom i morgentimerne.

    5 minutter efter at jeg var ankommet til samtalen hos hjertespecialisten, sagde hun: ”Du er i behandling for forhøjet blodtryk, du sover dårligt og afbrudt, du er træt og stresset, du har problemer med hjerterytmen og en tendens til at få depression?”

    Jeg nikkede, hvorpå hun sagde: ”Du har da søvnapnø!”

    Det troede jeg ikke umiddelbart på, eftersom jeg allerede havde tjekket, om jeg passede til symptomerne på den sygdom, og det gjorde jeg ikke. Men der findes flere forskellige slags søvnapnø, og den mest sjældne form omtales ikke i de gængse beskrivelser af søvnapnø. Og det er den, jeg har.

    Så hjertespecialisten havde ret!

    Jeg vil råde dig til at overveje, om du kan have søvnapnø, altså korte perioder med udeblivelse af vejrtrækningen under søvnen. Eftersom du har stress, peger det efter min opfattelse i retning af den sjældne form, central søvnapnø, for folk med den almindelige form (obstruktiv søvnapnø) oplever ikke i så høj grad stress og angst, men er blot utroligt trætte og kan falde i søvn hvor som helst og når som helst, hvorimod folk med central søvnapnø kan have svært ved overhovedet at falde i søvn.

    Hvis du mener, at der er en mulighed for, at du faktisk kan have den sygdom, skal du vide, at der er en enkel og billig måde at tjekke det på, nemlig ved hjælp at et pulsoximeter, der er et lille apparat, man kan spænde om håndleddet, og som man selv kan bruge derhjemme om natten. Apparatet måler din puls og iltmætningen i dit blod gennem hele natten og optager resultaterne, så lægen dagen efter kan aflæse dem. Måske har din praktiserende læge sådan et apparat. Jeg lånte det af hjertespecialisten.

    Og nu til noget helt andet:

    Jeg er overbevist om, at noget af din tilstand skyldes alt det medicin og naturmedicin, du tager!!!

    Du skriver, at du får:
    • Perikum
    • Hexalid
    • Baldrian
    • Sovepiller

    Jeg ved godt, hvad det betyder at være desperat, og at det kan få én til at tabe hovedet, men hvis du tager disse fire ting samtidig, ja, så kan jeg faktisk godt forstå, at du er syg! Det er først nu, mens jeg skriver, at jeg har været inde og tjekke, hvad Hexalid er for noget, og det er jo faktisk beroligende medicin af Stesolidtypen, altså et benzodiazepin.

    Du skal vide, at perikum griber ind i Hexalids virkning, sådan at Hexalid bliver nedbrudt hurtigere, end det ellers ville have gjort, hvis du ikke tog perikum. Det betyder, at du får abstinenser hurtigere, og abstinenserne fra Hexalid kan sagtens være angst, stress og søvnproblemer!

    Det samme problem gør sig gældende med sovepillerne. Du skriver ikke, hvilket mærke du tager, men så vidt jeg er orienteret, griber perikum ind i virkningen af alle sovepiller, sådan at sovepillernes virkning hurtigt mindskes, og der kommer abstinenser.

    Hvis du faktisk har søvnapnø, så er det værste, du kan gøre at tage beroligende medicin og sovepiller, fordi medicinen svækker centralnervesystemet, hvilket kan betyde, at vejrtrækningsproblemerne forværres.

    Men husk: man er nødt til at trappe langsomt og forsigtigt ud af disse ting. Du må ikke bare stoppe fra den ene dag til den anden. Hvor lang tid nedtrapningstiden skal være, afhænger af, hvor længe du har taget det. Lige nu tror jeg, at du sagtens kan være syg af pillerne. Måske har pillerne givet dig søvnapnø, måske ikke.

    DET VIGTIGSTE ER, AT DU KOMMER UD AF DET PILLEFORBRUG.

    Hvad angår døgnblodtryksmålingen, så må du stride dig igennem den. Jeg ved, det er frygteligt, når man er så stresset, fordi man farer sammen, hver gang apparatet pumper op, og det at man farer sammen og bliver så forskrækket, betyder jo, at måleresultaterne bliver misvisende. Og det er selvfølgelig værst om natten.

    For knap et år siden, da jeg fik den blodtryksmåling, sov jeg overhovedet ikke den nat, jeg havde blodtryksmåleren på. Det var hårdt, men jeg kom da igennem det. Det gør du også. Skriv igen, du skal ikke lade dig afskrække af, at jeg skriver med store bogstaver.

    Jeg sender dig alle mine varmeste ønsker om en snarlig bedring. Men du må ud af de piller!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tak for svar du er bare et dejligt menneske jeg vil prøve at stoppe tager lige nu 1 hexalid2mg 4baldrian 2slags blodtryksmedicin sovepillen skrotter jeg med det samme for de hjalp alligevel ikke har kun fået dem i 5dage. Du har måske ret med hensyn til søvnabnø sommetider snapper jeg efter vejret lige inden jeg er heldig at få bare lidt ro.min mand mener jeg sover meget roligt når heldet er med mig. Nu må jeg afvente ctscanning af min hjerne på torsdag.puha jeg er bange.
    Mange hilsener til dig
Log in eller Registrér for at kommentere.