Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skulderskade

Redigeret 29 april, 2013, 06:31 i Håndskader og musearm
Hejsa
Kunne ikke finde en "skulder" kategori, så smider den her.

Jeg er en 21-årig gut og jeg har fået en skulderskade, som jeg er ved at være godt og grundig træt af at gå med. Vil gerne høre hvad i synes jeg skal gøre.

Den 23. juni 2012 (5 mnd. siden) styrkedetrænede jeg med dips, og det sagde et ordenligt knæk i skulderen. Jeg kunne godt træne videre troede jeg, men efter 1 sæt mere måtte jeg stoppe. Siden da jeg har ikke kunne træne med mere vægt end 1-3 kg. Brystøvelser enten med dumbells eller stang hvor jeg før tog omkring 50 kg. er fuldstændig umuligt for mig og gør meget ondt.
Jeg kan sagtens bruge den i hverdagen, har ingen problemer med fx at få en trøje af og på, og kan have den i alle yderstillinger. Men løber jeg eller "står op" på cyklen får jeg ondt i skulderen. Hvis jeg sover forkert på den gør det ondt. Når jeg skal dreje rattet i min bil uden servo gør det ondt. Og i det hele taget føles det "forkert" oppe i leddet i mange stillinger.

Jeg har været til læge 2 gange. Første gang skulle jeg lave nogle øvelser fra en hjemmeside, anden gang sendte han mig til en fysioterapeut som jeg nu har gået hos i ca. 3 uger., har lavet øvelser hver dag med elastik, og den sidste uge med 3 kg. vægte. Jeg føler ikke det går fremad, er det for tidligt at sige? Elastik øvelserne kan jeg godt lave, men front raise med 3 kg gør ondt og føles "forkert" i skulderen. På samme måde føles bryst dumbbell 3kg. ikke godt.
Selve smerten synes jeg er svær at forklare, men har både mærket det stråle ned i armen, omme på vingen og oppe på skulderen.
I det hele taget føler jeg ikke skulderen er markant bedre end hvad den var 1-2 uge efter skaden, 5 måneder siden.

Jeg er tilbøjelig til at være der, hvor jeg gerne selv vil smide 15.000 kroner for en skanning af skulderen, hvis ikke velfærdsstaten Danmark føler jeg er værd at bruge pengene på. Men spørgsmålet er om jeg bare er for utålmodig og en skanning måske slet ikke kan vise noget.

Kommentarer

  • Indstillinger
    En skulderskade er ikke det bare sjov. Jeg har kendt en, hvis skulder aldrig blev god igen.
    Min egen skulder er efter en skade for flere år siden nu begyndt at gøre lidt ondt igen.
    Dengang det skete, jae, det var ikke det bare sjov og der gik meget lang tid før armen kunne bruges, men jeg kunne da mærke lidt fremgang hele tiden.

    En skulderskade skal tages alvorligt. Du skulle sikkert have været stoppet med øvelsen lige med det samme, men det er jo for sent nu. Så hvis jeg var dig ville jeg til en specialist. For selv om en her skulle svare dig kan din skade jo alligevel være noget andet.
    Du må kunne tale med din læge om at blive henvist til en specialist, hvis ikke du har mærket nogen bedring. Det er da rimeligt skulderen blev nærmere undersøgt.
    Jeg har set overlæge Inge Hvass, Esbjerg (skulderkirurg) blive anbefalet.

    http://visinfosyd.dk/default.asp?id=240397
  • Indstillinger
    Skulderkirurgi !!!!!
    Man ved hvad man har, men ikke hvad man får.
    En god ven af mig fik ikke hjælp af kirurgi snarere tværtimod.
    Så jeg vil opfordre til tålmodighed.
  • Indstillinger
    Tålmodighed, åh jo, men det gjorde vel ikke noget at blive undersøgt af en specialist. Bare sådan for en sikkerheds skyld.
  • Indstillinger
    Hejsa tak for svarene.
    Har også hørt man skal passe på med en skulder operation. Min storebror fik dog en skulderoperation efter en kite (surf) "ulykke" og efter operationen er den rigtig god og han styrketræner ol. stadig.

    Jeg ser tiden an med mine øvelser, 3 uger på øvelser er jo heller ikke lang tid, men hvis det bliver ved så vil jeg spørge lægen om han vil sende mig til en scanning.

    Jeg bliver nok nød til at kontakte fysioterapeuten ang. hvor ofte jeg kommer der, har sgu ikke penge til at komme til konsultation hver uge.
  • Indstillinger
    Jeg fatter ikke, hvordan det at blive undersøgt af en specialist har noget som helst med en operation at gøre.
    Jeg skrev kun om at lade en specialist undersøge skaden og vurdere den.

    Jeg skriver derefter navnet på en, som jeg har set rosende omtalt.

    En lille fjer bliver åbenbart hurtigt til fem høns.
  • Indstillinger
    Jeg vil også anbefale dig at komme til en specialist så hurtigt som muligt, det er ikke altid at en fysioterapeut kan hjælpe, tværtimod…

    Tålmodighed er en dyd siger man, men nu har du trods alt gået i flere måneder uden at du mærker en bedring. Og så vil jeg da også lige sige, at det er da noget vrøvl at skræmme med hvor galt en operation kan gå, fordi du kommer til en specialist. En specialist er da ikke lig med kirurgi. Sikke noget nonsens.

    Ja en lille fjer persille, kan da hurtigt her blive til fem høns:-)

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    hej - jeg kender skulderproblemer, den højre på grund af computer, den venstre på grund af fald på siden direkte ned på skulderen.
    problemet hed rotator cuff syndrom, og diagnosen blev stillet ved ultralydscanning. blev opereret i begge skuldre - i 2008 i højre - i 2011 i venstre. der gik ca. 1,5 år pr. skulder med optræning, men så går det godt igen!
    håber dette kan bruges.
Log in eller Registrér for at kommentere.