Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

11 årlige med smeter under navlen

Redigeret 22 november, 2012, 04:06 i Irriteret tyktarm
Vores søn blev for 8 uger siden opereret for blindtarmsbetændelse, og har siden haft smerter under navlen og 10 cm ud til hver side. For 4 uger siden blev han så indlagt med så stærke smerter, at han ikke kunne stå på benene, og det blev konstateret efter en scanning som ikke viste noget, at han havde en voldsom forstoppelse. Han blev sendt hjem fra hospitalet, med en besked om at han skulle indtage 6 breve Movicol dagligt.
Vi har for 2 uger siden kontaktet en børnelæge da smerterne på ingen måde er blevet bedre, og han sagde også at det var forstoppelse. Vores søn blev så sat på en udrensningskur i 3 dage, med 8 breve Movicol dagligt, og hvor han kun måtte få frugt, grøntsager samt groft brød. Dette hjælp til at han følte sig mere frisk, men smerterne var de samme som før, og vi valgte derfor at forsætte 1 dag mere med denne kur, dog uden nogen form for forbedring.

Igår havde vi så igen kontakt med børnelægen, som mente at vi bare skulle forsætte med 4 breve Movicol i en uge, da han ikke ellers viste hvad han skulle stille op med ham.

I de sidste 8 uger har vores søn stort set ikke været i skole, da han har så mange smerter, men det kan jo ikke forsætte på denne måde.

Vi sørger for at holde vores søn igang med motion, i det omfang det overhovede kan lade sig gøre, pga smerter.

Er der nogen af jer som har oplevet noget ligne, eller har nogen gode råd, da vi er ved at være godt fortvivlet

Kommentarer

  • Indstillinger
    Efter en oparation i maveregionen er det faktisk ret normalt at have forstoppelse i nogen tid bagefter. Forstoppelse kan gøre helt afsindigt ondt, som I også beskriver . Der er folk der er kommet ind med blå blink i den tro at de havde et hjerteanfald!

    Du beskriver også at din søn har fået det bedre efter at have været på kur mod forstoppelse, og det vil være en god ide at fortsætte med. Sørg også for at han får rigeligt at drikke. Hvis han kan lide yoghurt el. lign. så kan du også købe hørfrø og riste dem gyldne på en tør pande, det smager ret godt og hørfrø er ritig gode til at sætte gang i maven på en naturlig måde.

    Du skriver dog, at selv om det har hjulpet på forstoppelsen så er din søns smerter de samme. Ved en blindtarmsbetændelse er der selvsagt betændelse (logisk!), men nogle gange kan der godt være sivet en lille smule betændelse ud i bughulen, enten fordi han er kommet på operationsbordet næsten samtidig med at blindtarmen har været ved at sprænge, eller fordi der er gået hul pga betændelsen da den blev taget ud.

    Betændelsen er ganske givet helt væk nu, men den slags kan sammen med operationen i sig selv give sammenvoksninger pga arvæv omkring tarmen. Og det gør selvsagt ret ondt fordi føden får meget sværere ved at passere.

    Jeg vil derfor foreslå at du kontakter børnelægen igen og får lavet en skanning, helst med kontrast, så man kan se om der er fri passage i tarmen. For din dreng skal ikke gå og have så ondt, det går jo både ud over hans skole og livskvalitet.

    Det vil hjælpe lægen meget hvis du og din dreng kan skrive en smertedagbog. Hvornår er smerterne værst, fx et stykke tid efter et måltid? Om natten? Er de nogle gange væk? Hvordan føles de? -Brændende, sviende, skærende, dunkende, isnende -hjælp ham med at sætte ord på. Føles de altid på samme måde? Flytter de sig eller er de det samme sted? Er der noget der gør det bedre? Eller værre?

    For den slags tænker 11-årige jo ikke på, men det kan give ret vigtige oplysninger til diagnosen.

    God bedring med ham!
Log in eller Registrér for at kommentere.