Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vægttab, ondt i maven mm.

Hej :-)

For et par år siden begyndte jeg at få ondt i maven, dette var mere eller mindre regelmæssigt. Det varede ca. 2 år, og i perioden tabte jeg mig 20 kg. Jeg var ved lægen flere gange, men de fandt ikke ud af hvad det var jeg fejlede? Jeg blev scannet, foretaget kikkertundersøgelser og taget en masse blodprøver, men uden noget resultat. Det er nu snart 2-3 år siden jeg har haft nogen symptomer på det, men i midten af september i år begyndte jeg igen at få ondt i maven. Smerterne sidder mellem brysterne og så lidt længere nede i maven. Smerterne er dog ikke helt ens med de tidligere smerter. Denne gang oplever jeg også, at jeg får kvalme når jeg spiser mad hvilket har medført at jeg ikke rigtig har lysten til at spise, da jeg jo får kvalme. Desuden har mest af alt bare lyst til at ligge og sove det meste af dagen, da jeg næsten ingen energi har. Mit vægttab sidst var 20 kg. over ca. 2 år, men denne gang har jeg allerede tabt mig 14-15 kg, siden midten af september! Jeg har været ved lægen, men han har bare taget nogen blodprøver og sendt til undersøgelse.. Jeg stoler ikke rigtig på dem længere, efter de ikke kunne finde ud af hvad det var sidste gang, hvorfor skulle de så kunne nu?

Ud fra de symptomer jeg lige nu har skrevet, altså:
- Vægttab
- Kvalme ved indtagelse af mad
- Mistet energi

Er der så nogen af Jer, der kan komme med et kvalificeret bud på hvad jeg kan fejle, eftersom lægen bare har taget blodprøver?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan desværre ikke komme med noget bud, men mon ikke du skulle bede om henvisning til en specialist.

    http://www.apoteket.dk/Sygdomsleksikon/ ... pepsi.aspx
  • Indstillinger
    Hej... jeg har de samme problemer som dig - og har haft stort vægttab og smerter samme sted...

    Er du blevet undersøgt for glutenallergi (cøliaki)? Blodprøver viser ikke altid det rigtige resultat, så for at afgøre om du har glutenallergi skal du have lavet en gastroskopi med en biopsi af tyndtarmen...

    Er du blevet undersøgt for helicobacter pylori? Man kan godt have bakterien uden af få deciderede sår i maven men bare gener, der ikke nødvendigvis er synlige. Derfor skal der også laves en biopsi for det.

    Hvis du har fundet ud af hvad du fejler, vil jeg meget gerne høre om det...
Log in eller Registrér for at kommentere.