Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Lændesmerter - ingen kan finde årsag

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvis jeg var dig, så ville jeg få undersøgt, om der kunne være nyresten eller nyregrus.
  • Indstillinger
    Din historie var som at læse min. Stort set hele mit forløb og smerter er identisk med hvad du beskriver. Jeg Aner heller ikke mit levende råd længere og er helt desperat for at finde en årsag. Da der ikke kan findes en årsag føler jeg at diverse instanser er holdt op med at tage mig seriøst og går ud fra det er opdigtet.... Holder øje med denne tråd og håber der kommer et tip til en specialist jeg ikke har set. Vil så gerne tilbage til mit gamle job og ride på min hest igen. Tak for dit indlæg
  • Indstillinger
    Hej Maria Steffen

    Hvor ville det være dejligt, hvis trådstarter lige havde skrevet et lille indlæg og fortalt, hvad årsagen til problemet var, hvis den årsag er fundet, hvad jeg inderligt håber. På den måde ville denne debat-tråd jo blive meget mere anvendelig for andre, herunder dig.

    I øvrigt kan jeg fortælle, at en af mine bekendte har døjet med lændesmerter i flere år. Og ud fra det, der blev fortalt, troede jeg, at han var tilstrækkeligt undersøgt, og at der var tale om en diskusprolaps.

    Men nu forlyder det, at han faktisk har D-vitamin-mangel. Jeg aner ikke, om D-vitamin-tilskud alene vil klare problemet, men det er da mærkeligt, at lægen ved den slags smerter ikke begynder med at tage blodprøver, for en blodprøve må da være langt billigere end scanninger.

    Så man kan åbenbart ikke foreslå D-vitaminmangel som årsag for tit!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    iOliveriOliver
    Redigeret 4 januar, 2019, 13:36

    Hej alle

    Smerterne som beskrives i meget lig mine. Jeg har forsøgt med flere gange fysioterapi, intensiv kiropraktor mv..

    Har før fået svaret fra min læge at det er smerter jeg bare må leve med, men de er virkelig invaliderende. (Hendes tanke var periformis problemer fordi jeg tidligere har haft smerter i ballen også. Pt. Er det mest bækken, lænd og hofte - men også Balle)

    Pt. Kan jeg næsten ikke gå.

    Jeg har døjet med
    Lænse smerter 6-7 år og se seneste 3 er det blevet meget slemt.

    Har været insisterende og igen igen kontaktet lægen - denne gang en anden læge - uddannelseslæge faktisk, som har formået at få mig videre. Haf fået foretaget en MR-scanning af lænden. Den viste en lidt blandet landhandel, en meget lille discus, en discus der stikker lidt ud over siden og en let spinal stenose. Ikke noget som menes at kunne give så stærke smerter.

    Jeg er nu blevet sendt videre til reumatologerne og jeg har fået taget en masse blodprøver som jeg har luret svarene på inde på sundhed.dk og skal Have en ny MR-skanning af hele ryggen og bækken på mandag.

    Indtil videre kan jeg se på prøvesvarene at jeg er D3-vitamin insufficiens. Den ligger på 26, hvor normalområdet er 50 - 160

    Jeg er spændt på om det blot er D-vitamin mangel som kan forårsage så mange smerter..

    Jeg får nok svar på det hele en gang i næste uge, og skal nok som minimum igang med noget tilskud af D-vitamin.

    Jeg skal nok opdatere det videre forløb og om tilskuddet med D-vitamin er det som skal til, så andre forhåbentlig kan hjælpes også.

    Oliver

  • Indstillinger

    Så fik jeg en diagnose.

    Morbus bechterew (rygsøjlegigt) er hvad der så længe har skabt problemer for mig.

    I blodprøven blev der påvist DNA-genet HLA-B27 og samtidig viste MR-scanningen en “svær bileteral sacroileit” (dobbeltsidig inflammation i SI-leddene)

    En træls diagnose, men samtidig rart at vide hvad man har med at gøre. Starter op på behandling idag og forhåbentlig bliver jeg snart mindre smerteplaget.

Log in eller Registrér for at kommentere.