Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjemme hos Alzheimer

Redigeret 29 oktober, 2012, 11:13 i Alzheimers
I efteråret 2011 blev min mand og jeg kontaktet af Gudrun Risak Schou og Andrea Otterstrøm Nørgaard, som i forbindelse med et afgangsprojekt søgte par, de kunne interviewe omkring det at leve med Alzheimers. De ville forfatte en bog om emnet. Sammenlagt blev det - alene med os som par - til mere end 10 timers samtale, som strakte sig over to intense møder i vores hjem samt lidt skriveri over email. Gudrun og Andrea afleverede deres projekt i februar 2012 og fik et flot 12-tal for opgaven, som blandt andet består af bogen, om hvilken de selv skriver:

"Hvordan lever man med Alzheimers?
Der findes meget viden og information om hvad alzheimers er, men ikke så meget om hvordan det er at leve med alzheimers! I samarbejde med Alzheimerforeningen, har vi lavet bogen ”Hjemme hos Alzheimer” der giver indsigt i hverdagslivets udfordringer, forhåbninger og bekymringer hos tre par, hvor den ene partner har alzheimers. I en gensidig tæt dialog med de tre par, har vi med codesign metoder undersøgt det levede liv med alzheimers og skabt kommunikation omkring sygdommen, der fokuserer på hvordan man lever med alzheimers som en livsomstændighed."

Vi var glade for at deltage, selv om det til tider var nærmest grænseoverskridende at skulle udtrykke sin stillingtagen, de ærlige tanker og ikke mindst den frygt, man også nærer for fremtiden. Det var mægtig interessant at høre, hvordan de to andre par klarede hverdagen og få indblik i deres fantastiske evne til at fokusere på positive øjeblikke! Især fordi de lever med sygdommen i det egentlige demensstadie, som Manden, selv her to år efter diagnosen Prodromal Alzheimers, har kunnet holde fra døren.

Er man i berøring med én, som lider af sygdommen, kan man måske finde lidt opmuntring ved at læse den lille bog online på
http://issuu.com/konen/docs/hjemmehosalzheimer
eller på vores blog http://www.alzheimerspositiv.blogspot.dk/
Log in eller Registrér for at kommentere.