Hjem Sport, motion og ernæring Vitaminer og mineraler

GØR INDSIGELSE MOD 2013-KOSTILSKUDREGLER NU!

Redigeret 2 oktober, 2012, 06:13 i Vitaminer og mineraler
VIL DU HAVE LOV TIL AT ANVENDE DE KOSTTILSKUD, DU ØNSKER, SÅ GØR INDSIGELSE MOD DE KOMMENDE REGLER (2013) NU!

Indtil d. 16.10.12 kan du give din mening til kende om KOSTTILSKUDSDOSERING 2013 i ny høringsrunde fra Fødevarestyrelsen!
http://www.lnsnatur.dk/webin12/LNS%20Ny ... 9-2012.pdf

Jeg har sendt dem nedenstående høringssvar ... du må gerne klippe/klistre og sende til Anne-Sofie Theilgaard ANSTH@fvst.dk :

HØRINGSSVAR
Off. indsigelse/protest mod fremtidig kosttilskudsdosering!

Att.: Anne-Sofie Theilgaard
Fuldmægtig, cand.jur.
Ernæring
Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup

CC: Personligt Sundhedsnetværk & Sundhedsordførere, Sundhedsminister og Beskæftigelsesminister!

Padborg, den 26.09.12 / hek

Kære Anne-Sofie Theilgaard

Jeg henviser til nedenstående nyhedsbrev fra Landsorganisationen Natur Sundhedsrådet (http://www.lnsnatur.dk/), som udløsende årsag til min henvendelse til dig/jer!

Lad mig indledningsvist gøre det så kort, koncist og klart, som det nu er mig muligt:

DET GIVER INGEN MENING, ER UMYNDDIGGØRENDE OG PÅ SIGT FULDSTÆNDIG KONTRAPRODUKTIVT FOR FOLKESUNDHEDEN I DANMARK, AT INDFØRE UDOKUMENTEREDE MINIMUMS- OG MAKSIMUMSGRÆNSER FOR KOSTTILSKUD I FORM AF VITAMINER, MINERALER O.L. - BASTA!

Og hvorfor mener jeg så, at kunne påstå dette så skråsikkert?

FORDI DER ER DOKUMENTERET OVERBEVISENDE SIKKERHED
VED INDTAGELSE AF VITAMINER, MINERALER OG KOSTTILSKUD
Jvf. American Association of Poison Control Center
http://www.aapcc.org/dnn/NPDSPoisonData ... fault.aspx

NOTA BENE
• Der var i USA heller ikke 2008, 2009 eller 2010 ét eneste dødsfald forårsaget af kosttilskud / naturlægemidler.
• Det bør bemærkes, at dette inkluderer midler som cohosh, echinacea, ginkgo biloba, ginseng, kava kava, perikon, baldrian, yohimbe, kinesisk medicin, ayurvediske medicin, og al anden botanisk medicin.
• Ingen dødsfald som følge af kreatin, blå-grønne alger, glucosamin, chondroitin, melatonin, eller homøopatiske midler.
• Ej heller var der dødsfald forårsaget af mineraltilskud som calcium, magnesium, krom, zink, kolloid sølv, selen eller multimineral kosttilskud.

Det er til dels nogle forældede postulater, der her i Danmark IGEN IGEN kommer frem på vitamin-/mineral/-kosttilskudområdet ... især fra medicinal-/pharmaindustrien, der måske gerne vil have patent for og recept på alt på dette område ... bestemme hvad der skal stå som ADT hhv. hvad der kræver recept hhv. hvad der helt skal væk fra hylderne!

Aprops ADT-angivelser, så er disse jo allerede i dag (for) lave og til dels baserende på gamle skrøner:

Ta' bare C-vitamin hvor ADT er 60 mg ... en dosis der hidrører fra dengang man fandt ud at, at søfolk ikke fik skørbug, hvis blot de fik nok kartofler hhv. frugter ... men den dosering har intet at gøre med hvad det enkelte menneske vitterlig har brug af denne antioxidant. Her hælder jeg og mange andre nok mere til Linus Pauling's teser på området: http://da.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling

Yderligere er der meget stor forskel på kvaliteten i de vitaminer / mineraler, som typisk sælges ved købmanden (Futura & Co.) og f.eks. aminokelerede (organisk bundne og letoptagelige) højkvalitetsprodukter, f.eks. fra:

http://www.lef.org
http://www.thorne.com
http://www.kirkmanlabs.com
http://www.nutraceutical.com

Mere DYBDEGÅENDE info om vitaminer finds her:

http://www.lef.org/news/vitamins/?Section=Vitamins
http://www.lef.org/newsletter/
http://www.lef.org/Vitamins-Supplements ... nerals.htm

I dag skal man … åbenbart pga. en EU-lovgivning fra juli 2010 … have udstedt en recept fra sin læge (hvis man kan overbevise ham / hende at gøre dette) for at bestille f.eks. de multivitaminer … http://www.thorne.com/Products/Multiple ... rd~VM6.jsp ... jeg personligt i årevis har taget.

MEN man godt kan gå ned i den nærmeste SuperBrugsen (o.l.) for i håndkøb at erhverve en pakke Kodimagnyl hhv. … når man nu alligevel er der … snuppe f.eks. en flaske snaps samt en pakke King’s til at skylle det ned med … man må også gerne købe M&M’s med E171 (Titandioxid) som coating eller brød indeholdende pesticider samt stråforkorter eller kød med nitrit/nitrat, etc.!!!

Man kan også vælge udelukkende at spise junk-food uden at skal have recept på det fra lægen!

Kort sagt, det er IKKE i orden eller rigtigt fra 2013 yderligere at sanktionere kosttilskuddene i Danmark … der bør være andre, vigtigere fokusområder (som tobak, alkohol, fødevarer og medicin). Lad os i stedet her i Danmark overtage den holdning, de mht. kosttilskud har i England eller USA:
”Der er ikke konstateret nogen risiko ved høje doser, så der er ikke behov for nogen øvre grænse for dosering!”

Sidst, men ikke mindst, mener jeg, at det er en dårlig idé, hvis man evt. anvender medicinal-/pharmaindustrien som rådgiver på dette område, da det ikke skal megen fantasi til at forestille sig, at de måske har en skjult dagsorden ...

Venlig hilsen
Henrik E. Kock
http://www.kviksølv

Kommentarer

Log in eller Registrér for at kommentere.