Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjæp til acne

Redigeret 14 oktober, 2012, 12:52 i Bumser
Hej. Jeg er en pige på 17 år, der i lang tid har KÆMPET med min acne. Det er ikke fordi mit ansigt er fyldt med store betændte bumser, men mere større bumser der ligger under huden, og virkelig er ømme. jeg har også en masse røde ar fra tidligere bumser, samt enkelte bumser der sidder hist og her. Ofte føles det som om jeg har "hoved pine" i mit ansigt, da de ømme bumser føles som om de er ved at springe - meget ubehageligt. Jeg har altid smurt mig med en creme - Clindoxyl som jeg egentlig synes har haft en god virkning, men nu hvor min acne virkelig er blevet forværret, er det ikke længere nok! Jeg har så været ved hudlægen et par gange siden, og første gang fik jeg udskrevet nogle piller der hed: Tetracyklin. I starten virkede de udemærket og jeg kunne se at mine bumser forsvandt en smule, men efter er par måneder, fik jeg et "tilbagefald" og mine udbryd kom igen. Jeg gik så til hudlægen endnu engang og fik udskrevet nogle andre piller der hed: Hexabotin. De virkede også utrolig godt i starten, men efter at have været på dem 1 måned nu, føler jeg igen at alle mine bumser vender tilbage.

Jeg har haft det meget svært i alt den tid jeg har skulle kæmpe med min acne. Har ofte ligget på mit værelse hele dagen, for at isolere mig fra omverdenen. Blevet hjemme fra skole pga et større udbrud. Jeg aflyser aftaler, hvis min hud er eksploderet (Hvilket den ofte er) Det har taget utrolig hårdt på både mig og min familie, og nu ønsker jeg bare at det skal få en ende.

Nogen der har nogle gode råd? Eller måske stået i samme situation. ALT kan hjælpe :-)

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej pige på 17. Jeg er selv en fyr på 23 der siden jeg var 11 eller 12 har lidt af svær acne. Både rød hud, betændte knopper på den ydre del af huden og også dem du beskriver som "indre" bumser. Har efterhånden prøvet alt, og da jeg blev en smule ældre kunne jeg også finde på at aflyse aftaler og alt muligt andet pga. min hud. Super ærgerligt og hæmmende - specielt måske i de år du (og til dels jeg) er i nu.

    Jeg havde i sin tid også prøvet alskens produkter fra lægen: Clindoxyl, Tetracyklin, Hexabotin (har prøvet flere produkter, men de tre kan jeg huske fordi du nævner dem). Alle havde en virkning, men fik også selv tilbagefald. Du har sikkert prøvet at søge rundt på nettet og er måske faldet over 'Accutin'. Det er en _meget_ skrap antibiotikakur som du skal forbi en dermatolog (læge med speciale i hudlidelser) og få udskrevet. Pillerne skal så vidt jeg husker tages i en vis mængde i forhold til din kropsvægt for at være sikker på at du ikke får tilbagefald. Nogle får dog tilbagefald, men det er muligt at tage kuren igen. Med andre ord betyder det at du skal gøre dig klar til at tage pillerne i en del måneder, og noget af de fleste unge finder svært er at du ikke må indtage alkohol så længe du tager pillerne.

    For mit vedkommende har det oprigtigt ændret min tilværelse. Jeg får stadig bumser i ny og næ, men graden og "voldsomheden" om man vil, er langt fra hvad den har været. Jeg har i hvert fald været meget glad for at jeg valgte at tage pillerne i de 8-9~ måneder, også selvom det var hårdt ikke at måtte socialisere med alkohol, men bestemt også på grund af bivirkningerne (og mine var meget få i forhold til hvad andre får er mit indtryk).

    Når det så er sagt, vil jeg gerne understrege at det er nogle _meget_ skrappe piller. Hvis du læser rundt på nettet vil du finde mange der siger at du skal holde dig fra dem, for bivirkningerne er mange og for nogle meget voldsomme. For mig vedkommende var de ikke så slemme, og derfor synes jeg selvfølgelig at produktet har været det hele værd og anbefaler det til andre. Men det er noget du skal gøre op med dig selv, for det er lang tid de skal tages, og der kan som sagt være nogle med slemme bivirkninger ved produktet.

    Ved ikke om det er hvad du havde forestillet dig, men det har til alle tider været dejligt at få at vide, at andre også har været i ens stilling og at der rent faktisk kan gøres noget ved vores problem når det er/har været så slemt som det er.
  • Indstillinger
    Hej jeg har haft stor held med midlet basiron,kan fåes på recept,det virker hurtigt da jeg har haft store ømme bumser på hagen der var meget smertefulde.nærmest byldeagtigt,håber det hjælper,dig:)
  • Indstillinger
    Hej fyr på 23 :-) Tusind tak for dit indlæg. Det er så dejligt at høre andre har det på præcist samme måde. Jeg har godt været inde og læse om alt muligt, og faldt hurtigt over den kur du nævner. Jeg har også været meget interesseret i at komme på den i lang tid nu, men som du selv nævner, er det nogle meget skrappe piller, derfor tager jeg lige mine forholdsregler inden jeg prøver på noget som helst :) Jeg har læst at nogle har i de første uger/måneder af kuren, oplevet en slem forværring, hvorefter det selvfølgelig har hjulpet dem gevaldigt, som du også nævner det har gjort på dig. Jeg vil bare gerne vide om du også oplevede en forværring i starten? I så fald, hvor meget, og i hvor lang tid? Håber at høre fra dig :)
  • Indstillinger
    Hej igen. Du må meget undskylde jeg ikke har svaret dig tidligere, men jeg er lige kommet hjem fra New York.

    Ja jeg har også læst om at mange oplever en forværring i starten af kuren. Jeg er som sagt meget positiv overfor kuren, dels pga. den fantastiske effekt, men også fordi at bivirkningerne for mit vedkommende var atypisk få. Det eneste jeg oplevede var tør hud, virkeligt tørre læber, også at jeg i tide og utide begyndte at få næseblod (det lyder måske værre end det er, men det var intet problem overhovedet).
    Det er efterhånden et par år siden så jeg husker det ikke i detaljer, men jeg mindes ikke umiddelbart en forværring i starten. Det der står meget klart når jeg tænker tilbage er hvor hurtigt din krop reagerer på pillerne. Som jeg husker det mærkede jeg allerede en halv til en hel time efter at jeg tog den første pille, at mine læber begyndte at skalle og min hud begyndte at ændre (i mangel på bedre ord) "struktur". Det er muligt at min hud blev en smule værre, men det er bestemt ikke det der står klart i min hukommelse.

    Som sagt er det en virkelig hård men meget virkningsfuld kur der kræver nogle overvejelser. Alt andet lige er det dog receptpligtigt og du går jævnligt til hudlæge som laver et rutinetjek og spørger lidt ind, og hvis det hele går galt stopper man bare kuren også er det det.

    Håber det kan bruges!
Log in eller Registrér for at kommentere.