Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerte i underliv efter sex

Hej, min kæreste har et problem med ubehag efter sex.

Næsten hver gang min kæreste og jeg har haft samleje, har hun fået smerter i hendes underliv kun få minutter bagefter. -Smerterne (som er konstante) kan vare op til flere døgn efter. Hun kan ikke mærke smerterne under sex eller forspil. Smerterne opstår i skeden og det føles som svien, nærmest brændmærker indeni hende.

-det skal siges, at hun aldrig har haft kønssygdomme eller andre problemer med hendes underliv. Hun er på p-piller, hvilket hun har været i lang tid og alt går som det skal.

Hilsen Jepser!
-Håber virkelig i vil svare, da vi begge to er bekymret.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Da jeg læste det første tænkte jeg det var som med mig, men videre:

    Brænden i skeden. !!

    Så blev jeg i tvivl, men nu fortæller jeg det alligevel for en sikkerheds skyld, for vi udtrykker jo smerter forskelligt.

    Jeg havde stærke smerter i underlivet, skeden og blæren, sådan føltes det efter sex og smerterne kunne godt vare et par dage.
    Ingen læge kunne hjælpe. Ja, jeg blev undersøgt på rigshospitalet, men heller ikke specialisten kunne finde noget.

    Ærlig talt var jeg temmelig fortvivlet, men en dag var jeg hos en fysioterapeut, for at blive behandlet for hovedpine, og hende fortalte jeg om mine smerter. Hun sagde: De smerter stammer fra "mørbradsmusklerne". Det er smerter i de store muskler i underlivet.

    Jeg blev behandlet med trykmassage, men det er ikke alle fys. der ved noget om det har jeg opdaget.
    Jeg fik ondt i disse muskler, fordi det ene ben var en smule længere end det andet. Det gjorde jeg gik lidt "skævt" og det gik altså ud over musklerne, som blev ekstra ømme efter sex.
    En ekstra hælhøjde på få mm på den ene sko gjorde en stor forskel. Fysioterapeuten målte også mine ben. Hun var simpelthen bare dygtig.

    Ja, som sagt, jeg ved jo ikke om det kunne være årsagen, men nu kan I tænke over om det måske kunne være grunden.
  • Indstillinger
    Hej persille1,

    Jeg er også begyndt at få smerter der ligner meget hvad i beskriver. De varer ikke så længe (op til en time) efter samleje, og er meget meget voldsomme.

    Da jeg læst dit indlæg tænkte jeg - anham! Jeg ved nemlig at jeg her det ene ben længere end det andet, og at min ryg leder af det allerede.

    Du må dog har været hos en meget dygtig og grundig fysioterapeut, så jeg vil høre om du ikke kan fortælle mig navnet på velkommen. Enten her eller på mail - lu.rb.br@gmail.com

    Det ville jeg sætte stor pris på, da jeg også leder af disse meget irriterende semerter og min læge kan hellere ikke finde grunden til dem.

    MVH
  • Indstillinger
    Hej lurb88

    Det kan jeg desværre ikke, for hun forlod stillingen og rejste. Jeg ved hun fik en større stilling, men hvor.?

    Kan din læge ikke måle, hvor står forskellen er på længden , så du kan få forskellen reguleret. Hvis ikke det er så meget, min forskel er 6 mm, og det var nok til at give smerterne, så kan du lægge en hæl i den ene sko eller få en dygtig skomager til at lave en hælforhøjelse. Det ses næsten ikke, man skal da kigge godt efter.
    Måske kommer skævheden fra bækkenet. Så kan det være bedre at få indlæg i fodtøjet. Men, jeg ved det er svært at finde fodtøj, som kan rumme indlæg.

    Mit barnebarn har skævheden i bækkenet og har fået lavet indlæg til støvlerne.
    Man kunne eventuelt gøre brug af begge dele. For man går jo ikke med støvler til fest. En hæl kan som regel være i skoen. Det bedste er dog at få hælen på skoen, forhøjet hos skomageren. Det er behageligere at gå med. Hvis man kan finde en skomager.

    Mit barnebarn blev både målt og fik lavet indlæg hos en specialist i Odense. Den adresse kan jeg sende, hvis du er interesseret. Hun er meget glad for disse indlæg.

    I dag er fysioterapeuterne lidt mere opmærksomme, så det skulle være muligt at finde en, der ved hvordan disse muskler skal behandles. Det er nemt at få konstateret om musklerne er spændte og hårde.
    Når man skal betale må de også lave et stykke godt "håndværk", det må vi kunne forlange.

    Jeg kan ikke lade være med at undre mig over læger ikke er mere opmærksomme på den slags ting. Når jeg tænker på alle de undersøgelser jeg var til uden nogen kunne hjælpe det mindste og så kan man derefter blive afskrevet som hypokonder.
    Man skulle næsten tro vi levede i middelalderen til tider.

    Jeg håber du kan bruge noget af det, jeg har skrevet. Jeg ved desværre, smerterne kan blive meget stærke, hvis det skulle være grunden til dine smerter.
  • Indstillinger
    Jeg mener, at den muskel hedder psoas-musken - og den kender fysioterapeuter godt til.

    Prøv en gang at Google det - der er mange gode informationer, og det kan sagtens være den, der give de nævnte problemer.

    En fysioterapeut med træningsfaciliteter kan godt give gode øvelser for træning af den muskel. Jeg har en, jeg laver ofte, men den er noget akavet at beskrive; vil dog gerne prøve, hvis det har interesse.

    Jeg kan også foreslå Mensendieck gymnastik - der er virkelig godt; desværre er der vist ikke så mange tilbage.
  • Indstillinger
    Ja det lyder da ikke særligt rart :( Kunne det måske tænkes, at hun skal igang med at træne bækkenbunden? Jeg er selv ret trænet, og får aldrig smerter i vagina mere. Kan varmt anbefale disse: http://www.alor.dk/baekkenbundskugler.html
Log in eller Registrér for at kommentere.