Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Exophoria

Redigeret 11 december, 2012, 12:18 i Åben debat om øjne
Hej alle sammen

Jeg har i mange år døjet med når jeg sidder og læser noget tæt på, at det enten falder sammen eller bliver dobbelt, og fik for nogen år siden efterhånden at vide ved en optiker, at jeg ingen koncentrationsevne havde i mine øjne, og det var deraf de gjorde som de gjorde, og at jeg derfor burde træne min øjne ved at fører en kuglepind eller en finger ud og ind mod mine øjne ..

I man. tog jeg så igen chancen, og fik en tid ved en optiker i dag, hvor jeg fik taget nogen forskellige prøver som så kunne fortælle mig, at det jeg døjede med hedder det engelske udtryk Exophoria, hvor der er en tendens til ens øjne afviger udad ..

Og da jeg rigtig gerne vil have lidt større kendskab til det, vil jeg derfor hører om der er nogen af jer herinde der kan fortælle mig noget mere om det ?

Kommentarer

  • Indstillinger
    http://www.google.dk/search?q=exophoria ... 53&bih=573

    Jeg kender begrebet, men ikke hvad der kan gøres eller om der kan gøres noget. Jeg undrer mig, har du ikke været hos en øjenlæge.
    Jeg turde da ikke lade være.
  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg er udlært optometrist (optiker) og kan fortælle dig, at hvis du er "diagnosticeret" med exofori er der kun én vej frem. Det er at træne øjnene. Det er ikke noget en øjenlæge på nogen måde kan hjælpe dig med (han/hun er specialist i øjesygdomme og intet andet).
    Som optiker lærer man at tage synsprøver og lave en konklusion på disse. Det kan enten være vha. en problemorienteret synsprøve (som din må have været for at kunne give dig denne "diagnose") eller en kortere og mere begrænset synsprøve.
    Folk med exofori skal igang med synstræning/visuel træning for at forbedre deres øjendrejning. Dette sker ofte ved hjælp af prismer. Du skal finde en optiker med speciale indenfor synstræning. Jeg ved ikke hvor i landet du bor henne, men jeg er fra KBH og der ligger en del synstræningsklinikker derinde. Prøv at søge lidt rundt på nettet :-)
  • Indstillinger
    Hej HendeMedS123

    Optikeren, der foretog synsprøven på mig, tog nogen forskellige tests på mine øjne, før kan konkluderede at det var Exophoria ..
    Han snakkede endvidere også om det du skriver med prisme, og nævnte at hvis jeg ikke havde noget imod og komme til opfølgning, vil han gerne lave et træingsprogram til mig, så jeg kunne styrke mine øjne ..
    Han har dog ikke fået lavet dette endnu ..

    Og hvad angår bopæl, bor jeg i Aalborg ..

    og sidst men ikke mindst, tusind tak for dit svar ..
Log in eller Registrér for at kommentere.