Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Gode råd til knæsmerter.

Redigeret 13 oktober, 2012, 09:47 i Fod- og knæskader
Hej netdok.
Jeg er ny her inde og ved ikke om mit indlæg passer her, men jeg har brug for jeres hjælp.
Jeg har i det sidste år døjet rigtig meget med smerter i mit venstre knæ. Det skete efter deltagelse i det 8km lange terræn løb på Bornholm (almindingsløbet). Jeg havde trænet op til løbet og der havde ikke været noget specielt, ingen store smerter eller noget inden. Men tilbage til smerterne. Smerten er stortset konstant, dvs. jeg kan hele tiden mærke at der er noget. Og det er lidt svært at forklare smerten helt præcist, men jeg prøver.
bag på knæet i den sene der er på indersiden, det føles som om der er noget der trækker i hver sin retning, og det giver et stort ubehag konstant. allermest når jeg f.eks trækker foden ind under mig selv og det møder belastning. Derudover har jeg ondt hvor musklen hæfter sig til knæet. Det er en smerte der er der når jeg f.eks. cykler og går og egentlig bare står op, den kan også forekomme hvis jeg sidder ned hel normalt. Det er ikke en jagende smerte, men tættere på at være ubehageligt end en smerte. Jeg har været til lægen og han har haft mig hos en fysioterapeut, uden held. de øvelser jeg fik af min fys gjorde det faktisk kun værre (squat med meget let vægt, kropshævninger ved hjælp af benene med hælene i gulvet på gulvet osv). Så der stoppede jeg hurtigt. Jeg har også været til ultralydskanning. Det eneste man kunne se var tegn på mange overbelastninger fra før i tiden (jeg er gammel fodbold og gymnastik dreng, de to går ikke i spænd for knæet og ryg!). Det eneste jeg kan lave uden for stor smerte er at gøre brug af crosstraineren i fitnessworld. Men selv der kan jeg få ondt! - jeg har et støttebind på når jeg træner.
Mit spørgsmål til jer er så; Kan det tænkes at problemet sidder i min lænd? Jeg har tidligere fået konstateret skæv ryg og har ofte smerter i lænden når jeg står op længe eller løfter tunge ting. Og vil det eventuelt være en god idé at få lavet en MR-skanning af henholdsvis knæ og ryg?

Håber så meget i kan hjælpe. (og at det er den rigtig debat jeg har lagt mit oplæg.

-mvh
En frustreret knægt på 23 :(

Kommentarer

  • Indstillinger
    Er der slet ingen der har noget at sige? ??
  • Indstillinger
    Det er jo lidt svært at sige så meget, men kan forstå at du stadig har ondt. Der er flere ting der kan give det du beskriver. Hvorfor får du ikke en ultralyds- eller MR-skanning?

    Du har vel taget noget gigtmedicin som fx ipren. Det bør ikke tages i for lang tid, så overvej om du kan stoppe. Brug is og elevation, dvs. RICE uden I'et fordi der nu er gået flere måneder og NSAID på nuværende tidspunkt vil vedligeholde snarere end behandle en inflammation.
  • Indstillinger
    Hej ask.
    Tak for dit svar jeg er klar over det er et lidt svært spørgsmål at svare på.
    Jeg har, som skrevet, også været til ultralyds scanning og de kunne ikke se på meget andet end at jeg har haft noget overbelastning for lang tid siden.
    Jeg tog nogle ibuprofen piller i en uge og brugte RICE princippet, det hjalp desværre ikke rigtig.
    Jeg skal til knæspecialist d. 22/11 så jeg håber på at få en afklaring.
    Målet med indlæget var bare at få lidt feedback og gode råd, og det har du jo givet, tak.

    Mvh
    - Kristian
Log in eller Registrér for at kommentere.