Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Alzheimers som 15årig????

Redigeret 28 juli, 2013, 05:55 i Alzheimers
Hej, jeg er en pige på 15 år. Jeg har lagt mærke til jeg er begyndt t glemme rigtig mange ting, måske er det fordi jeg lige pt har haft en rigtig stressede hverdag...... jeg ved ikke rigtig hvorfor men jeg har altså mistet rigtig meget hukommelse, jeg har hellere ikke rigtig overskud til noget. Altså idag var jeg sammen med min veninde og jeg kunne slet ikke genkende hende, ikke fordi hun har forandet stil eller noget, men der skulle lige gå lidt tid inden jeg kunne genkende hende jeg har til tider også rigtig svært ved at forstå det jeg læser, altså jeg forstår det slet ikke

Jeg er en sund og rask pige, jeg er i god fysisk form og har aldrig fejlet noget psykisk, nogle som har et bud på hvad det kan være????:O)

Jeg drikker ikke alkohol eller ryger nogle form for tobak...........

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Felicia

  Det er ikke sandsynligt, at du har Alzheimers sygdom, men jeg forstår godt, at man i din situation bruger den slags diagnoser til at beskrive den alvorlige tilstand, du er i.

  Jeg har selv oplevet den samme slags symptomer, og jeg gik til læge og sagde, at jeg oplevede, at jeg var ved at blive dement.

  Hvad enten man siger det ene eller det andet, må man være forberedt på, at lægen griner!!!

  Det er ikke pænt af lægen at grine ad så alvorlige symptomer, men det gør de.

  Sagen er, at der er masser af mangeltilstande, der kan udløse hukommelsesproblemer og noget, der minder om demens. Læger ved desværre ikke tilstrækkeligt om kostens betydning og om de symptomer, der opstår ved mangeltilstande.

  I mit tilfælde var der tale om mangel på det vigtige mineral kalium.

  Hvis jeg var dig, ville jeg gå til læge om fortælle, hvordan du har det, og bede om, at der bliver taget blodprøver til kontrol af, om du mangler visse vitaminer eller mineraler.

  Hvis alle blodprøver skulle vise sig at være normale, er det jo bare godt! I det tilfælde ville jeg – hvis jeg var dig – begynde at tage sunde olier som fiskeolie, gerne det temmelig dyre middel, der hedder eye Q, som ifølge videnskabelige undersøgelser hjælper godt mod hukommelsesproblemer.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hvor er det et godt svar. Jeg tænkte slet ikke i de baner før jeg læste, hvad du skrev, kameliadamen. Men det er jo fuldkommen rigtigt. Da jeg manglede kalium følte jeg mig heller ikke "klar" i hovedet.

  Det er sørgeligt læger ved så lidt om den slags, for det kan virkelig give problemer. Det burde være en naturlig ting at man fik undersøgt blodet for vitamin og mineralmangel o.s.v. Som du nok husker var jeg vel mindst 15 gange hos min læge før der endelig var en læge, der forstod alvoren.

  God ide med fiskeolie og jeg ville tilføje en vitaminpille.

  Jeg er slet ikke i tvivl om fiskeolie/levertran er godt for "hovedet", for min migræne forsvandt og jeg er aldrig forkølet. Det tog en specialist til sig, han ville begynde at tage det også. Jeg var helt målløs over han tog det seriøst og ikke grinede.

  Stress kan naturligvis også give problemer med hukommelsen.
 • Indstillinger
  Hej Kameliadamen.

  Ja, det passer meget fint med at jeg mangler RIGTIG meget kalcium og d vitamin.. Jeg har for ca. ½ år siden været hos lægen, jeg fik noget vitamin gennem 3 sprøjter, også fik jeg også nogle Unikalk piller med 400mg calcium.. jeg tager dem ikke så tit, det skulle jeg måske begynde med igen

  Tak for jeres svar! :-)

  Mvh Felicia
 • Indstillinger
  Jeg vil bare lige sige, at Calcium og Kalium ikke er det samme.
 • Indstillinger
  Hej Felicia

  Nåh, men så er der jo en forklaring på dit problem.

  Tak til pigen65, for den uddybende kommentar. Jeg plejer ellers ALTID at skrive, at kalium og calcium er to forskellige ting, men af en eller anden grund fik jeg det ikke gjort i ovenstående indlæg.

  Og kalium mangler man nok sjældent, når man er 15 år. Kalium er kendt som det mineral, man nemt kommer til at mangle, hvis man får blodtryksmedicin, og det gør man jo normalt ikke, når man er 15 år.

  Men hvis du har fået påvist, at du mangler D-vitamin og calcium, altså kalk, og du ikke har været god til at kompensere for manglen, så forstår jeg godt, at du har problemer.

  En ansvarlig læge ville bede dig komme igen, så det kunne blive kontrolleret, om du stadig mangler noget.

  Hvis jeg var dig, ville jeg sørge for at komme til læge og få taget blodprøver.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hej igen kameliadamen.

  Jeg har haft hovedepine men kun på den ene side af hovedet, kan det måske være mangel på søvn??

  Men jeg vil ihvertfald tage til lægen og få taget nogle blodprøver.

  Tak for dit svar! :)
  -felicia
 • Indstillinger
  Hej Persille

  Ja, vi har jo begge haft kaliummangel, men det har Felicia nok ikke, når hun kun er 15 år og ikke tager blodtryksmedicin eller ikke kaster op, sveder meget eller har diarré.

  Men det ser jo ud til, at Feliacia har andre mangler.

  For resten er din og min historie om kaliummangel et eksempel på, hvor forskelligt mennesker kan reagere på vitamin- eller mineralmangel.

  Da du havde kaliummangel, havde du mest meget alvorlige fysiske symptomer, husker jeg, selv om du skriver, at du ikke var klar i hovedet.

  De gange, jeg har haft kaliummangel, har jeg stort set ikke mærket fysiske symptomer. Men jeg var som en dement person! At hjertet ikke bryder sig om kaliummanglen og nemmere begynder at slå tosset, så jeg må på sygehuset og få hjerterytmen normaliseret med stød er en anden sag, som en praktiserende læge måske ikke lige sætter i forbindelse med kaliummangel.

  Den ene reagerer mest fysisk, og den anden mest mentalt på én og samme mangel! Måske er det også derfor, at lægerne ikke rigtig tager næringsstofmangler alvorligt. For ifølge videnskabeligt skolede hoveder skulle menneskers kroppe vel regere ens på den samme mangel. Men vores krop er ikke en maskine, og kan derfor ikke forventes at reagere som en maskine.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hej igen, Felicia

  Nu må du ikke tro, at jeg er ekspert på dette område. Men jeg har løseligt søgt oplysninger på både D-vitamin-mangel og calciummangel, og jeg fandt i hvert fald et sted, der taler om hovedpine ved calciummangel:

  ”Nogle af de ubehagelige signaler på calciummangel er nervøsitet, depression, hovedpine, irritabilitet og søvnløshed.”

  Citatet stammer fra denne side:

  http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... =6/menu=5/

  Men hvis du ikke sover så meget, så kan hovedpinen også skyldes mangel på søvn, som du skriver. I øvrigt kan calciummangel give søvnløshed, som der står.

  I det hele taget er det bedste, du kan gøre, at få tjekket, om du mangler noget, og hvis du faktisk mangler noget, må du sørge for at blive dækket ind. Det er jo ikke nok at få konstateret, at man mangler både det ene og det andet, for derefter at glemme at tage tilskud, som noget kunne tyde på, at du har gjort :o)

  Du skrev, at du fik vitamin-indsprøjtninger hos lægen i sin tid. Men sagen er, at store mængder D-vitamin, som man nogle gange får via sprøjte hos lægen, ikke optages særlig godt af kroppen. Det er nogle gange bedre, at få den daglige D-vitamin-dosis gennem længere tid.

  Masser af danskere har D-vitaminmangel, så det er der ikke noget mærkeligt i, at du måske også har. I den forbindelse vil jeg lige huske dig på, at det er vigtigt at komme ud og få sollys (Vi kan selv danne D-vitamin i huden, når den får sollys, men du skal selvfølgelig ikke overdrive solbadning, så du bliver solskoldet) og desuden spise fisk.

  Men måske synes jeg, at det er lidt mærkeligt, at en 15-årig har (haft) calciummangel. Problemet kan være, at du drikker meget sodavand, som siges at gøre skade på calcium i organismen. Drikker du meget sodavand?

  Først når du er blevet tjekket, og det faktisk har vist sig, at du ikke mangler noget, kan man begynde at tænke på, hvad der ellers eventuelt kunne være i vejen. For mangelsymptomer kan være meget forskellige fra menneske til menneske, og der er desuden det problem, at du i en periode har været stresset, skrev du i det første indlæg. Det er min erfaring, at symptomer på diverse mangler især bliver mærkbare, når vi skal udholde belastninger i livet. Så skal kroppen jo til at yde maksimalt, og det kan den ikke, hvis vi mangler vitaminer eller mineraler.

  Du er kun 15 år. Hvad siger dine forældre til dig, når du ikke kan huske, eller når du har hovedpine? Man kan ikke forvente, at en 15-årig har erfaring nok til at vide, hvad man skal gøre for at opretholde sin sundhed. Du behøver hjælp og vejledning.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Ved et tilfælde hørte jeg i Radioavisen, at et forkerhold havde fundet ud af, at Magnesium kunne afhjælpe dårlig hukommelse. Nå, ja. Ned tii Matas og købe en bøtte. Hvis det ikke hjalp, så var problemerne til at overse. Men sørme: Det hjalp helt klart. Det er både billigt og nok næsten risikofrit, og hvis det hjælper, så tillykke med det.
Log in eller Registrér for at kommentere.