Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kæbe smeter/klikkende kæbe

Redigeret 30 juli, 2016, 18:26 i Åben debat om smerter
Hej,

Jeg har har døjet med en hamrende irriterende klikke lyd i min kæbe (højre side), i lidt over et halvt år. Jeg var til tandlæge og de sagde at der ikke var noget at gøre, men at det nok ville forsvinde.

Der er dog sket det modsatte. Jeg har nu svært ved at gabe, bide, tygge og generelt bare at åbne munden. At sove er også begyndt at blive svært da jeg ligesom føler at at kæben sidder i en forkert position. Klikke-lyden er som en høj knase-lyd og jeg føler smerte når jeg åbner munden for højt. Af og til "låser" kæben sig og det er svært at bide sammen.

Jeg har søgt på emnet, men er ikke kommet frem til nogen løsning, andet end en bideskinne. Jeg hat læst om at nogen har fået problemet opereret væk i forbindelse med tandregulering. Jeg tror dog ikke at jeg er så heldig, har haft mange problemer med tandlæger. :)

Håber der er nogen som ved noget mere om dette.

Det skal lige siges at jeg har tideligere fået konstateret krydsbid. Har ret så skæve tænder.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg lider selv af det samme. Det har jeg gjort i snart fem år. Har altid troet at det nok vil gå væk af sig selv- men for et par måneder siden var det rigtig slemt. Jeg kunne ikke åbne min mund og der med hellere ikke tygge. Jeg kom til hos en kæbe specialist og hun fortalte at jeg havde hypermobile kæbeled. Det eneste man kunne gøre var at "træne/motionere" kæben. Derefter lægge varme omslag på kæbeleddene i 15 min- derefter skulle man massere kæberne i fem min. Det skal gøres to gange om dagen. Hun rådet mig også til at få nogle behandlinger hos en fysioterapeut. Så jeg kunne få løsnet op for spændingerne i skuldre og kæber. Du kommer nok ikke udenom en skinne- den aflaster helt fantastisk- og man vågner op uden stiv kæbe, hovedpine og nakkesmerter..... Operation sker meget sjældent.
    Held og lykke fremover:-)
  • Indstillinger
    Jeg har også selv haft det samme problem og var til tandlægen og blev derefter sendt videre til hospitalet og fik det hele røntgenfotograferet, men de fandt ikke noget.
    Mit problem startede, da jeg begyndte at få kindtænder - muligvis fordi jeg hele tiden skulle mærke efter i siderne, fordi tandkødet var irriteret og derfor "vred" kæben. Har haft samme problemer som dig med at kæben klikker og "låser sig fast" samt besvær med at bide over min mad og, ja, det er meget irriterende.
    Mit problem varede nok halvandet-to år, men gik derefter over af sig selv.
    Håber også dit går over igen! Håber jeg for jer begge for det er ret så irriterende!
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg har efterhånden i nogle uger oplevet klikkende lyde og kraftige smerter i kæben. Det har medført problemer med at tygge sammen når jeg spiser, og med at åbne munden helt, uden smerter. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre udover at få det tjekket hos lægen?

    MvH

    Kathrine
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg har med siden fået samme problem. Det er meget ubehageligt og når ofte kan sætter min kæbe sig fast så jeg kun kan åbne munden halvt. Så må jeg stoppe med at spise og bare vente på at kæben løsner sig igen.

    Men jeg oplever det samme med knæk lydes som er høje når man eksempelvis spiser. Det er pinligt og ubehageligt når andre kan høre lyden når man sidder og spiser.

    Jeg vil i denforbindelse høre om I stadig døjer med problemet eller i har fundet en løsning.

    Håber i kan hjælpe mig.

    Med venlig hilsen
    Henrik O. Madsen
    Mail: odgaard1@hotmail.com
  • Indstillinger
    Jeg oplever også noget lignende. Jeg har bare det problem at jeg det meste af tiden slet ikke kan åbne min mund helt. Det er som om den sætter sig fast når min mund kun har åbnet sig halvt. Den klikker når jeg endelig får den åbnet helt, hvilket kræver at køre den til den ene side, kigger til den ene side, og derefter gentage den bevægelse 10-15 gange indtil den åbner helt. Det er bla. et problem når jeg spiser, og i det hele taget tygger på noget hårdt, fordi at det gør så ondt som det gør.

    Er jeg den eneste som oplever dette? P.S. det har stået på on and off i tre måneder nu
Log in eller Registrér for at kommentere.