Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

er det?

Redigeret 13 august, 2012, 06:11 i ADHD
hej, nu gør jeg det altså bare.
jeg er en meget livlig pige der har meget energi i sig. mange siger at jeg er ligsom en der har adhd. jeg har energi døgndrift. jeg kan være svær til at falde på plads. jeg kan bla ikke konsentrere mig når jeg læser, det får jeg stres af. jeg har frygtelig dårlig tålmodighed. kan ikke vente mere end et par minnutter, ellers begynde der at gå uro i mig. jeg bliver også nød til at se tv inden jeg skal sove ellers er der alt for meget energi i mig. filk kan syntes at jeg kan være ret træls fordi jeg hele tiden er sådsn oppe og køre.
kan det mon være adhd?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,

    Sejt du skriver og skønt at du selv tænker over om der mon ku´ være noget om snakken med ADHD.

    Der er mange der behandles for ADHD uden at de nødvendigvis har lidelsen. I Danmark er det urealistisk at alle dem der behandles for ADHD har lidelsen. Alt for mange diagnosticeres nemlig med ADHD. Måske har de i virkeligheden stress eller rastløshed i stedet for.
    ADHD behandles med stærk medicin og det er forkert at give til folk der ikke med sikkerhed har ADHD. Hvis man har ADHD kan mange også behandles med terapi.
    Jeg synes du skal vende det med dine forældre og bede en af dem smutte sammen med dig forbi din læge. Så kan du fremlægge dine symptomer og lægen kan sende dig videre til en specialist.
    Du må endelig ikke tage imod medicin, før du er blevet fuldt udredt af en specialist. Og specialisten skal du altså også have en sund skepsis overfor. Hvis du er i tvivl kan du altid komme til en ny specialist og få det der hedder "en second opinion". Det betyder at der er to der uafhængigt af hinanden vurderer om du har ADHD eller ej.

    Men ro på...hvis du altså kan. ;)
    Start med at vende det med dine forældre og smut så til lægen sammen.
Log in eller Registrér for at kommentere.