Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Tæt på leversvigt

Redigeret 4 august, 2012, 15:48 i Leverbetændelse
Ja jeg har været tæt på leversvigt pga af overdosis for mange gange og da jeg en dag havde rigtig mange smerter i maven, tog jeg vidst lige for mange smertestillende panodiler.. Så min lever begyndte at svigte og den er lige kommet ovenpå igen og ska ska siges jeg blev udskrevet derfra i tirsdags

Hvor lang tid må der gå før jeg må begynde at tage smertestillende igen???
Hvor lang tid ska der gå før jeg begynder at drikke igen?? (alkolhol)???

Det ska lige siges jeg lider af piskesmæld (whiplash) og har konstant hovedpine og lige nu er den så slem at jeg ikk kan holde den ud..

Jeg kan ikk få morfin da jeg ikk kan tåle det, da jeg næsten stopper med at trække vejret og mit blodtryk bliver alt alt for lavt, de har også prøvet med andet smerterstillende i flydene form og det kan jeg heller ikk tåle..

Jeg har intet fået at vide af rigshopitalet da jeg var der om hvor længe der skulle gå før jeg måtte begynde at tage smertestillende igen osv..

Håber der er nogen der kan hjælpe mig lidt

Kommentarer

  • Kære Missbeauty


    Ja, jeg tænkte også på dig, da du fortalte din historie i Mette12345's tråd. Jeg er glad for at I vil holde kontakten og er sikker på at I kan støtte hinanden med mange ting.

    Du skrev i Mettes tråd, at du ikke mere måtte tage smertestillende. Men nu lyder det til at det kun er i en periode?

    Det hele kommer jo an på dine levertal. Du bør gå til din egen læge og få taget dine levertal hurtigst muligt. Din egen læge kan nemlig ikke se de blodprøver de tog på sygehuset. Det giver din læge mulighed for at se om dine tal med tiden bedrer sig. Leveren er et fantastisk organ, det eneste der kan gendanne sig selv. Men har man været alkoholiker eller på anden måde kemisk skadet sin lever meget, så kan levervævet blive erstattet af bindevæv i stil med det man pudser af når man har købt noget kød. Det ødelægger desværre leveren for altid.

    Jeg ved jo ikke hvordan din lever har det og får det på sigt. Det er derfor det vil være en god ide at din læge med jævne mellemrum tager leverprøver.

    Det kan godt tage rigtig lang tid før du må få hverken smertestillende eller alkohol igen, desværre. Måske endda aldrig.

    Men du skal jo ikke gå rundt og have smerter. Jeg synes du skulle prøve akupunktur, forhør dig lidt omkring og få en der er god. Du bør kunne mærke en ændring til det bedre eller værre inden for 3 behandlinger, ellers virker det ikke.

    Massage omkring ryg og nakke, samt styrketræning i samarbejde med en fysioterapeut kan hindre mange smerter. Desuden frigiver motion endorfiner, de virker både mod smerter og mod depression.

    Der er også for nylig lavet nogle meget spændende smerteforsøg med selvhypnose på Aarhus Sygehus, så selvhypnose var også en ide at lære. Igen forhør dig lidt omkring så du undgår plattenslagerne.

    En ispose pakket ind i et viskestykke lagt på nakke-skulder området i 10-15 min op til 4 gange om dagen er også effektivt. Isposer kan købes på nettet og hos fys'en måske også i sportsbutikker men der er jeg ikke sikker.

    Og husk nu Missbeauty: Du er vigtig for os andre. Vi behøver også dig. Og du er god nok! Husk det nu! Også når det stormer omkring dig og verden går dig imod, eller dine nærmeste opfører sig ubetænksomt overfor dig: Så er du stadig god nok! Og du kan. Du kan.
  • Tak for svaret.. Jeg har prøvet akupunktur, massør og fysioterapeut.. Intet har hjulpet.. Jeg er så træt af de her smerter, jeg kan ikk holde dem ud mere.. Har smertestillende stående, men jeg aner ikk om jeg må tage det.. Men det frister mig sårn når jeg har så ondt som jeg har..
  • Hej Missbeuty

    Det kan godt virke lidt dobbeltmoralskt det jeg skriver nu pågrund af mit opslag. Men dig og Asklepios fik mig til at indse en masse ting læs alt det igennem. Du skal så meget indse det samme, vi 2 kan hjælpe hinanden igennem alt det her! Det skal vi!!

    -Mette
  • Smid de piller ud nu, du må IKKE tage dem. Din lever kan ikke tåle det og har brug for at komme sig. Tro mig, jeg ved godt hvordan det er at have ondt -hele tiden og døgnet rundet år ud og år ind.

    Ved piskesmæld er der flere mekanismer der giver smerter, så hvis du skal af med smerterne er det nødvendigt med flere angrebspunkter.

    Jeg ved ikke nok om leveren til om du må få den gamle type antidepressiva eller epilepsimedicin, disse virker i lav dosis også smertestillende, særligt på nervesmerter som ret sikkert også spiller en stor rolle ved piskesmæld. Du må ringe til din afdeling på Rigshospitalet og spørge, da det ligger uden for hvad din læge kan klare, han har jo heller ikke din sygehusjournal.

    Ved piskesmæld er nakkens sener, nerver og muskler blevet strukket/overbelastet. Det danner en ond cirkel hvor hver struktur (altså sene, nerve, muskler) i forsøg på at hele sig selv, overbelaster eller sender fejlsignaler til de andre to. Så alle 3 skal behandles på samme tid.

    Det kræver tid, hvor lang tid skifter fra person til person men vi taler i hvert fald halve til hele år. Og det kræver diciplin fra dig, resten af livet. Kan du give din nakke det, så kan du med tiden blive smertefri.

    Det er ikke alle akupunktur virker på, men det er også vigtigt at den akupunktør man går hos er dygtig. Det er bestemt ikke alle der kan ramme punkterne lige i centrum. Men rammer de, så gør det temmelig ondt at få nålen i, og så virker den.

    Massage skal gøres af en dygtig fysioterapeut. Ikke en massør, de ved ikke nok om nakken. Og det skal gøre ondt ad h til af flere grunde:

    1) du skal have løsnet op for nakkemusklerne. Så har du klaret den første af de 3 ballademagere. Musklerne skal styrkes med træning.
    2) ordentlig massage der gør nas, vil også stimulere de underliggende sener til at hele. En mere eksperimentel metode, hvor du altså nok vil være pioneren, vil være at benytte trykbølgebehandling. Det er en skånsom (for nerverne) form for dybdemassage med en apparat der udsender trykbølger. Det gør vildt ondt og bruges lige nu til sener i fødder, albuer og knæ. Men det er temmelig effektivt og kan give resultater med ophelede sener allerede efter 7-8 behandlinger de nævnte steder. Men det er ikke prøvet til nakken endnu, mærkelig nok. Behandlingen er ikke alternativ, den foregår ved en fysioterapeut. Den er bare ikke ret udbredt endnu og er endnu ikke godkendt i DK (fordi de ikke tror på de talrige udenlandske forsøg og derfor venter på at et hold i Aalborg afleverer en rapport, suk), det betyder ikke at det er ulovligt eller skadeligt, der er bare ingen tilskud, så det er ca 500 dask pr behandling. Danmark giver dog tilskud.
    3) snak med din fys om kinesiotapening. Det er en speciel type tape brugt af sportsfolk, som har vist at kunne stimulere til mere optimal brug af musklerne. Det hjælper også dine nerver til at forstå dit hovedes position bedre, dermed styrkes nerveheling og sener og muskler kan bedre arbejde sammen.
    3) når sener og muskler er blevet raske, kan nerverne også begynde at opføre sig mere normalt.

    Aner din fysioterapeut ikke hvad jeg snakker om, så find en anden, der er desværre også stor forskel på fysioterapeuter.

    Så du vil nok skulle træne resten af dit liv, hver dag, også selv om du ikke har ondt.

    Men prøv at starte med isen. Og undersøg selvhypnose. Forsøget jeg talte om, omhandler en kvinde med stærke kæbesmerter, der fik dem væk med selvhypnose. I et samarbejde med Albert Gjedding på Aarhus Universitetshospital og Tandlægeskolen i Aarhus, lavede de et forsøg hvor kvinden lå i en skanner der optog hendes hjernefunktion, dermed kunne de "se" hendes smerter. Hun rapporterede også selv hvor ondt hun havde i en skala fra 1 -10. Så fik hun et apparat der med en nål prikkede hende i kæben under skanningen. Store smerter selvfølgelig. Men vha. selvhypnose fik hun skruet ned for smerterne fra 8-9 på skalaen (næsten ikke til at holde ud) til 2-3 på smerteskalaen. Og det holdt sig selv efter forsøget var slut.

    Derfor er selvhypnose interessant.

    Og få din læge til at henvise dig til smerteklinik. Når din leverfunktion er så dårlig, er din smertedækning en specialistopgave. Indtil du får en tid der, så brug den afdeling du var indlagt på, på Rigshospitalet.

    Jeg ville ønske jeg havde et nemt og hurtigt råd. Men sådan er verden sjældent, desværre. Men det er ikke det samme som at du er dømt til et liv i smerte, hverken fysisk eller psykisk!
Log in eller Registrér for at kommentere.