Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Irritation og smerter i knæet

Redigeret 19 november, 2015, 04:51 i Fod- og knæskader
For ca. 1 år siden fik jeg skade i højreknæ.
Skaden kom midt i at jeg var ved at, gøre ”comeback” til triatlon verden.
Efter ca. 4 måneders pause besluttede jeg mig for at, gå til læge.
Herefter fik jeg en henvisning til en speciallæge (igennem min sundhedsforsikring).
Efter en MR scanning konstaterede de at alle ledbånd, korsbånd og maniske var intakte.

Jeg træner efter henvisning fra fysioterapeut men jeg har stadig problemer og mærker det dagligt, ikke som smerter men som irritation. (dette har stået på i ca. 6 måneder).

Irritationen og smerterne kommer omkring undersiden af knæskallen.
Jeg kan konstant mærke irritationen i mit knæ men smerterne kommer primært i forbindelse med træning, ja selv svømning!

Nogen ide om hvad dette kan skyldes?

mvh.
Henrik

Kommentarer

  • Indstillinger
    Åh det lyder ikke rart! Jeg kender alt til det, og har det på samme måde i dag. Jeg søger også svar på hvad det kan være. Har haft ringet til min gamle fys og hørt om hvad det kunne være - det hjælp mig ikke spor, for hun mener bare der er tale om overbelastning, men jeg har skruet voldsomt meget ned for motion og selv sagt mit arbejde op..
    Jeg vil holde mig opdateret her på din debat oplæg, hvis du er så heldig at få svar.
    Alt godbedring herfra!:)
    - Trine.
  • Indstillinger
    Jeg har lidt af meget alvorlige knæsmerter siden 1998!

    Alle MR-skanninger, og jeg kan stort set tapesere stuen med skanninger, var normale. Det hedder sig at man kan se alt på en MR-skanner. Det passer så ikke helt. Skanneren kan "se" ned til ca. 2mm. Med en såkaldt ekstremitets-skanner som ikke alle sygehuse har, kan man se ned til det samme, men billedkvaliteten er en hel del bedre.

    Jeg har et bud på hvad der er galt med jer. Der er faktisk en del der har dette problem, men af en eller anden grund er det ikke undersøgt ret meget videnskabeligt. I hvert fald ikke noget der er udgivet i videnskabelige tidskrifter. Derfor fylder det ca. 2 linier i fysioterapeutens og ortopædkirurgiens lærebog.

    Jeg hæfter mig ved at Henrik beskriver det som en irritation omkring undersiden af knæskallen, altså egentligt ret diffust men noget der kunne ligne symptomerne på menisk-skade. Derfor din MR-skanning.

    Desuden har du ondt ved svømning, dvs. du får ondt/føler irritation ved selve bevægelsen af knæ-leddet og ikke kun ved belastning. Hvis du føler mest irritation når du sparker bagud ved brystsvømning, så har jeg to forslag der ikke kan ses på MR:

    1) synovial prolificering, også kaldet synovial plica syndrom. Hvis din plica er synlig på MR OG du har de symptomer du nævner, så er dette sandsynligt. Behandlingen er først og fremmest korrekt optræning af din VMO-muskel. Kun hvis det ikke hjælper kan man overveje operation. Det bør gøres af en der har erfaring i den slags, fx på Århus Sygehus har de een kirurg der har specialiseret sig i dette indgreb og gør det fremragende.

    2) Plica syndrom med afklemning af Hoffa´s fedtpude. Kan komme af overbelastning, forkert fodstilling, for lidt styrke i hofte-, bækken- og mave/ryg-muskulatur, samt meget vigtig: Kikkertoperationer! Dette skyldes at en af de klassiske portindgange under kikkertoperation i knæet er lige ved siden af Hoffa's fedtpude, derfor kan denne blive irriteret og/eller der kan dannes arvæv. Ikke mange fysioterapeuter eller læger ved så meget om det. Sportslæger gør. Ny forskning har vist, at Hoffa´s fedtpude har afgørende betydning for hele knæets funktion. Hoffa-legemet (som det også kaldes) er desværre for os med problemer fuld af nerver og blodkar. Det er derfor den kan lave så meget ballade. Smerter i Hoffa medfører at VMO-musklen bliver mindre efter blot 2 uger. Det gør hele knæet ustabilt. Behandling (gælder også for pkt 1): VMO-træning og KUN closed chain øvelser, dvs. svømning er FOBUDT samt core-træning. Fysioterapeuten ved hvad closed chain øvelser er og core-træning er. Hvis dette ikke har effekt, kan man overveje at få injektion med binyrebark-hormon direkte i Hoffa's fedtpude. Dette skal gøres ultralydsvejledt -af en der har prøvet det før! I skal ikke være prøveklude.

    Håber dette kan være til inspiration.
  • Indstillinger
    Tusinde tak, dette hjalp egentlig med viden, om hvad det kunne være. Skal til undersøgelse her i næste uge, da fys i motioncentret mener, at de muligvis har lavet en fejl under mine 2 operationer eller noget som er sprunget eller lignede. Men disse forslag kunne sagtens tænkes, som du angiver!
    Jeg vil tage ordene til mig, og nævne dem til undersøgelsen! :-)
  • Indstillinger
    Hejsa
    Nogen ny viden omkring dette?
    Jeg lider af præcis samme problem. Det har stået på i 9 år nu. Følger ingen forstår mit problem og bliver kastet rundt i systemmet. Jeg er opereret 4 gange og er ved at starte en sag. Er desuden henvist til den nævnte læge på Århus Sygehus. Alt hvad i beskriver kender jeg til. Håber i stadig er aktive herinde eller andre brugere har viden om dette problem.

    På forhånd tak
  • Indstillinger
    Jeg bøvler ofte med mine knæ, for mit vedkommende har det haft en del at gøre med platfodethed har jeg fået at vide af specialister. Det korrekte fortøj er ret afgørende for slid i knæene.

    Min mor, som er sygeplejeske på noget der ligner 320ende år ;) - har også tidligere haft en del problemer med sine knæ og især det højre knæ. Hendes problemer er dog blevet formindsket væsentligt at at hun er begyndt at bruge andet fodtøj i sit arbejde. De mange timer stående som sygeplejesker har, kan være hårde ved fødderne. Hun kontaktede Praxiswear.dk som hjalp hende med at finde nogle gode sko der gav hendes fødder den rette støtte. Det tog kun ca. en uge før hun havde vænnet sig til de nye sko og kunne begynde at mærke en forbedring i sine knæ. Praxis har et ret bredt udvalg: http://www.praxiswear.dk/kliniksko-og-f ... lejersker/ men der er desværre ikke så meget der passer til en fyr som mig.

    Men jeg har så fundet nogle ret gode alternativer hos www.crazysport.dk som også gav mig god rådgivning omkring hvilke modeller der kunne støtte mine "platte fødder":) Håber det måske kan hjælpe jer også.
  • Indstillinger
    hej jeg har været lidt med i en anden debat herinde der hed plica i knæ. men den er vist uddød. jeg har også haft problemet med ondt under knæskallen i 2 år nu, jeg blev opereret sidste år på Næstved sygehus, og før det har jeg prøvet ALT. der gik lang tid før jeg følte mit knæ var brugbart igen efter operationen, men da jeg begyndte at cykle gik det godt. men nu er det kommet igen da jeg ville træne mig op igen ved svømning, det skulle jeg aldrig have gjort. så nu har jeg ondt igen, lægen siger det skal trænes væk. men indtil videre har der ikke været den helt store fremgang kun en masse sygedage. det værste er når jeg kører bil det gør NAS, mit dilemma er ligesomnogle af jer andre. der findes ikke megen information om plica capella.
Log in eller Registrér for at kommentere.