Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Selvskade/selvmordstanker(piller)

Redigeret 16 juli, 2012, 19:58 i Selvskade
Hej det er første gang jeg er herinde, eller det vil sige at jeg har læst en del, ved at søge på Google, og syntes det er et rigtig godt sted.
Jeg er en pige på 14 år, som i efterhånden 3 år har haft nogle problemer, og er for omkring en måned siden kommet ud med det. Men det er ikke rigtig noget med at det at gøre. Mit spørgsmål er hvor mange panodiller man skal tage hvis man har taget en overdosis, jeg har taget 8, kan det være nok?? Havde det meget dårligt bagefter, med hovedpine og kvalme. Det er nu over en uge siden, men har læst at det gør noget ved leveren, som du skal leve med resten af livet. Hvad sker der med leveren??

Der var lige 2 spørgsmål, men håber i vil svare...
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    hvis man er syg og har brug for det --må man tage 6---8--stk daglig ----så hvis du er bange for at din lever har taget skade gør den det ikke for 1 gang

    men det er ikke noget at spøge med ----for det skader leveren som du selv har forstået ---

    men hvorfor tog du 8 piller den dag ---hvad var dit formål med det ---
    må jeg høre lidt om det ---før jeg skriver videre
  • Indstillinger
    Hej. Jeg har prøvet lignende i mine unge dage, og det du har oplevet er svage symptomer på overdosering. Ved større dose vil du også kunne opleve susen for ørerne. Når det er sagt er det jo ikke smart og slet ikke sundt, men det lyder det til du godt er klar over.
    Det med leveren ved jeg desværre intet om så det kan jeg ikke svare på, men umiddelbart er jeg ret sikker på du ikke kan lave permanent skade på din lever (eller andre organer) ved at have gjort dette én gang. Men begynder du at gøre det flere gange vil det selvfølgelig påvirke din krop på sigt.
    Har også lige kigget i indlægssedlen på en pakke panodil jeg har liggende, under meget sjældne bivirkninger (dvs dukker op hos ca 1 ud af 10.000) at de kan påvirke leverens funktion, evt med gulsot. Kan det være det du har hørt om?
  • Indstillinger
    Panodiler er nok ikke den lette løsning for at begå selvmord. Det er en langsom og meget smertefuld død som følge af leversvigt. Jeg ved ikke hvor meget der skal til for at dø af overdosis for det forskelligt fra person til person men din lever kan tage skade af det. Søg hjælp
  • Indstillinger
    Jeg har meget erfaring med det.. Har været indlagt 16 gange for overdosis og 1 af gangene var med sovepiller og resten smertestillende... Der ska meget mere end 8 panodiler til før at du for en overdosis.. Jeg ved selv fra hva lægerne har sagt på sygehuset at min krop er blevet svagere og ikk kan holde til ret meget mere og jeg er blevet mere immun overfor modgiften.. Så hvergang jeg for modgift nu, så for jeg det rigtig rigtig dårligt.. Kaster op hele tiden, blir svimmel, kan næsten ikk trække vejret fordi mine lunger næsten lukker sammen.. Og de har nu fundet ud af at jeg ikk kan tåle modgiften, fordi jeg har fået den alt for mange gange..

    Så søg hjælp hvis du har selvmordstanker og eller at du er så langt ude at du vil gøre det..

    Overdosis er IKK noget der ska prøves, for det er IKK sjovt
  • Indstillinger
    Tak for jeres svar. Og det er bestemt ikke for sjov at jeg har gjort det! Men af hvad jeg ved, som i også siger, er det meget forskelligt fra person til person. Jeg ved at dem jeg tog, var 500 mg, ved ikke om det gør en forskel? Men jeg kan stadig have nogle bivirkninger fra det, hvor jeg for det som jeg fik det da jeg tog de her piller. Med er set normalt at når man har slugt dem at man bøvser meget og, at det sådan helt surt, et underligt spørgsmål og ret svært at beskrive?
  • Indstillinger
    Og der var en der spurgte hvorfor jeg gjorde det. Svaret på det er at jeg har en mass problemer, som gjorde at jeg syntes livet er ligegyldigt og der gjorde atjeh syntes det var den eneste udvej....
  • Indstillinger
    Hej Mette
    Det der sker når man tager for mange panodiler ( og jeg vil ABSOLUT IKKE fortælle hvor mange eller få der kan være dødelige) er at der er en meget stor risiko for, at din lever står af, dvs leversvigt. Det er enormt smertefuldt, man bliver gul og sygehuset kan overhovedet ikke give noget som tan tage smerterne. Når leveren er stået af begynder de andre organer at svigte et efter et, det sidste organ der svigter er hjertet, og ja så dør man, men det er absolut ikke en rar og nem død. Det er den mest smertefulde død man overhovedet kan forestille sig, og der går minimum en uge efter leveren står af til man dør...
    Hvis du har det så skidt, så er du nødt til at snakke med en af de voksne der er omkring dig, så de kan få dig henvist til specialiseret behandling. For panodiler er absolut ikke at spøge med... Du kan gå ind på http://www.girltalk.dk der sidder en masse søde og dygtige mennesker som har prøvet at have det rigtig træls, som man kan chatte med. Mvh Anya
  • Indstillinger
    Hej Anya.

    Mange tak for dit svar. Det hjalp en hel del! Men det er fordi jeg har læst et sted at selvom man ikke er dd af det, så kunne leveren stadig tage skade, passer det??
  • Indstillinger
    Hej Mette, jeg tror ikke at din lever har taget skade, men hvis du er i tvivl eller bange for det kan du få taget en blodprøve ved egen læge. Han eller hun kan i en blodprøve se om dine levertal er i orden. Hvis de er det, har din lever ikke taget skade. Men lov mig ikke at gøre det igen.
    Mvh Anya
  • Indstillinger
    Problemmet er bare at min mor ikke ved det, og jeg er jo under 18.....
Log in eller Registrér for at kommentere.