Hjem Tænder og mund Åben debat om tænder og mund

Overproduktion af skummende spyt

Redigeret 15 oktober, 2012, 10:21 i Åben debat om tænder og mund
Starter for ca 4 mdr siden med tyndt spyt, Har været hos egen læge samt øre /næse /hals læge Specialist på Holstebro sygehus ingen kender denne sygdom eller behandling af samme.For piller ATROPIN 0,25 mg. Dette har gjort at spyt og skum er blevet tykkere så det næsten ikke kan synkes.Er der nogen i dette forum som kender mit problem og havd der evt. kan gøres
Håber meget nogen kunne hjælpe med gode råd da dette ikke er til at holde ud. Mvh havepige

Kommentarer

 • Jeg kender ikke problemet, men tænker umiddelbart om ikke du kunne tage en mindre dosis af medicinen, hvis det kan lade sig gøre.

  Hvad med din tandlæge, har denne måske et godt råd. Tandlæger ved en masse om mundens sygdomme. Det var en tandlæge, der tog affære, da min bror fik kræft i munden og halsspecialisten sagde, der ikke var noget galt.  Jeg blev nysgerrig og ville læse om tyndt spyt. Men selv om overskriften siger "tyndt spyt" er vi hurtigt inde på tykt spyt i stedet for. Det er da underligt.
  Det irriterer mig, så jeg gav mig til at kigge i mine læge bøger og bøger om naturmidler. Alle steder står der om for lidt og for tykt spyt, men ingenting i virkeligheden om tyndt spyt.
  Et eneste sted står der:
  Øget mængde spyt ses altid efter, at man har spist mad, men også når tænderne bryder frem, ved kvalme, og nogle gange ved stress og nervelidelser, som f.eks. parkinsons sygdom.
  Men, der må være andre grunde. Jeg vil lede videre, her og der og alle vegne.

  Kunne det tænkes der er noget med slimhinderne. Jeg tænker på at membrasin er rigtig godt for slimhinder. Det kan købes hos matas. Du kunne da prøve, eventuelt.

  Prøv at læse dette om se om du bliver klogere.

  http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/h ... eg-traener

  http://molar.odont.au.dk/anatomi/anatom ... de0009.htm

  Det sidste link er et Diasshow. Det er vist en forklaring for viderekommende.
  Det var heller ikke det du bad om, men råd. Jeg kan bare ikke lade være med at prøve på at finde ud af: hvorfor.
 • Tusind tak for dit svar og interesse i mit store problem. Har været hos tandlægen 2 gange og der kan heller ikke konstateres noget. Aner ikke mine levende råd men prøver i dag at købe som du skriver membrasin. Finder du ud af andet så er du så meget velkommen. Tusind tak Hilsen Jannie ( havepige )
 • Jeg er fra Norge, men veldig interessert da jeg så artiklen til "havepige"
  Har samme problemer og det er helt fryktelig.
  Har også vært hos tannlege og spesialist i munnproblemer, uten noe hjelp!
  Ingen kan hjelpe, men det må jo komme av noe?
  Trodde det var Sjøgrens syndrom, men dette er avkreftet.
  Veldig interessert å høre mer om det er kommet til noe resultat.
  Gjerne kontakt med denne "havepige"
 • Pike fra Norge 68
  Jeg glemte i farten å utdupe noe mer om problemene mine
  For uten om skummende munn som da blir veldig sår ved stadig bruk av tungen, så har jeg mistet smaks-sansen og når jeg tygger mat, er det nesten som å tygge på fuktig svamp.
  Lurer på om "havepige" har også disse problemer.
  Kan dere hjelpe? Fortvilet, har nå hatt spyttproblemer i 2 år, hjelp!
 • Jeg kan desværre ikke komme med det store input her, men fortælle at spyttet dannes fra spytkirtlerne.

  Det tynde spyt laves i ørespytkirtlen og nogle mindre kirtler der sidder fortil i munden. Det seje spyt laves i de samme kirtler fortil i munden men af en anden type spytceller.

  Især det tynde spyt stimuleres af det parasympatiske system som kan hæmmes med atropin, det er også derfor man bliver tør i munden når man er nervøs.

  Men det lyder for mig mere til at problemet er at de spytceller der laver sejt slim ikke rigtig laver noget og at der så som kompensation dannes mere tyndt spyt.

  Zita skriver at hun heller ikke har smagssans mon det også gælder for havepigen?

  I så tilfælde kunne man tænke sig at det måske var en virus der specifikt havde angrebet de sejt-slim-producerende celler og smagsløg.

  Eller også er der måske tale om pinje-mund? Det kan kan fås hvis man har været så uheldig at spise pinjekerner fa Kina hvor de er slemme til at bruge kerner fra et pinjetræ af en lidt anden slags (som er billigere...).

  Ja, jeg har ikke så mange løsninger desværre men håber at I kan bruge det alligevel.

  God bedring!!
 • Kære alle jer som prøver at hjælpe. Jeg har stadig ikke fået nogen form for hjælp til mit store problem da div. læger banker deres hoved mod muren og ikke kan give svaret.Har prøvet ATROPIN 2 gange uden resultat,tværtimod spyt blev meget tykkere og sejt.På nuværende tidspunkt er det meget slemt, mest om aftenen men er nok NU blevet et physisk problem (vanedannende) da min tunge hele tiden søger `hullerne`og suger det tykke spyt ud.Prøvet flere håndkøbs cremer for at dulme, sidst xylocain 5 % som jeg smører i over og undermund. Hjælper nu kun i stakkels 5 min,men så er der fred så længe.Mit startede jo i Jan. 2012 med hvide lange tråde som jeg kunne trække ud af munden derefter kom problemet. Nu kommer de hvide tråde tit igen. Har fået tid i Nov. på Århus universiteshospital så jeg håber der de har en løsning. Kære du i Norge er du kommet videre sender jeg gerne min mail adresse til dig ? Mvh Havepigen
 • Så har vi altså ikke klart å løse problemet med spyttet.
  Til havepige 62, kan jeg nå fortelle at jeg har vært på nettprat med
  doktor her i Norge med følgende forkortede svar.
  Han sikter til Sjøgrens syndrom (Sicca-syndrom)
  Alternativ. betennelse i skjoldbrukskjertelen og betennelse i lungens pose.
  Lurer på om havepige62 har fått undersøkt dette.
  Og om havepige62 har andre opplysninger som kan være til hjelp, da dette ikke berører meg.
  Vi har felles symptomer som seigt spytt som blir verre ut over dagen og kvelden er verst.
  Havepige62 her kommer min e-post adr. [email protected]
  LYKKE TIL!
Log in eller Registrér for at kommentere.