Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sejt slim i halsen!

Kære folk. Jeg er en dreng på 16, som længe har gået med et problem i min hals, og jeg håber processen med hjælp kan gå noget hurtigere!
Jeg skriver hele historien for bedre forståelse.

Det hele startede i Januar 2009 cirka. Jeg gik i syvende klasse, og vi havde ferie. Jeg havde før som barn haft problemer med vejrtrækningen, da jeg under en film hjemme i stuen pludselig havde besvær med at trække vejret, og vi kørte derfor ud til vagtlægen. Jeg blev tjekket væsentligt omkring min hals, men det dæmpede sig langsomt ned som jeg gro ældre. Jeg havde siddet inde gennem det meste af vinteren fra 2008, og jeg beskylder ikke lige præcis det, men det kunne være en vigtig faktor. Min lillebror og jeg valgte på denne halv kolde Januar's dag, at gå ud for at spille et boldspil. Jeg havde ikke taget jakke på, og det samme med min lillebror. Efter vi havde spillet i et stykke tid, kom det som et chok. Jeg hostede ud af det blå, og min hals fyldte sig pludselig med slim som aldrig før. Det var sejt slim, og jeg begyndte at gå tilbage i huset. Det var en chokerende oplevelse, da jeg ikke kunne få luft. Det eneste jeg kunne var at prøve og synke denne slim klump i min hals. Når jeg kom ind, havde klumpen gået ned i halsen, og jeg var glad for at det var ovre, eller rettere - jeg troede det var ovre. Ovre de næste måneder skulle det vise sig, at jeg dagligt begyndte at hoste slim op. Slimet kom dog ikke helt op i min mund. Jeg hostede, og min hals instinktivt sank det ned igen. Det var så sejt at det ikke havde kræft til at komme op i munden, og ud. Op til flere frikvarterer sad jeg i skolen og græd, fordi jeg ikke havde lyst til at hoste det op, og når jeg så endelig fik hostet, og sunket igen, blev jeg ikke forstyrret af det, resten af dagen. Over hele min skolegang, havde jeg det. I et helt år. I 2010 begyndte jeg også at blive snottet. Min næse var stoppet hver dag, og jeg skulle pusse næse hvert tiende minut. Sejheden i mit slim varierede over måneder, og i sommertiden var det meget løst, i forhold til vintertiden hvor det var meget sejt. Sådan forsatte jeg, uden at min mor og jeg vidste hvad vi skulle gøre ved mig. I sommeren 2011 havde jeg det værst. Jeg lå hjemme dagligt på sengen, og havde besvær ved at trække vejret, og hostede meget store slim klumper op, som jeg så sank igen. Det forsatte over sommeren, men stoppede så derefter. Det var helt utroligt at det var stoppet. Jeg hostede ikke længere slim op. Det eneste der irriterede mig, var at jeg havde åndedrætsbesvær hver dag. Der gik et stykke tid, indtil nu igen, hvor jeg er begyndt at hoste sejt slim op. Vi kontaktede min læge, og fortalte min historie, og hun diagnoserede mig med anstrengelses astma. Jeg fik en inhaler som jeg skulle bruge til at forebygge mit astma, og den har jeg så brugt. Den virker fint mod mine vejrtrækningsproblemer, men ikke mod de daglige angreb fra slimet i halsen. Vi har prøvet forskellige slimopløsende midler, men de har hellere ikke set ud til at virke!
Problemet er at fordi slimet hellere ikke kommer helt op, forbliver det i halsen, og jeg har hellere ikke mulighed for at se hvilken farve slimet har. De få gange hvor jeg har fået noget af slimet op, har det været gult. Siden jeg nu også stadig har stoppet næse vejr dag, kan der i ny og næ falde snot ned i halsen, og hope sig op sammen med alt det andet der er. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, og jeg bliver mere og mere frustreret som dagene går. Det føles som en evig kamp for livet hver dag, og jeg har ikke lyst til at leve et liv hvor min sygdom stopper mig fra visse ting. Det skal dog også lige siges at jeg har fået ÉN prik test i mit liv, og den sagde jeg var allergisk for husstøvsmider og skimmelsvamp.

Jeg skriver dette indlæg fordi jeg for knap tyve minutter siden hostede igen, og det kom hellere ikke op denne gang. Idag var en af de værre gange hvor jeg måtte prøve at synke op til flere gange.

Er der nogle der har nogle gode råd til hvad der hjælper på noget så sejt slim? Er der nogle der måske kan finde ud af hvad det er jeg lider af? Jeg har svært ved at tro det bare er astma. En hver form for hjælp er jeg meget glad for! På forhånd tak.

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skriver intet om du har været hos en halsspecialist. En halsspecialist er uddannet læge og har specialiseret sig i øre, næse og halslidelser.
    Du skal IKKE have henvisning fra din læge, men kan bare bestille tid.

    http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2 ... m-i-halsen


    Skulle du have nævnt en halsspecialist, må jeg undskylde. Men du skriver så tæt, at det er vanskeligt at læse.
  • Indstillinger
    det er meget længe du har gået med dit problem ---hvad siger din egen læge
  • Indstillinger
    Min egen læge mener jeg har anstrengelses astma, men det tror jeg ikke helt på. Jeg tager forebyggende medicin på 0,5mg dosis og det hjælper fint på min daglige vejrtrækningsproblemer, men slimet i halsen forsvinder ikke.
    Jeg har idag hostet noget op, meget faktisk. Det er meget grønt, og ser ikke særlig godt ud. Jeg har også de senere dage gået med ondt i halsen, og svært ved at sige noget.
  • Indstillinger
    Hvis du hoster grønt slim op tyder det mere på noget fra lungerne, en infektion. Det kan lægen nemt konstatere om det er.
  • Indstillinger
    Hej, jeg kender rigtig godt til dit problem og har døjet med mange år.
    Lige som dig får jeg en astma inahelr om morgenen og den hjælper til at holde hosten fra døren.
    Når det er sagt her jeg fundet, at det som hjælper mig aller mest er næse skylning. Jeg har købt et "næsehorn" på apoteket til ca. 100 kr, jeg fylder lunkent vand og salt i næsehornet; en plast kande med tud. så skylder jeg igennem og puster, der efter den anden sidepå sammw vis. Om sommeren er det nok med en kande til begge næsebor, men om vinteren kan det hende at jeg skal skylle med to kander og både morgen og aften, hvis jeg ikke gider skylle inden jeg lægger mig, kan jeg risikere, at jeg har vejrtrækningsproblemer i løbet af natten. Jeg har gennem tiderne brugt snart sagt alle former for antibiotika og spray, noget af det fortryder jeg, fordi nogle produkter kan have den bieffekt, at det giver sejt slim og det er det sidste man skal ønske sig.
    Det har været skønt at finde noget som virkede samtidig billigt og uden bivirkninger. Dog efter hver skylning SKAL du bukke dig med hovedet ned mod knæene og pusse næse, så du får det sidste vand ud! Husk også at drikke vand, det har en afgørende effekt om på tørheden af slim at væskebalancen er i orden. venlig hilsen og god bedring.
  • Indstillinger
    Hej! Mange tak. Jeg skal til lægen imorgen, og så kan jeg fortælle om det det forløb der har været fra sidste besøg indtil nu. Siden jeg skrev sidst har slimet ændret sig. Utroligt nok er slimet begyndt at komme op. Jeg vågner tit om natten, og hoster. Det er ikke særlig store bidder (borset fra en af dagene, hvor der kom utrolig meget), men det kommer op. Slimet ser ud til at være mørke grønt, og der er former for flager med (ved ikke helt om det er størknet slim?). Jeg er villig til at prøve næsehornet, men jeg taler lige med lægen først. Imorgen er det lungekontrol-undersøgelse, og så skal vi have snakket omkring forløbet med astma sprayen. Dog svinger hosten stadig, og for eksempel som igår var det meget sejt, i forhold til i foregårs hvor det faktisk kom ret let op. Jeg prøver også at indtage meget væske som du siger, da jeg tror det spiller en væsenlig rolle i det her. Jeg drikker nemlig aldrig vand normalt.
  • Indstillinger
    Hej tilbage, jeg håber selvfølgelig du har fået noget ud af at tale med lægen. Men du er stadig velkommen til at spørge hvis du har spørgsmål til mig, jeg gik meget alene med mine vanskeligheder, jeg synes du gør klogt i at få al den hjælp du kan få, så du kan få det amksimale ud af dit liv. God bedring.
  • Indstillinger
    Sidste vinter var jeg netop blevet røntgenfotograferet i anden sammenhæng, da der brød en lungebetændelse ud i lys lue. Da man ikke kunne se det på røntgenfotografiet, gik jeg rundt i ugevis og raslede langt væk, da det var særdeles støjende at trække vejret - på grund af alt det seje slim, som sad fast nede i brystkassen; og hver gang jeg hostede, gjorde det forfærdelig ondt i ribenene. Jeg dopede mig uafbrudt - med hyldebærsaft, ingefærdråber i væske, ingefærdrinks, dråber lavet af udtræk af en blanding af timian, lakridsrod og vedbend samt gode forkølelsesbolcher m.v. Der skulle noget ned i halsen hele tiden for at undgå smerter ved hosten samt for at kunne få luft - for ikke at blive kvalt. Sluttelig fik jeg min velfortjente penisillin kur; og det var jo dejligt.

    I år var det ved at spidse til igen - bortset fra de stærke smerter - 7, 9, 13. Lægen havde ikke fundet min lungebetændelse - og jeg skulle have dråber m.v. i nærheden - for ikke at risikere at ødelægge foredrag og taler m.v, når jeg var ude i det danske land - ved en højlydt og længerevarende hosten. Jeg var faktisk nået at blive helt rask, før det for alvor satte ind. - Jeg var ved at blive kvalt i al den seje slim i brystet; tog nærmest afsked med min voksne søn, som cyklede hen efter hyldebærsaft samt urtesnaps, som i første omgang dulmede lidt. Jeg fik straks tid hos lægen, som straks sendte mig videre til røntgen - godt nok gik der så en weekend, før jeg kunne få svaret fra sygehuset gennem lægen. Men allerede på vej fra sygehuset, lagde dramatikken sig lidt - og der kom en underlig stilhed efter slaget - da jeg havde købt noget hømøopatisk pulver mod bronchitis, som både kunne bruges akut og til forebyggelse - alt efter om man tog det tre gange om dagen eller hver halve time. Sammen med det fik jeg en lille inhalator, eller noget i den retning, som man kunne suge i gennem munden - eller gennem et næsebor ad gangen - med nogle salte i - og eucalyptus. Men efter weekenden fik jeg så atter min penicillin kur, så det går pt stille og roligt.

    Håber alt godt for andre i samme situation eller lignende situationer. Hvad jeg gerne vil anbefale, er øjeblikkelig hjælp til at kunne få luft - fx et middel mod bronchitis; for ligegyldigt hvad man fejler, skal man jo uafbrudt kunne få luft - ellers kan det endelige undersøgelses resultat faktisk være det samme.

    Men efter, at jeg havde indtaget disse kure, begyndte slimen nu og da at løsne sig og komme op - og trykket af al denne gamle seje slim lettede.

    Hvad vi vidst hurtigt kan blive enige om, er det velgørende ved fx kamillethe og thimian the (antiseptisk) m.v.

    Der skulle også være en persisk mikstur af urter, som hjælper straks, som jeg blev budt engang i min ungdom - i shahens tid - men jeg aner ikke, hvad den bestod af - blev budt den engang efter vedvarende hoste hele natten igennem - og den hjalp straks.
Log in eller Registrér for at kommentere.