Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Har hostet i et halvt år

Hej derude.

Jeg er en ung fyr på 17 år, som fik en slem forkølelse tilbage i februar. Jeg blev muligvis smittet af min storebror. Han havde hostet i 14 dage før jeg blev smittet. Jeg begyndte så også at hoste slemt. Efter nogle måneder hostede vi ikke så slemt. En halv time efter jeg var vågnet, hostede jeg ihvertfald i en halv time. Samme anfald kunne godt vise sig senere på dagen. Min bror og jeg hoster stadig, som vi gjorde det for 4 måneder siden. Jeg har ingen vejrtræknings problemer. Og kan godt dyrke sport.

Hvad sker der? Jeg har først for nyligt fået tid til at gå til lægen, men har ikke fået det gjort endnu.

Er det normalt eller en kronisk tilstand, som jeg bare må vænne mig til?
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Selvfølgelig er det ikke noget du bare skal vænne dig til. Min søn hostede også i meget lang tid, han havde en kold lungebetændelse.
    Så du skal undersøges for den hoste. Måske have taget et røngentbillede, det fik min søn gjort til sidst, da han blev ved med at hoste. Men hvad der er i vejen med dig bør lægen hjælpe med at finde ud af.
    For du ryger vel ikke ?????
  • Indstillinger
    Hejsa igen! Og tak for den hurtige melding!


    Jeg skal også have besøgt min læge imorgen. Jeg ryger kun ca. en gang om måneden, til fester. Hvilket jeg jeg har droppet, pga. min sundhed. Problemet ligger også i, at jeg igår fik en forkølelse. Og det har indebåret at min hoste er mere hyppig og tør. Så jeg ved ikke om lægen kan give mig en korrekt diagnose. Da han nok bare ser den "almindelige" forkølelse som fremtræden, og ikke min "kroniske" hoste.

    Det går mig jo især på, da jeg ikke lever usundt, samtidig med at jeg kun er 17 år.

    Mvh. Frederik
  • Indstillinger
    Du fortæller blot lægen, hvor længe du har hostet. Så må du tage den derfra. Du kan ikke gøre meget andet i første omgang.
    Her kan du læse lidt om kold lungebetændelse, man er bedre rustet, når man ved hvad det handler om.

    http://www.netpatient.dk/atypiskpneumoni.htm


    Jeg vil forresten fortælle dig om mit barnebarn. Jeg havde længe sagt hun skulle have vitaminer og levertran for sine hyppige forkølelser, men hun ville ikke tro på mig, før hun en dag var hos en halsspecialist. Denne sagde hun manglede vitaminer. Der er længe imellem forkølelserne nu, for siden er det blevet til hun tager en omnimin og en teske ( måleske) levertran hver dag. Hun siger det kan mærkes i kroppen, at det er godt. Nu er rådet givet videre til dig. Måske vil du tro på det, når en på samme alder siger, at det virker.
  • Indstillinger
    Selvom det efterhånden er en ret gammel tråd, vil jeg høre om du har fundet ud af noget?
    Jeg selv, står i den situation, at jeg har hostet siden december sidste år, og jeg hoster endnu. Jeg har været til lægen op til flere gange, og fik så sidste gange nogle pencillin-piller, som umiddelbart virkede et par dage, men så tog hosten til igen.
    I februar-marts, var det så slemt, at jeg tog til lægen på grund af, at jeg havde hostet så meget, at jeg hostede blod op - Det var så hosten der havde været så hård, at jeg havde slidt hul på min slimhinde.
    Sidst jeg var til lægen fik jeg også at vide, at jeg skulle prøve noget astmamedicin. Jeg har aldrig haft astma, og har ikke åndedrætsbesvær, men den skulle åbne mine luftveje og fjerne irritation. Jeg har dog ikke prøvet det endnu.
    Jeg er selv en pige på 16 år.
  • Indstillinger
    Jeg mener du bør prøve astmamedicin. Fordi der ikke har været noget galt før kan der jo godt blive det. Har I husdyr f.eks. Du kan have fået allergi over for eller andet.
    En af mine sønner hostede pludselig voldsomt, når deres kat var i nærheden og senere blev det meget værre. Han kunne ikke få luft og måtte konstant have en spray på sig. De måtte af med katten.

    Hvis ikke det har nogen virkning burde du sandelig undersøges grundigt, men jeg ved godt visse læger er tunge at "danse med".
  • Indstillinger
    Sagen er, at jeg er blevet testet for allergi og jeg har fået min lungefunktion testet også. Jeg reagerede desuden meget voldsomt på medicinen, blev svimmel og følte en hvis urolighed i mine ben. Jeg ved ikke om det har noget at gøre med den medicin jeg fik, men jeg synes dog det var en voldsom reaktion.
    Jeg har tænkt mig at prøve medicinen, for alt skal da prøves, hvis de mener det kan have en virkning. Astmamedicinen er dog kun for at åbne op for, jeg mener hun sagde mine luftveje.
    Desuden, har jeg gået på efterskole et år, hvor der ingen dyr eller lignende har været, men selv efter jeg er kommet hjem har jeg hostet. Derhjemme har jeg heller ikke haft husdyr, inden september, hvor vi fik hund. Det har ingen virkning haft, hverken positivt eller negativt.
    Mange tak for den hurtige respons.
  • Indstillinger
    http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1853908.ece

    Jeg sidder og læser rundt omkring og falder over dette. Jeg har overhovedet ingen ide om, hvorfor du hoster hele tiden, men alting bør da tages i betragtning.
    Jeg selv hoster af tobaksrøg. Hvis nogen går forbi mig, rygende, er det nok, bare for at nævne det også.
    Der kan naturligvis være mange grunde må jeg pointere. Jeg vil skam ikke skræmme. Du er blevet testet, men er der taget et røngentbillede.
    Min veninde fik tuberkulose. Noget man troede var væk og hun boede skam ikke i "nogen social nedtur".
  • Indstillinger
    Jeg tænker..... måske kold lungebetændelse?
    Sådan en havde jeg i hvert fald sev i over ½ år.
    Blot en tanke.
  • Indstillinger
    Der er endnu ikke taget røntgen endnu, men det skal vi til her forhåbentligt inden for de næste par uger.
    Selv tvivler jeg en smule på tuberkulose, men det skal da selvfølgelig under overvejelse og drøftes med en læge. Dog, har mine blodprøver ikke vist tegn på en bakteriel infektion, så jeg tror det heldigvis næppe.
    Igen, tak.
  • Indstillinger
    Tænk din læge hjælper dig, det gjorde min læge ikke. Jeg hostede, så jeg var ved at kvæles. Sådan føltes det. Det viste sig lang tid senere at være min blodtryksmedicin. Men det var ikke ved lægens hjælp det blev opklaret

    Nej, forhåbentlig er det ikke tuberkulose, det er måske snarere en kold lungebetændelse, som jeg skrev noget om i mit første indlæg her i debatten. Det havde min søn og lægen gjorde ikke noget før jeg sagde til ham, han skulle forlange der blev tager røngentbillede. Så blev det opklaret, hvad der var galt.
Log in eller Registrér for at kommentere.