Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Mellemørebetændelse...

Hej, Jeg er er en dreng på 16 år, og er et såkaldt "ørebarn". Jeg har i min opvækst haft rigtig meget mellemørebetændelse, og haft det hvert fald 3-4 gange i løbet af hver vinter. Dog stoppede "sygdommen" med at komme igen, da jeg blev ca. 13. Og jeg har så ikke haft mellemørebetændelse siden. Men da jeg vågnede i morges, havde jeg det, sådan fra den ene dag til den anden. Det er meget provokerende, og jeg døjer med at høre når betændelsen er der. Jeg vil helst ikke døje med det igen, som jeg gjorde da jeg var yngre. Dengang lod jeg det bare være, og fjernede den gule væske der kom ud fra øret når det blev nødvendigt. Hvad kan man gøre for at få det til at stoppe helt? og er det normalt at man får det når man er 16 år? Håber der er en der kan hjælpe mig, for føler mit hovede er helt fyldt med klamme væsker. Mvh. Themoose123

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg synes, det er forfærdeligt, at du har gået og går med sådan noget helt alene.

    Er der ikke nogle voksne omkring dig, der kunne have taget hånd om det her for længe siden?

    Jeg håber virkelig, at det bare er en fejlformulering fra din side, at du giver det indtryk.

    Nej - man skal ikke bare lade det være og fjerne det betændelse, der løber ud, det skal behandles, og det er da på høje tid, du nu kommer til en ørelæge, så du kan blive ordentligt undersøgt og behandlet.

    Så jeg foreslår, at du dels kontakter en voksen i din nærhed med det her problem, dels snarest muligt får en tid hos en ørelæge.
  • Indstillinger
    Mine forældre ved selvfølgelig godt at jeg har haft meget mellemørebetændelse, og min bror har også døjet med det ligesom mig. Dog er det eneste vi har "prøvet" for at sænke det, er at drikke noget biostrat, hvilket ikke smager så godt. Men kan man gøre noget så det forsvinder helt, eller hvad kan man gøre? Ærinder ikke at jeg har været til læge med det før, men har fået at vide af min far, at jeg var dengang jeg var lille. Mener min far sagde han prikkede hul i trommehinden der eller noget i den stil, men er ikke sikker. Men skal man kontakte egen læge, eller en special ørelæge? (Ville gerne selv skifte normallæge, da jeg føler de andre gange jeg har været der, at han ikke er til at blive klog på, og han siger det modsatte som de andre jeg har prøvet. (har nemlig tideligere døjet med ryg-problemer)) Håber i kan besvare nogle af mine spørgsmål, eller give gode råd. Har taget en panodil for at fjerne smerten i dag (råd fra min far). Mvh. Themoose123
  • Indstillinger
    Det bør da så være på høje tid, du bliver undersøgt - og behandlet af en speciallæge.

    Jeg ved ikke 100% om der skal være en henvisning fra egen læge, men det kan du nemt finde ud af. Prøv at google øre-næse-hals læge i dit område. Måske det hedder hals-øre-næse eller anden kombination af disse tre ord, men det er i den afdeling man er specialist i, når du skal til ørelæge.

    Så ringer du til dem og forklarer dit problem og spørger om du kan få en tid direkte, eller om du skal have henvisning fra egen læge.

    Enten får du den tid - eller også må du lige kontakte egen læge, og meget gerne sammen med din far, og der forlanger I ganske enkelt en henvisning.

    Ligegyldigt hvad, så skal du bede om en akuttid.

    Det er fint nok at behandle med diverse naturmidler, men ind i mellem er det altså nødvendigt med en korrekt diagnose, som man så kan behandle ud fra.

    Jeg gætter på, at du som lille har fået dræn, som også afhjælper det for de fleste, men du har jo fået mellemørebetændelse igen og igen, hvorfor det er på høje tid, der bliver gjort noget effektivt ved problemet.

    Og - hvis du ikke er tryg ved din læge, så bør du naturligvis se at få skiftet til en anden.
  • Indstillinger
    Hej, idag gik jeg så til min normale læge (med min mor), og jeg fik målt mit øre. Jeg fik at vide at trykket i øret var alt for lavt (altså et undertryk), hvilket dog ikke havde noget med betændelsen at gøre. Jeg fik udskrevet recept på nogle dråber, som kan bruges i øre og øjne, hvor jeg her skal dryppes 3 gange dagligt (2 dråber pr. gang), dette skulle så fjerne væsken/betændelsen, hvilket gerne skulle være væk inden på fredag (hvis ikke skal jeg kontakte ham). Mvh. Themoose123

    ps. synes selv det er dejligt når den der har startet debaten giver svar på hvordan det er gået :) så det var alt for denne gang. Mange tak for rådene.
  • Indstillinger
    Ja, jeg synes også, det er rart, når folk melder tilbage og fortæller om de kunne bruge rådet.

    Jeg synes nu stadig, du burde komme til en ørelæge, så årsagen kan blive undersøgt, og der kan behandles ud fra den, i stedet for den symptombehandling, du nu øjensynligt har fået - men det vælger I jo selv.
  • Indstillinger
    Grunden til jeg søgte normallæge, var dog ventetiden på ørelægen, den skulle være på 2 uger, men vælger dog at søge ørelæge hvis denne behandling ikke virker, eller jeg bliver ramt af betændelse (:
Log in eller Registrér for at kommentere.