Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvad er det?

Redigeret 29 august, 2013, 05:46 i Åndehullet
Jeg er en ung pige på 16 år, som lige nu går på efterskole. I løbet af dette år har jeg lagt mærke til underlige ting, som jeg ikke har lagt mærke til før. Folk kalder mig mærkelig og dum, men er jeg virkelig det? Jeg har det meget svært fagligt i skolen, jeg kan ikke rigtig koncentrere mig ordenligt. Jeg har en tvangstanke som går ud på at jeg gerne vil have stikkontakterne til at være slukket, og små bitte ting som fx. en sten på vejen skal vende rigtigt. Det skal lige siges, at jeg ikke er et orden menneske! Jeg har det meget svært ved at have en normal samtale i gang, jeg bliver meget let distraheret af små ting som fx. skilte. Jeg har det også med at snakke med væggene, jeg føler at der er nogen ''på den anden side'', dette sker kun hvis jeg er alene og meget ensom. Jeg er ikke særlig social begavet, men alligevel skal jeg have en masse mennesker, ellers føler jeg mig alene. Er det virkelig bare mig, eller er der noget om snakken?
Jeg håber at jeg kan få nogle svar.
De Kærligste Hilsner Sara

Kommentarer

  • Indstillinger
    På en efterskole deler man værelse med en anden, vedkommende er åbenbart lidt mere sløset end dig, for det er da fint at slukke kontakter, hvis man ikke skal bruge TV m.v.
    Du lyder heller ikke dum. Men det ER jo noget pjat, at sten på vejen skal "vende rigtigt". Prøv at arbejde dig ud af sådan noget.
    Når du kommer ud af skolen, så tag arbejde et år på f.eks. McDonalds - så får du venner og bliver mere social. Glæd dig i stedet for at være bekymret.
  • Indstillinger
    ja det er nogle mærkelig ting du tænker på. at snakke til væggene er ikke normalt uanset hvor ensom man er eller keder sig. måske skulle du overveje at tage det op hos lægen og undersøge om du fejler noget psykisk.
  • Indstillinger
    kære sara,

    Jeg tænker at du behov for at snakke med nogen om det her. Det kunne måske tyde på at der ligger noget OCD der skal behandles. Altså du har nogle tvangstanker og handlinger som er "nødendige" for at du fungere.

    Det er vigtigt at du bliver behandlet men du have henvisning til specialister via din læge.

    En anden side er at få nogle redskaber til at være mere social. At du laver små øvelser hvor du bevidst er med til nogle soiale ting i små grupper. Så stille og roligt udevide med flere og flere.

    Er der en lærer på skolen du kan være fortrolig med og snakke med om dine problemer - så kan han/hun hjælpe dig med hvad du kan gøre.

    Det er vigtigt du ikke går alene rundt med det her- så find en at tale fortroligt med. Måske skal det efterfølgende på en ordentlig måde fortælles til de nærmeste du er sammen med på skolen.

    Så de ikke driller dig fordi du er mærkelig - men at de forstår at det faktisk er et problem du har og at du arbjeder med dig selv for at komme ud af det. Måske skal de vide hvad de kan gøre for dig.

    Så bliver du ikke længere den underlige der holder sig for sig selv men en man får lyst til at snakke med. Så kan de respektere dig for den du er.

    Jeg håber det giver mening for dig.

    Bedste tanker I.
  • Indstillinger
    Hej Sara

    Jeg har læst dit indlæg som snart er et år gammelt. Jeg synes at du skal tage det meget alvorligt, for det ser ud som om dit sind er ved at skride ud. Forhåbentlig har du fået fat i en psykolog som kan hjælpe dig - i første omgang uden pillerne, for de har bivirkninger som det er rarest at undgå.

    Måske kan du tage på ølejr her til sommer, der har man lov til at være lidt mærkelig. Samtidig er der arbejdsgrupper som skal lave mad, vaske op og andet. Du kan være med i en gruppe og yde dit arbejde, men du behøver ikke være mere social i grulppen end du selv har lyst til.

    Jeg håber at dine noget tvangsprægede handlinger er på retur.

    venlig hilsen jesper
  • Indstillinger
    Hej, Sara.

    Det lyder godt nok, som nogle tvangstanker. Jeg synes du skulle gå til en læge, som kan stille diagnoser.
    Udfra det du har beskrevet, kunne man godt forestille sig, at du har OCD.
Log in eller Registrér for at kommentere.