Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

skæl og sår

Redigeret 11 marts, 2013, 23:28 i Åben debat om hud og hår
hej.
Jeg er en pige på 23 år der i over et år nu har kløende hovedbund. skæl der sidder fast i flager på hovedbund der kan kløes af. men efterlader et sår.

alt skæl shampoo har ike virket.

Kommentarer

  • Indstillinger
    nogen der ved hvad det kan være ??
  • Indstillinger
    Det kan være en svamp. Der er forskellige slags. Prøv apoteket, hvis ikke deres shampoo hjælper må du til en hudspecialist. Du skal have henvisning fra din læge.
  • Indstillinger
    har nemlig prøvet apeteket flere gange.
    Og det gør det bare meget værre :(
  • Indstillinger
    Det har du så prøvet. Så er der kun hudspecialisten tilbage. Du må have taget en prøve af huden og få undersøgt, hvilken svamp det eventuelt drejer sig om. Hvis ikke vedkommende kan se det med det samme.
    Jeg kunne ikke udholde den slags. Jeg ville ikke vente, men få det ordnet.
    Det kunne f.eks også være psoriasis. Jeg har jo ikke set, hvordan det ser ud.
  • Indstillinger
    Har jo heller ikke kunnet holde det ud. og kan jeg stadig ikke. skal tydeligvis skifte læge for min egen læge har endnu ikke villet sende en henvisning videre.. såå.. men tak for rådet.
  • Indstillinger
    Vil din læge ikke sende en henvisning til en hudlæge ? Har du været bestemt nok over for lægen og sagt tydeligt, hvad du vil. Hvis du også har det og ikke kan få en henvisning, så ville jeg skifte læge.
    Jeg ventede selv alt for længe med at finde en anden læge, det gør jeg aldrig mere, hvis jeg kommer ud for ligegyldighed igen.
  • Indstillinger
    Hej :)
    Jeg er en pige på 21, som selv nemt får skæl i hårbunden, og ligesom hos dig kommer der også små sår, når jeg piller dem af. Jeg har endnu ikke fundet noget, der kan få det til at gå helt væk, men har dog fundet noget der hjælper. Nemlig en shampoo fra Hair & scalp - dandruff shampoo, som jeg køber hos min frisør. Den er rigtig god. Jeg veksler lidt mellem den, og forskellig shampoo, som er mild mod hovedbunden. Derudover hjælper det også at bruge hårtørreren til at tørre hovedbunden med kold luft.

    Vh mig :)
  • Indstillinger
    Altså hvis du ikke har fået løst dit problem, så bør du gøre ligesom min far. Han bruger argan olie til at fjerne det, og det virker rigtig godt. Jeg fandt rådet i sidste måned på denne side, og skællet forsvandt indenfor en uge :)
    Så måske det var værd at prøve :)
    http://billigarganolie.eu/olier/problem ... ner-skael/
  • Indstillinger
    Jeg har noget der minder om det. Jeg har en utrolig fedtet hovedbund oh fedtet hud i ansigtet som jeg har levet med siden puberteten. Men fordi jeg har haft brugt den helt forkerte shampoo i meget lang tid var det gået amok. Jeg har noget der hedder Locoid kutan opløsning og det kan stoppe det med det samme når jeg først har fået kløet hul og bare mangler lindring. Så putter jeg det på min hovedbund og det gør ondt når jeg kommer det på, men det er værd at udholde den forholdvis korte smerte inden lindringen kommer. Jeg vil dog gøre opmærksom på at det er et steroid, bare så folk ved det, men også grunden til at jeg sjældent bruger det. Kun i aller yderste nødvendighed fordi det også fedter og så er jeg lige vidt i forhold til min i forvejen fedtede hovedbund. Jeg bruger pt Sanex skælshampoo og det holder det nede. Men hår produkter, udover shampoo, i mit tilfæde, kan ødelægge meget i min hovedbund.

    En nabo jeg har fortalte mig også at der er noget der hedder Fede Skæl og som også har noget at gøre med en svampe infektion.

    Men jeg vil helt klart anbefale at tage til hudlæge for at få konstateret hvad det er man har og så kan det være at man ved hjælp af evt kost kan ændre på det ligeså, sådan at tingene følges ad.
Log in eller Registrér for at kommentere.