Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Maveproblemer

Hej.

For ca. 5 år siden begyndte jeg at få ondt i min mave, det kunne komme på alle tidspunkter af døgnet, og når det kom var det bedst at ligge ned, da smerterne var mest udholdelige der. Det resulterede i, at der var flere dage hvor jeg var nødt til at gå tidligere hjem fra skolen pga. smerter. Der gik noget tid før jeg gik til lægen, fordi jeg mente det kunne forsvinde af sig selv igen, men det gjorde det ikke. Jeg kan ikke huske helt præcis hvornår jeg første gang gik til lægen, men det var ca. efter 1 - 2 år, på dette tidspunkt har jeg samtidig tabt mig ca. 20 kilo. Lægen siger ved det første besøg, at det må være pga. stress, hvilket jeg ikke kan forstå, jeg føler mig overhovedet ikke stresset, nyder faktisk den frihed jeg har mens jeg går i skole. Det bliver værre og jeg ender med at få feber og kaste op til sidst, denne gang bliver jeg sendt til noget ultralydscanning samt får lavet en kikkertundersøgelse gennem munden - der bliver ikke fundet noget? De kan ikke finde ud af hvad det er og heldigvis går smerterne i sig selv igen, på dette tidspunkt er der ca. gået 3 - 3,5 år.

Efter noget tid ca. 1 år efter smerterne er forsvundet begynder jeg igen at få problemer med min mave, denne gang på en lidt anden måde end tidligere. Min afføring skifter mellem at være tynd og almindelig, samtidig kan min afføring somme tider være fuldstændig sort og jævnligt med slim. Samtidig har jeg også følelsen af, at jeg ikke bliver helt færdig når jeg er på toilet.
Jeg har endnu ikke været ved læge med dette. Det skyldes bl.a. at jeg synes det er både pinligt og flovt at sidde og snakke om sin afføring, tiltrods for at jeg er 22 år. Samtidig tænker jeg, om de overhovedet kan finde ud af hvad det er jeg fejler denne gang, eller om det går lige som det gik sidste gang? Derfor er der nogen af Jer der ved, hvad problemet kan skyldes, samt hvad jeg evt. selv kan gøre?

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du kan have fået en tarmlidelse. Så du må til læge. Jeg ville have en henvisning til en mave tarmspecialist, hvis det var mig. Så man kan blive grundigt undersøgt.
    Det siger jeg, fordi jeg ikke har den store tiltro til de praktiserende læger i den slags tilfælde. Min søn var syg ca et halvt år, hvor hans læge intet gjorde. Så fik jeg ham da overtalt til at søge en specialist. Ja, han var syg, men blev hjulpet. Det tog "kun et halvt år" at blive rask.
  • Indstillinger
    Afføringen kan faktisk fortælle rigtigt meget om ens helbred, og det er hverken flovt eller pinligt, tvæt i mod.

    Alle - selv din læge og de kongelige har afføring- så det er helt normalt, og hvis der er noget forkert ved den, kan det faktisk betyde temmelig meget, så det bør du få ordentligt undersøgt.

    I øvrigt - når jeg læser dit indlæg, så kommer jeg til at tænke på, om der kan være noget i din kost, som du ikke kan tåle.

    Det vil jeg bestemt foreslå dig at få undersøgt. I første omgang tænker jeg på mælk og mælkeprodukter, men der er mange andre fødevarer, som man kan være intolerant over for.
Log in eller Registrér for at kommentere.