Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

mensturation og p-piller

Redigeret 24 maj, 2012, 14:07 i PMS og menstruation
Hej ..

Jeg har taget p-piller siden jeg var 15, og har aldrig døjet med min mensturation det har kørt på skinner. MEN for en lille halv anden måned siden fik jeg pludselig en blødning midt i en pille periode, jeg ringede til lægen som sagde jeg bare skulle holde en uges pause som jeg plejede for det var ganske normalt! jeg holdt så en uges pause, og har i dag taget den sidste pille, det der så er sket er at jeg har fået min mensturation NU! Nu er mit spørgsmål så, om nogen har prøvet det samme? og hvis der er om jeg så bare skal holde en uges pause og så starte igen, eller om jeg burde holde en lille pause med mine p-piller?

Håber der er nogen der kan komme med et svar for jeg er meget forvirrede!
tak!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skriver, at du har taget p-piller siden du var 15 år, men ikke hvor gammel du er nu?

    Jeg gætter dog på, at du har taget disse nogle år, måske endda en del år?

    Mit bud er, at din krop ganske enkelt nu protesterer mod at være medicineret med disse hormoner, og du derfor kraftigt bør overveje, om ikke det er tiden til, at din krop får fred og ro til at klare sig selv.

    Din læge vil med overvejende sandsynlighed tilbyde dig nogle stærkere p-piller, der da givet også vil "bedøve" disse signaler fra din krop, og så vil du føle, at det hele igen kører uproblematisk, og det vælger du naturligvis selv, om du vil byde dig selv. Din læge vil givet også fortælle dig, at det overhovedet ikke er noget problem. Af en eller anden grund, så kan de fleste læger slet, slet ikke se noget som helst galt med denne medicinform, men der mange - rigtigt mange - bivirkninger, som lægerne, af en mig helt uforståelig grund, fuldstændigt negligerer.

    Da du var 15 år, var du jo i pubertet, din krop var ikke færdigudviklet og det var din cyklus heller ikke.

    Så - hvis jeg var dig - ville jeg holde en god, lang pause med disse hormoner, og så se om kroppen ikke vil finde sin naturlige rytme med ægløsning og rigtig menstruation. Den blødning, du har på p-piller er jo en kunstigt fremkaldt blødning.

    En dag vil du måske gerne have barn, og for nogle tager det tid - endog meget lang tid - før kroppen finder sig selv efter p-pillebrug, og ja, for andre går der kun meget kort tid, men det kunne måske være meget rart for dig at vide, hvordan din krop egentlig fungerer - uden medicinering.
  • Indstillinger
    Nogle specialister advarer jo ligefrem mod at unge piger, før de er færdigudviklede, tager disse hormoner.
    Men hverken de praktiserende læger eller unge mennesker lytter.
  • Indstillinger
    Jeg bliver 20 om nogle måneder og grunden til at jeg fik pillerne den gang var fordi jeg blev "syg" inden jeg fik min mensturation og når jeg havde æg løsning med opkast osv. Problemet er nu også at jeg har fundet ud af at jeg ikke har "rigtigt" p-piller men mini piller? Jeg ved ikke om jeg tør stoppe da jeg stadig bliver lidt syg selv om jeg har været på piller og jeg kan ikke være nogen steder når det sker at jeg bliver syg og jeg skal gene kunne passe mine studier og det vil ikke være muligt.
  • Indstillinger
    Med fare for at blive skældt ud vil jeg alligevel sige, jeg også var dårlig, da jeg havde menstruation. Vi holdt ud, dengang, nåe ja, det måtte vi jo.
    Gad vide hvordan vi bar os ad, vi må have været hårdhudede.

    Jeg tror dog det var sundere, hvis det var nødvendigt, at tage en fridag og blive i sengen en enkel dag.
    Det kunne lade sig gøre med en lægeattest før i tiden.
    I dag skal der piller til alt. Nu er det naturlige ikke naturligt mere.
  • Indstillinger
    Ja, samfundet har desværre udviklet sig sådan i dag, at det ikke kan accepteres, at man har en sygedag eller to af "naturlige årsager". Nej - den går ikke i dag, man vil givet blive fyret eller få advarsler på undervisningsinstitutionen - og det emne kan vi sagtens diskutere, og givet være helt enige om. Nu om dage forlanger samfundet desværre, at man sørger for at være medicineret, hvis man ikke føler sig frisk - sådan er det desværre. Ja, dette afsnit var nok mest til dig, Persille :-)

    Men - jeg synes faktisk det er forkasteligt, at en ung pige på 15 år, der har problemer, er syg, kaster op osv. - bare bliver fejet af med en recept på p-piller, for så "løser det dig nok", og det er desværre fuldstændigt "normalt" i den verden, vi lever i i dag.

    Jeg finder det faktisk rystende, at der ikke overhovedet er nogen, der har tænkt på, at du da skulle undersøges for, hvad der kan være årsagen til, at du har det skidt omkring menstruation og ægløsning. Jeg synes i hvert fald ikke, man kan tillade sig uden videre bare at medicinere.

    Desværre tror jeg ikke, mange læger overhovedet aner, hvad de skal gøre, hvor de skal begynde eller ende, netop fordi det beklageligvis er gængs praksis at smide en recept på p-piller i hovedet på piger/kvinder, der kommer med problemer i den kategori.

    Mit forslag er, at du søger ud i den alternative verden, for jeg gætter på, at du netop bliver så dårlig, fordi du mangler et eller andet - mineral, vitamin eller balance i din krop.

    Prøv f.eks en god biopat, der kan måle dine værdier, og jeg kan også foreslå en akupunktør, der muligvis også kan afhjælpe dine problemer og hjælpe dig til en bedre balance i din krop.
Log in eller Registrér for at kommentere.