Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Hjerterytmeforstyrrelser

Redigeret 23 maj, 2012, 14:56 i Hjerteproblemer
Jeg har kigget lidt på trådene herinde ... Mine er der døgnet rundt. Fra jeg står op til jeg går i seng. Den eneste forskel er hvor mange. Lige nu er det hvert 2. slag og lige netop denne slags har varet fra ca. kl. 15 i eftermiddags og blir ved til jeg falder i søvn. Jeg understreger hermed at jeg ikke er bange, men irriteret. Jeg har somme tider slået hårdt på min brystkasse for at få rytmen på plads, men det hjælper heller ikke.

Jeg ved mad, tilsætningsstoffer, alkohol, the, smagsforstærkere osv kan være årsagen.
Jeg forestiller mig at mobiltelefonen (net) o.lign. evt også kunne tricke det.
Solen måske ... Jeg får den værste soleksem
Min gigt. Jeg har både slidgigt og psoriasisgigt.

Mon nogen af Jer har fundet nogle nye årsager til hjerterytmeforstyrrelser ?

På forhånd Tak

Kommentarer

 • har du ikke fået det undersøgt --det er jo ikke rigtigt at du går rund med hjerte forstyrelse ----jeg får Selo-Zok for det ---det blev for nogle år siden opdaget ved en undersøgelse ---
 • Okay, så sidder man og skriver en hel masse og trykker "fortryd" i stedet for "send" ... Så røg al den tekst.

  Jo, jeg har fået undersøgt mit hjerte igennem mange år.
  Holter en del gange.
  Skintigrafi
  Almindelige scanninger
  osv

  Jeg har også været på Zelo Zok og andre lignende piller, indtil jeg fik en hjerterytmeforstyrrelse hvor mit hjerte slog for langsomt. Det gjorde jeg dem opmærksom på. De undersøgte mig og sagde at jeg så ikke måtte spise de piller, da mit hjerte (som jeg selv havde forklaret dem) slog for langsomt og pillerne bare gjorde det værre ...

  Jeg er herinde for at høre om andres oplevelser
 • Hej Gazeller

  Sådan som jeg forstår dig, så er dit hjerte blevet undersøgt grundigt.

  Men har du også fået taget blodprøver?

  Når du har kigget i de forskellige indlæg om hjertet m.m., så er du nok også stødt på de indlæg, der handler om, at mangeltilstande kan give hjerterytmeforstyrrelser. Jeg tænker især på mangel på magnesium på jern og på D-vitamin.

  Og så får du lige min historie én gang til: Jeg gik i mange år med en masse symptomer, blandt andet uroligt hjerte. Jeg blev undersøgt flere gange med især kardiogram på sygehus og hos en hjertespecialist og fik at vide, at der intet var i vejen.

  Men det var der! Jeg havde voldsom jernmangel, men det var der ingen, der havde tænkt på at undersøge mig for. Jernmangel er kendt for at kunne give uroligt hjerte. Og jernmangel kan nemt afsløres ved en simpel blodprøve hos lægen.

  Mangel på magnesium er også kendt for at give hjerteforstyrrelser, sådan som det fremgår af flere indlæg her på Netdoktor. Det forlyder, at mange mennesker mangler magnesium. Det er desuden – efter sigende – sådan, at stress øger behovet for magnesium, og der er jo frygtelig mange mennesker, der lever en stresset tilværelse. Efter min erfaring kan man endda blive endnu mere stresset, når man har uroligt hjerte og ikke ved, hvad det kommer af!

  Masser af mennesker har desuden D-vitamin-mangel. Normalt får man at vide, at D-vitamin er vigtigt for knoglerne, men D-vitamin er faktisk også vigtigt for musklerne, og hjertet er jo en muskel.

  Jeg er netop blevet bekendt med, at magnesium-niveauet også kan måles ved en blodprøve, men det har jeg aldrig før vidst, så det har jeg aldrig bedt om. Og D-vitamin-mangel kan afsløres via en blodprøve.

  Jeg har – som du - meget dårlige erfaringer med beta-blokkere, altså zelo zok og lignende.

  Jeg lærte i sin tid at ignorere mine hjerterytmeforstyrrelser, for lægerne blev så irriterede på mig, når jeg bad om hjælp. Langt senere blev jernmanglen opdaget, og problemet forsvandt tilsyneladende, men jeg tror, at den langvarige jernmangel muligvis kan have skadet mit hjerte, for nu har jeg faktisk fået hjerteproblemer (atrieflagren), som lægerne beskriver som alvorlige!

  Det er meget mærkeligt, at hjertelægerne nu er begyndt at ”pylre” om mig! Jeg er jo blevet indoktrineret af de samme mennesker til at ignorere alle symptomer fra hjertet.

  Og ja, det er da sikkert rigtigt, som lægerne siger, at såkaldte ekstra-systoler og uroligt hjerte er ganske ufarligt og noget, alle mennesker har. Men jeg kan da ikke lade være med at spekulere på, at jeg måske ikke havde haft alvorlige hjerteproblemer nu, hvis jeg ikke havde haft jernmangel i så mange år.

  Jeg har den opfattelse, at symptomer er tegn fra kroppen om, at noget er galt – noget, som vi bør reagere på. Det gjorde jeg også dengang, men jeg blev afvist, fordi lægerne ikke i særlig grad tænker på næringsstof-manglers indflydelse på helbredet. Lægerne kører snarere frem med det dyre undersøgelsesudstyr (hjerteundersøgelser), og det er jo godt og trygt for patienten. Men det er ikke godt, når lægerne så bagefter bliver irriterede på patienten over, at der er blevet brugt mange penge på undersøgelser – uden grund.

  I stedet burde lægerne måske starte med en simpel og billig blodprøve, der kunne påvise eventuelle mangler på næringsstoffer.

  Hvis jeg var dig, ville jeg i hvert fald bede om at få foretaget en blodprøve. Hvis alle blodprøveresultater skulle vise sig at være normale, så tag alligevel magnesium-tilskud og evt. D-vitamin, i hvert fald i vinterhalvåret.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Matti Tolonen skriver, at C vitamin forbedrer optagelsen af jern. !!

  Det er virkelig underligt, at man i et "moderne land" ikke sikrer sig om blodprøver viser nogen mangler. Jeg ved ikke om "systemet" nægter lægen det, men i så fald burde det laves om.

  Som du skriver, kameliadamen, den praktiserende læge sætter dyre undersøgelser i gang og når de intet viser bliver man betragtet med irritation.
  Måske ikke alle læger er sådan, men nogle er.
 • Igen kom jeg til at klikke på fortrydknappen ... Hvorfor er den dog den førsgte knap ?

  Jeg har de vildeste smerter i mine led så jeg skriver lige lidt hurtigt igen.

  Tak til Kameliadamen :o)
  Jeg blev rigtig glad for dit indlæg.

  Jeg tager skam d-3 vitamin og har gjort det i et par år da lægen fandt at jeg var i underskud.
  Jeg har lige købt de her Magnesium +300 og begynder på dem nu.
  Som barn kan jeg huske at jeg fik jerntilskud, så jeg ved ikke hvorfor jeg har affejet at tage det. Jeg har tænkt at man ikke kunne have jernunderskud når man ikke menstruerer men sidder nu og tænker at det gjorde jeg jo heller ikke som barn.

  Jeg har fået taget blodprøver ude på Hvidovre. Efter en cykeltest hvor mit blodtryk faldt (jeg havde manchetten på armen) blev der så meget postyr på stuen at jeg tog hjem da jeg kom ud. Jeg blev kaldt tilbage og fik hjertemagnyler og blodprøver.

  Skintigrafi på Herlev. Holtermonitorer en hel del gange gennem årene. Hjertescanning 1 gang.

  Jeg forestiller mig at min gigt kan give forstyrrelserne, men ved det ikke. Jeg forestiller mig at tilsætningsstoffer i maden, smagsforstærkere, konserveringsmidler eller andet kunne give dem, men ved det ikke.

  Jeg har som du også gennem årene tænkt om man kan ende op med et hjertesvigt når man går med rytmeforstyrrelser hele tiden. Hele tiden.

  Det gør mig virkelig ondt for dig, at du skulle få en regulær hjertesygdom, men jeg tror som du .. at det kan have været p.gr.a. rytmeforstyrrelserne.

  Jeg ved ikke hvad jeg ellers kan gøre. Man vil jo ikke rende sin læge for meget på dørene .. og jeg har slidgigt og psoriasisgigt, så der er rigeligt der.

  Når det er sagt, vil jeg også have oplysninger omkring emnet (her f.eks.) .. for man skal nok ikke bare lade sig nøje med lægernes svar. De har jo taget så grueligt galt så tit ...

  Som sagt var jeg rigtig glad for at høre fra dig Kameliadamen .. Jeg er så glad for, at vi kan skrive sammen .. os mennesker der har problemer
 • Persille:

  Du har ret ..

  Man kunne sikkert spare penge "på os" hvis deres fremgangsmåde blev ændret til det bedre ..

  Jeg skal nok huske det med c-vitaminet

  Tak :o)
 • Hej Gazeller

  Jeg kender godt, hvordan man kan spekulere sig gul og grøn over, hvad årsagen til ens helbredsproblemer kan være. De har jeg gjort i årevis.

  Nu har jeg fået en diagnose – ja hele to: søvnapnø og atrieflagren.

  Jeg har også tænkt på tilsætningsstoffer i maden, hormonforstyrrende stoffer i maling, tøj og plastvarer, kviksølvforgiftning og mange andre ting. Og jeg ved jo stadig ikke, hvad grunden er, til at jeg har fået de to sygdomme!

  Jeg lægger mærke til, at du skriver, at du havde jernmangel som barn.

  I en anden tråd (i debatten ”Alternativ medicin”) har en Netdoktorbruger skrevet, at hun har de samme to diagnoser som mig (samme sjældne form for søvnapnø, samt hjerterytmeforstyrrelser - omend en lidt anden type, end den jeg har).

  Der er yderligere et mærkværdigt sammentræf: Akkurat som mig har hun haft jernmangel og af den samme grund som mig: kraftige menstruationer på grund af fibromer på livmoderen.

  Så er det jeg spørger: Er alt dette et tilfældigt sammentræf?

  Og nu skriver du altså, at du har haft jernmangel – ganske vist dengang du var barn, men alligevel!

  Jeg kender faktisk en ældre dame, som har haft meget alvorlig jernmangel for nogle år siden. Så jernmangel opstår altså ikke kun hos kvinder, der har menstruation.

  Og nå, ja, den pågældende dame har meget dårligt hjerte :o(

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Fandens også ! Hvorfor trykker jeg fortryd hver gang ??

  Jeg takker for dit indlæg, men har så ondt i min ryg at jeg må ind og ligge om lidt ...
  Hver eneste gang får jeg skrevet en ordentlig smøre tilbage og så trykker jeg på den nærmeste og pling så er det væk :o(

  Jeg skal helt sikkert finde ud af om jeg har jern-mangel kan jeg høre... Måske har jeg været lidt bange for selv at starte på de piller, forde jeg har læst at man vist ikke kan udskille jern / at man kan få for meget af det, men det er årevis siden og min rytmeforstyrrelse er blevet meget værre siden ..
  Jeg har altid været rædselslagen for medicin (selv vitaminer) så det at jeg startede på 2 forskellige præparater til rytmeforstyrrelsen var stort .. og kun fordi det var blevet hele tiden og meget voldsomt.

  Tak for oplysningen om den anden tråd ... Må vist hellere se lidt på de andre emner også nu man er her :o)

  På den ene side må det være godt for dig at blive diagnosticeret men ikke fedt at du har reddet dig en reel hjertesygdom.

  Må jeg høre hvordan du oplever din sygdom og om du også mærker andet oveni ? Andre problemer med hjertet ?

  Er det sådan noget du kan blive "brændt" for ?

  Hvordan ser din prognose ud ?


  Hilsen
  Nadia (som er lidt arrig over at være så dum at jeg altid trykker slet)
 • Hej Nadia

  Ja, det er rigtigt, at man skal passe på med at gå og tage ekstra jerntilskud, for det er også farligt at have for meget jern. For lidt og for meget fordærver alting, som man siger.

  I sin tid, da jeg oplevede de første symptomer, og lægen nægtede at gøre noget, gik jeg flere gange på apoteket for at købe jernpiller, for jeg overvejede selvfølgelig, om der kunne være tale om jernmangel. Men hver gang fik apotekets ansatte mig snakket fra at tage jernpiller, når der nu ikke var påvist nogen jernmangel af en læge!

  Bare jeg dog havde skiftet læge. Det gjorde jeg selvfølgelig senere, men jeg skulle have gjort det noget før!

  Du skriver, at du tager to forskellige præparater for hjertet. Jeg forstår, at den ene slags må være magnesium, men den anden?

  I den forbindelse vil jeg lige nævne, at jeg tager 100 mg Q10 dagligt. Det hjælper mig meget. Jeg har prøvet at undvære det, fordi jeg syntes, at det var for dyrt, men jeg fik det meget dårligt. Q10 bedrer hjertefunktionen. Det er et stof, som vi naturligt har i kroppen, men flere slags medicin, bl.a. vanddrivende medicin og de såkaldte betablokkere og desuden kolesterolsænkende medicin uddriver Q10 af organismen, og så kommer man til at mangle, til stor skade for hjertet ;o(

  Ja, det kunne godt være, at du skulle kigge lidt mere her på Netdoktor. Den tråd, jeg snakker om, er måske lidt for speciel, fordi det er en lang diskussion med meget lange – og nogle gange meget detaljerede og komplicerede - indlæg. Men midt i det hele kom der altså en netdoktorbruger, der har nøjagtig de samme helbredsproblemer, som jeg har!

  Ja, det er den hjertesygdom, som man kan blive ”brændt for”, og jeg fik foretaget denne ”brænding” (radiofrekvensablation) i sidste måned. Først blev der sagt, at behandlingen virkede, og at mit tilfælde var ukompliceret, og glad var jeg.

  Næste morgen fik jeg den modsatte besked: Der havde om natten været nogle hjerterytmeforstyrrelser, som lægerne ”tolkede” som atrieflagren! Så jeg var altså overhovedet ikke kureret, ifølge lægerne :o(

  De anfald af atrieflagren, jeg har haft, har jeg oplevet som meget høj puls. Desuden slår hjertet overfladisk og uden ordentlig pumpekraft. Det er farligt, fordi blodet ikke bliver pumpet ordentligt rundt. Der kan opstå blodpropper i stillestående blod. Et sådant anfald skal helst gå over i løbet af få timer, ellers kan det være farligt. De fleste af mine 11 anfald er gået over af sig selv i løbet af 2-8 timer, men til 2 af anfaldene måtte jeg have stød på sygehuset, for at anfaldene gik over.

  Derudover oplever jeg ekstrem træthed, men det er jo søvnapnøens skyld, fordi jeg ikke kan trække vejret ordentligt om natten og derfor sover meget dårligt. Min oplevelse er, at de to sygdomme gensidigt forværrer hinanden.

  Jeg ved ikke, hvordan prognosen er. Hvis det er rigtigt, at behandlingen ikke har virket, så kan man få en ny brænding. Jeg har gået med en ”optager” (Holter-udstyr) i 5 døgn for nylig, men der er lang ventetid på at få svar. Prognosen vil afhænge af, hvor slemt mit tilfælde er, og det ved jeg jo ikke endnu.

  Nu vil jeg ud i det gode vejr :o)

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej Kameliadame

  De læger de læger .. Hvor er man stødt på mange gennem tiderne. De er godt nok forskellige. Når det kommer til visse af dem oplever jeg en lettere skjult arrogance og lidt overbærenhed .. Udover det er min nuværende læge "langt væk" og går mere op i sin computer end hvad man fortæller ham.
  Jeg har forøvrigt bedt ham om at tjekke om jeg havde jernmangel da jeg alligevel skulle have blodprøver for nylig samt kalium og lidt.
  Det "glemte" han selvfølgelig .. ligesom forrige gang.

  Underligt, for jeg er ligesom du også blevet talt fra jernpillerne og spurgte derfor min læge om jeg manglede.

  Jeg kan forstå at du er okay glad for din nuværende læge. Det glæder mig for de hænger ikke på træerne. Den bedste læge jeg har haft gik på pension for nogle år siden og jeg har ikke siden "mødt" nogen så god.

  Jeg har både taget Selozook og et andet lignende middel, indtil jeg måtte fortælle dem at jeg nok ikke skulle bruge dem mere .. Min hjerterytme var for langsom og en veninde brugte dem for for højt blodtryk.
  "Nårh ja, du skal ikke bruge dem så" sagde min læge, som selvfølgelig ikke havde taget mit blodtryk... hm ...
  Igår købte jeg magnesium og er begyndt på det, udover det har jeg taget fiskeolie og d3-vitamin.
  Jeg er bange for at tage medicin, så alt det jeg får for mine gigtsygdomme tør jeg ikke tage. Har aldrig gjort det. Kun noget panodil i ny og næ.

  Q10 tog jeg en årrække men stoppede da jeg fik det dårligt og mente det kunne være det. En Matas-dame mente også det var en god idé med en pause efter så mange år i træk ... ?
  Det glæder mig at dine virker så godt. Gad vide om jeg turde at begynde på Q10 igen ... Jeg har jo læst en del om det hen ad vejen. Jeg startede på dem lige da de kom frem og er stoppet for nogle år siden.
  Ja, du har ret. Q10 får vi også mindre af med alderen ...

  Jeg har hørt et sted at selvom man har fået noget rytmeforstyrrelse lige efter sådan en overbrænding .. skal man vist gi det tid.
  Men det er bare hvad jeg har hørt. Mit hjerte ræser skam også afsted ind imellem. Det har sit eget liv og perioderne er forskellige, men jeg er sikker på at det ikke ræser afsted i forhold til hvad du har oplevet med dit hjerte.

  Puha, du har dog nok at slås med synes jeg.

  Jeg vil sende helende og helbredende Tanker i din retning og håber at din "overbrænding" viser sig at være lykkedes alligevel.
  Krydser fingre.

  Håber du også har haft en dejlig dag i solen.

  Rigtig godt at skrive med dig herinde. Tak :o)
Log in eller Registrér for at kommentere.