Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Magnesium mod hjerteforstyrrelse

Redigeret 21 maj, 2012, 00:50 i Hjerteproblemer
Hejsa.
Jeg er kvinde og 46 år. For ca. 2 år siden begyndte mit hjerte pludseligt at slå anderledes, og der kunne også være lidt åndenød. Jeg gik ikke i panik, men tog det roligt. Over en længere periode skete det flere gange, at mit hjerte slog forkert, nærmest kom ud af takten, det var meget tydeligt, min puls var også anderledes. Min mand kunne også mærke det på pulsen samt når han lyttede på min brystkasse kunne han høre, at der var en tydelig mislyd.
I den periode begyndte jeg også, at døje med tics, specielt omkring det ene øje samt ved munden. Udover dette var jeg almindelig og følte mig rask.
Jeg kontaktede min læge, i første omgang synes han det så meget fredeligt ud, der blev kørt strimmel og målt blodtryk uden bemærkninger. Der gik igen en periode, hvor jeg ind imellem havde hjerte uroligheder. Dagen efter et anfald kontaktede jeg igen min læge, som igen kørte en strimmel. Endelig kunne han på denne strimmel, se at der havde været et eller andet med hjertet, og jeg blev henvist til en hjertespecialist.
Hjertespecialisten scannede mit hjerte, tog blodtryk osv. alt så fint ud og han synes det så ganske fredeligt ud. Hos hjertespecialisten fik jeg en måler på i et par døgn, for at se hvordan min hjerterytme var. Jeg havde ingen anfald de 2 dage, og derfor var det eneste hjertespecialisten kunne se, at jeg havde haft ekstra slag, hvad der åbenbart er mange der har. Hjertespecialisten ville så have, at såfremt jeg fik længerevarende anfald, skulle jeg tage på skadestuen eller til læge og få målt og kørt strimmel, så ville han hurtigt være i stand til at konstatere hvad det var. Sagen er bare den, at mine anfald ikke varer ret længe, mellem 5 og 15 min., og på den tid kunne jeg ”en landpige” ikke nå på skadestuen eller til lægen.
Det var ikke den bedste ”tryggeste” besked man kunne ønske sig!!!!
Jeg begyndte at lede på nettet, læste mange artikler om hjertet, tics og meget andet. Fandt ud af, at der var en vis sammenhæng mellem magnesium, muskler, hjertet osv. Tænkte at dette måtte prøves af.
For ca. ½ år siden begyndte jeg på følgende:
2 tabl. Magnesium (Berthelsen), 1 kapsel fiskeolie, 4 tabl. Dolomit/magnesium, 1 tabl. D3 vitamin og 1 ganske almindelig vitamintabl.
I løbet af de første 2 uger havde jeg et enkelt anfald med, at hjertet ikke slog rigtigt (nærmest kom ud af takten).
Men det er også det eneste anfald jeg har haft siden. Så jeg er helt sikker på, at magnesium har hjulpet mig.
Efter denne tid har jeg kun sjældent mærket disse ekstra slag (som vist nok mange andre også har) men aldrig, at hjertet kom ud af takt.
Ifølge artikler kunne mangel på magnesium også vise sig ved tics. Der kan jeg sige, at magnesium har hjulpet, men mine tics er dog ikke helt væk.
Udover ovennævnte har ovennævnte sammensætning også hjulpet på min spændinger i skulder, arme samt den medfølgende hovedpine.
For ca. 4 uger siden var jeg hos min læge, for at få taget en blodprøve. Jeg har nemlig aldrig fået målt mit magnesium. Det viste sig at være 7,4 og det skal normalt være fra 7,0 og ? – Min læge indrømmer, at det formentlig har været under de 7,0, og så er det jo sandsynligt, at jeg har manglet dette vigtige vitamin/mineral. Min hjertespecialist er heller ikke afvisende overfor hvad jeg har fortalt (han kendte godt til magnesium og hjerte), og vil gerne høre om min sammensætning af vitaminer.
Men, jeg kan godt undre mig – hvorfor måler man ikke dette noget mere, jeg har jo selv måttet finde ud af det!!!. Der kan jo være mange andre, som går rundt og mangler dette mineral, og som har nogenlunde de samme symptomer som mig. Dette mineral skader ikke, så mit råd er – Prøv det!!!!

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Magnesium1

    Ja, den slags undrer altså også mig, for jeg har været ude for en lignende – men langt mere langstrakt mangeltilstand.

    Forklaringen er vel, at lægerne under studiet kun har ganske få timer i ernæring og i vitaminers og mineralers indflydelse på helbredet.

    Og så er forklaringen måske også, at vores sundhedsmyndigheder påstår, at en almindelig dansk kost dækker vores vitamin- og mineralbehov, og at det derfor ikke skulle være nødvendigt at tage tilskud. Visse læger påstår endda, at det kan være livsfarligt at tage vitaminpiller, sådan som det indimellem fortælles i store overskrifter i dagspressen.

    Problemet er bare, at vores kost ikke er så sund endda. Derudover får mange mennesker medicin, der uddriver forskellige vitaminer og mineraler af kroppen. Det tager læger og sundhedsmyndigheder ikke højde for.

    Endelig siges det, at stress øger behovet for magnesium. Og mange mennesker lever et meget stresset liv.

    Da jeg for 11 år siden blev syg (træthed, åndenød, uroligt hjerte, kramper i benene, hårtab, svimmelhed, dårlig nattesøvn og diarré), kunne jeg ikke få hjælp af min daværende læge. Han trak bare på skuldrene, når jeg bad om hjælp.

    Jeg havde tidligere (for ca. 17 år siden) haft nogle af de samme symptomer. Dengang ordinerede min daværende læge antibiotika mod, hvad hun troede, var såkaldt ”kold lungebetændelse”. Men det hjalp ikke noget. Derefter henviste hun mig til undersøgelse hos en hjertespecialist, som tog et kardiogram, som intet unormalt viste. Hjertelægen skrev i sin udtalelse til min daværende læge, at der var tale om ”selvskabte problemer”.

    Men fra 2001 kom problemet tilbage for fuld styrke. Da jeg ikke kunne få hjælp af min læge, gav jeg mig også til at læse på internettet. Også jeg stødte på magnesiums fortræffeligheder, og jeg begyndte at tage magnesium og sunde olier (Udo’s Choise). Jeg syntes, at magnesium hjalp en smule på hjertet og i hvert fald på kramperne i benene, men alle de andre symptomer var stadig slemme.

    Det viste sig, at jeg havde alvorlig jernmangel! Det var der ingen, der havde tænkt på, skønt min daværende læge selv havde konstateret ved en gynækologisk undersøgelse i 1998, at jeg havde fibromer på livmoderen, og ved den lejlighed fortalte jeg ham, at jeg havde kraftige menstruationer. Det er en kendt sag – ved jeg nu – at fibromer kan føre til blodtab og jernmangel. Og det er en kendt sag, at jernmangel kan give netop de symptomer, som jeg havde, og altså også uroligt hjerte.

    Men det var der ingen af de involverede læger, der vidste! Den alvorlige jernmangel blev først opdaget i sommeren 2003, da jeg over for min læge insisterede på at få tjekket blodprocenten.

    Så ja, jeg vil give dig ret i, at magnesium er vigtigt for hjertefunktionen. Men det er jern også. Dog skal man huske, at man ikke bare må gå og tage jernpiller ”for en sikkerheds skyld”. Det kan også være galt at have for meget jern i blodet. Så man er nødt til at få en læge til at tjekke blodet. Og hvis lægen ikke vil det, så har man et problem!

    Magnesium derimod skulle man kunne tage tilskud af, uden problemer.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen

    Du skulle læse en bog skrevet af læge Matti Tolonen. "Vitaminer og mineraler.Vejen til et friskere liv".

    Jeg tror, den ville interessere dig.
    Hvis nogen ved noget om vitaminer og mineraler er det ham. Og den er på videnskabelig baggrund. Han skriver bl.a. om jernmangel, magnesium o.s.v.
    om hvordan hjertet trænger til magnesium, især ved sygdomme.
    Om medicin, der kan være skyld i mangeltilstande og meget andet.


    Mange hilsener.
  • Indstillinger
    Interessant at høre at andre også har haft glæde af magnesium m.m.

    Det er vigtigt, at man ikke bare giver op, når lægen ikke har flere forslag i hatten. Man bliver urolig og bange, men når man begynder "at gøre noget selv", styrker det ens psyke.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Mange tak for forslaget. Jeg vil glæde mig til at læse bogen – engang!

    Det er nemlig sådan, at jeg i 11 år har søgt oplysninger om helbredsproblemer, og jeg har tænkt på mit helbred dag og nat og læst og læst …

    Nu, hvor jeg har fået stillet diagnose (til andre Netdoktorbrugere, som måtte læse med: søvnapnø og hjertesygdom), og hvor jeg egentlig har behov for at finde ud af meget mere, eftersom det ikke er ret nemt at få kvalificeret hjælp − i hvert fald ikke til søvnapnøen og ikke til at gennemskue sammenhængen mellem de to diagnoser – nu har jeg ikke længere kræfter til at læse så meget!

    Og jeg har i den grad brug for at tænke på noget andet og beskæftige mig med noget andet. Så du kunne vel ikke lige fortælle her på Netdoktor, hvad Matti Tolonen foreslår, hvis man har hjerteproblemer?

    Jeg er som sagt tilfreds med at tage magnesium. Dvs. jeg ved jo egentlig ikke, hvordan mit hjerte ville have det, hvis jeg ikke tog magnesium. Derimod ved jeg, at jeg får det uhyggeligt meget dårligere, hvis jeg ikke tager Q10, for jeg har i december 2011 forsøgt at undvære de 30 mg, jeg dengang tog. Det gik rent galt, så jeg skyndte mig at købe Q10 igen. Jeg tager nu 100 mg Q10 dagligt.

    Indtil nu har jeg været tilfreds med de oplysninger, som kostterapeuten Marianne Fjordgård leverer om lægemiddelbetingede mangler på vitaminer og mineraler m.m. Du ved, Persille, den henvisning, som jeg plejer at bringe her på Netdoktor:

    http://www.cetcenter.dk/pdf-filer/artik ... midler.pdf

    Men jeg har noteret mig, at Marianne Fjordgård IKkE skriver, at Centyl og andre vanddrivende midler med samme stof i, giver mangel på Q10. Det betragter jeg som en mangel ved tabellen. Desuden er tabellen flere år gammel, og der er sikkert kommet nyere oplysninger.

    Du kunne vel ikke sige, om den bog, du henviser til, har bedre oplysninger end Marianne Fjordgård?

    På forhånd tak!

    Mange hilsner og god søndag

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Bogen er ikke ny. Den giver dig bare medhold i flere af dine betragtninger. Jeg forstår godt, du er kørt træt for øjeblikket.

    Efter hvad jeg kan se, så fortælles det samme om mangler o.s.v. Matti Tolonen uddyber tingene noget mere end det medsendte link.
    Q10 nævnes ikke, men bogen er heller ikke ny, som sagt.

    Citat:
    Der findes forskere og myndigheder, som benægter, at magnesiummangel forekommer i Norden, men der er andre, som er af den modsatte opfattelse. Jeg tilslutter mig de sidstnævnte efter i mange tilfælde at have konstateret, at hjerte og allergipatienter får det betydeligt bedre efter magnesiumtilskud. Blandt hjertepatienter kan magnesiummangel skyldes vanddrivende medicin.
    Optagelsen af magnesium fra tarmen er afhængige af mange faktorer. I almindelighed optages 30-40 %, og når indtaget mindskes, stiger optagelsesprocenten.
    o.s.v. o.s.v.

    Du kender vist det meste i forvejen, jeg mente bare den giver dig medhold i mange af dine overvejelser omkring vitaminer og mineraler.
    Nej, jeg tror ikke du i øjeblikket får større viden af bogen. Den er bare interessant, syntes jeg og det er rart at få en smule medhold.

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... =8/menu=2/



    Mange hilsener med ønsket om du snart vil få en afklaring på det hele.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Tak skal du have!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.