Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

højde problemer

hej alle på netdoktor.
jeg har et monstrøst problem, som stortset ødelægger alt mit selvværd og selvtillid! jeg er 16 år og kun 155cm. jeg har altid kunnet se at jeg er for underviklet i forhold til min alder/jævnaldrene, og det har min læge nikket ja til. men han siger at det er forskelligt fra person til person, og at der ikke er et problem i at jeg er 'lidt bagud'. jeg har været oppe hos en pædiater og hun sagde at jeg var/er færdigudviklet, så jeg vokser ikke mere - fra naturens hånd.
men jeg kan simpelthen IKKE få mig selv til at acceptere min højde! jeg får mindreværdskomplekser når jeg er sammen med andre. Eller står ved siden af nogle. er der virkelig ikke noget man kan gøre for at blie højere, selvom vækstzonerne har klappet sig sammen???
- Jeg er ellers meget tilfreds med mig selv og hvordan jeg ser ud. Det er bare min lille højde der plager mig!

Håber på at få et andet bud end 'accepter det' eller 'bliv tilfreds' for det er mega svært når man kun er 155cm ;-((

Kommentarer

  • Indstillinger
    er du en dreng eller pige ---
  • Indstillinger
    Jeg vil foreslå dig, at du spiser sundt og begynder at dyrke en sportsgren, som kan give dig fyldigere muskler. På den måde kan du undgå at virke spinkel og du vil også få en bedre holdning og større selvtillid. Kunne sportsgrene som svømning, cykling eller roning måske være noget for dig?

    Der findes læger, som er specialister inden for dette område og jeg vil foreslå dig, at du kontakter din læge med henblik på at få en henvisning, hvis du ønsker det.

    Ellers bliver du nok nød til at arbejde med at acceptere din højde, men nogle mænd tænder måske på små piger/kvinder med et sundt udseende og god sevltillid.

    Bedste hilsen
    ps mit svar er lånt fra sundhedsplejesken - prøv selv at google lidt rundt på emnet.
  • Indstillinger
    Hej.

    Tror desværre ikke der er nogle løsninger. Andet end at du må acceptere din højde. Jeg er 3 år ældre end dig og lige så høj som dig, måske endda 1-2 cm lavere. Er selvfølgelig irriterende når man har høje veninder, føler mig "overset" og ikke altid har et godt overblik, men ellers er jeg rimelig tilfreds. Mange mænd synes os det er tiltrækkende. Er glad for jeg er 155 end 175, hvor man er lige så høj som mænd...
    Og hvis du er fuld udvokset og tager en væksthormon kan du udvikle sygdommen akromegali.
  • Indstillinger
    Nu aner jeg intet om der er p piller med ind over, men de er vækststoppende. Noget unge mennesker bør huske på.
  • Indstillinger
    Hov... Glemte og skrive at jeg er pige. Og selvom jeg er det, er det rigtig svært at være 155 cm. Ville ønske jeg kunne få nogle piller/indsprøjtninger til at løse det problem. jeg vil prøve og snakke med min læge om de der læge-speciallister der står indefor sådan noget. Håber der er hjælp forude..... Og tak for svar
  • Indstillinger
    lad være med alt det pille ri --det er unormalt og ikke godt for din krop--

    du er så heldig at høje hæle på sko er moderne ---og de er virkelig høje nu om dage ---

    så det skal du bare vende dig til ----så bliver du flot en flot pige
Log in eller Registrér for at kommentere.