Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Min atopiske eksem er forsvundet efter simpel kostændring

Redigeret 22 december, 2017, 11:16 i Eksem
Hej,

Jeg har i flere år lidt af atopisk eksem flere steder på kroppen, især på armene, i knæhaserne og i ansigtet omkring øjnene. Til tider var min eksem i ansigtet så slem, at jeg undgik sociale arrangementer, fordi jeg følte mig helt flov over mine røde plamager omkring øjnene. I dag er jeg 100% eksemfri uden brug af creme eller anden medicin. Jeg havde snakket med flere forskellige hudspecialister og læger, og havde også forsøgt med akkunpunktur uden at det rigtig hjalp. Hudprodukterne såsom Elidel, Locobase Repair og forskellige salver med cortison kunne holde eksemen nede, men fik de den aldrig til at forsvinde helt.

Jeg læste et sted om nogle grøntsagers gavnlige effekt på huden, og at man samtidig skal forsøge at undgå mælkeprodukter, hvis man døjer med eksem, så jeg tænkte at jeg ville give det et skud. Allerede efter 3 uger kunne jeg mærke tydlige forbedringer og i dag er det mere end 6 måneder siden at jeg har smurt mig med cortison, Elidel og Locobase repair creme. Jeg har gjort følgende to ting for at komme af med min eksem. Jeg er ingen kostekspert, så jeg kan ikke sige præcist hvorfor dette har hjulpet, men jeg synes jeg vil dele det med jer andre, da jeg ved hvor stort et problem atopisk eksem kan være.

1. Jeg starter hver dag med en grøntsags-smoothie der indeholder en sjat vand, 1 rå rødbede, 2-3 frosne spinatkugler, 12-15 blåbær, 1 appelsin, et stykke ingefær og lidt lakridsrodspulver (for smagens skyld). Jeg blender det hele indtil det er tykt flydende som en smoothie, og spiser et par skiver rugbrød til med honning eller peanut butter.

2. Jeg har skåret ned på mælkeprodukter, så jeg ikke længere spiser jughurt til morgenmad eller drikker et glas mælk i løbet af dagen, som jeg gjorde før hen. Jeg bruger dog stadig mælk i kaffen og får stadig ost på pizzaen og på rundstykkerne i weekenden.

Derudover forsøger jeg at anvende hudprodukter, der alle er godkendt af astma og allergi forbundet, også opvaskemiddel, vaskepulver og hårvoks.

Jeg skal ikke sige om dette er en mirakelkur, som virker for alle, men jeg er overbevist om, at de vitaminer, fibre og mineraler, som er i min daglige ''grøntsags-shake'' er med til at styrke mit immunforsvar og gøre kroppen i stand til selv at bekæmpe eksemen.

Mvh.
Anders
«1

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Anders.

  Det lyder jo næsten for godt til at være sandt... Jeg tænker på om det stadig virker for dig?

  Jeg er meget voldsomt angrebet af eksem efterhånden, har haft det i snart 40 år nu men det er som om det er blevet markant værre de sidste 1½ år.

  Jeg vil kaste mig ud i at prøve dine 2 råd og skriver herinde om det har en effekt - jeg vil også meget gerne høre fra andre, der har prøvet noget lignende og om det har virket for dem.

  Mvh Berit
 • Indstillinger
  Hej Berit

  Du skulle vel ikke have metal-implantater, med metaller, som f.eks. kviksølv, titan, guld, som generer dit immunforsvar?

  Eksem ses f.eks. ved zink-mangel.
  Zink-mangel kan komme af en belastning med kobber.
  Vi danskere udsættes for kobber-belastning p.g.a. et massivt forbrug af kobber i svineproduktionen, hvilket medfører, at kobber spredes til fødevarer.
  Kobberbelastning kan også forekomme sekundært til forgiftning / belastning med kviksølv, idet kviksølv forhindrer udskillelsen af andre tungmetaller.
  Kviksølvforgiftning kan opstå ved brug af amalgamfyldninger, vaccination med vacciner konserveret med kviksølv, spisning af forurenet fisk eller miljøpåvirkning m.v..

  Og så et stort tillykke til Anders for held med din kur.
 • Indstillinger
  Hej Berit

  Mon du har fundet ud af, om kostændringen har hjulpet?

  Venligst
  Birgitte
 • Indstillinger
  Hej Anders

  Hvordan er det gået med dit eksem siden 2014 ? Overvejer om jeg skal prøve din smoothie.

  Mit mønster med eksem er stort set det samme som dit. Har dog været eksem fri i 17 år, men det er brudt ud igen midt i min skilsmisse for 4 år siden. Har kæmpet med det lige siden.... Er ovre i den alternative verden og sunes også der er fremskridt, men det går meget langsom.

  Hilsen
  Marlene
 • Indstillinger
  Ingefær fjernede min hud-eksem

  Hver vinter og efterår siden 2003 har jeg haft udbrud af atopisk eksem på mine hænder. Eksemen kom altid de samme steder, og kunne holdes nede med relativt stærk steroid-creme m/u antibiotikum udskrevet af flere forskellige hudlæger. Jeg opdagede også at sollys (også rent UV-lys) kunne bekæmpe eksemen ret effektivt, men det føltes ikke så trygt at anvende. Om foråret forsvandt eksemen altid.

  Sidste vinter (2014/15) opdagede jeg tilfældigvis, at mit eksem begyndte at skalle af i tørre flager efter jeg i to dage havde drukket en halv liter stærk ingefær-drik hver dag (kogt vand og revet frisk ingefær).

  Denne behandling virker MEGET effektivt og jeg ønsker derfor at dele den med så mange som muligt.

  I dag ved jeg cirka hvor meget ingefær der skal til for at hjælpe mig. Ingefæren kan fx indtages som én reven frisk skefuld dagligt, den er let at 'sluge' hvis man stænker lidt citronsaft på den eller endnu bedre lime. Når først eksemen er holdt i skak, kan jeg godt springe over behandlingen et par dage, men efter 3-4 dage begynder eksemen typisk at dukke op igen. Hvis ingefæren smager for stærkt i reven form, kan jeg anbefale at man hælder kogende vand over og lader trække mindst 10 minutter. Jeg drikker da to kopper dagligt.

  Så vidt jeg kan se på nettet, er det helt anderkendt at ingefær virker anti-inflammatorisk (pga stoffet gingerol). Der findes også andre, som har opnået
  eksembehandling med anti-inflammatorisk kost, men for mig kan det altså klares med alene ingefær. Det er lettere at holde end en kostomlægning.

  De hudlæger jeg har besøgt havde ingen løsninger (udover steroidcreme). Jeg ønsker derfor at dele min oplevelse med så mange som muligt! Held og lykke til folk der har lyst at prøve.
 • Indstillinger
  Hej eksemfri1!

  Er det muligt jeg kunne sende dig en mail? Har lige nogle spørgsmål.
 • Indstillinger
  Du er meget velkommen! Gør evt din mail-adresse synlig offentligt, så kan jeg kontakte dig.
 • Indstillinger
  Hej

  Hvor er det fantastisk, at have fundet en metode til at bekæmpe eksem. Den smoothie opskrift virker ind til videre! (På min søn)

  1000 tak! So far.

  Hvis der sker ændringer, giver jeg lyd!

  Hilsen Frederik Groth Nordstrøm
 • Indstillinger
  Hej! Sidder netop nu og drikker min første gå-væk-eksem-smoothie og er meget spændt på at se om det kommer til at hjælpe mig. Skriver en opdatering igen om 2-3 ugers tid. Tusind tak for tippet! Fingers crossed
 • Indstillinger
  Jeg bliver så glad når jeg læser sådan nogle positive historier. Det bekræfter mig nemlig i, at det ikke blot er noget, jeg bilder mig ind.

  Jeg har en søn på knap 2, som har døjet med atopisk eksem og konstant var snottet - kombineret med gentagne mellemørebetændelser. Ørelægen nævnte, at mange dannede meget sekret, når de indtog mælkeprodukter og at det kunne være en idé at prøve at undgå disse i en periode og se, om det hjalp.

  Og det gjorde det! Han er ikke længere forkølet hele tiden (på trods af årstiden!), har ikke haft behov for dræn eller haft besvær siden - og alt hans eksem er VÆK!

  Vi har derfor fjernet mælkeprodukter fra hele familiens kost og for mit eget vedkommende har jeg ikke længere uren hud eller eksem på hænderne.

  Jeg tror jeg vil booste det yderligere med den smoothie der. Det er et godt tip!

  Mvh, Christina
Log in eller Registrér for at kommentere.