Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Alvorlige føleforstyrrelser

Redigeret 14 maj, 2012, 03:37 i Slidgigt
Forhistorien er at jeg for et halvt år siden begyndte at få føleforstyrrelser/mathed i benene når jeg gik og i bestemte sidde-eller sovestillinger.
Dette bredte sig til arme og hoved hvorunder mine øjenlåg falder i og der er tårer næsten hele tiden og indimellem kvalme.
Jeg er efterhånden ude af stand til at lave noget som helst da større bevægelser udløser anfald hvor jeg et par gange er kommet til akutundersøgelse på sygehus i nærmest bevidstløs tilstand, men de sendte mig blot hjem efter et par timer hvor anfaldene lettede.

Min læge fik mig til neurologisk undersøgelse i julen hvor jeg havde det meget dårligt, og her blev der foretaget en MR-scanning af mit hoved, den viste ikke noget, udover hjernen selvfølgelig.
Da jeg samtidig har spændinger i lænden har jeg fornylig fået scannet rygsøjlen, og endelig er der et resultat. Slidgigt.

Min læge viser sig så på det nærmeste uduelig idet han pure benægter at gigten kan påvirke rygmarven, men påstår ydermere lodret at jeg har en depression, hvilket absolut ikke er tilfældet. Årsagen er nok at jeg kun har få smerter i ryggen som jeg klarer med Iphren
Han har også udskrevet nogle piller der dæmper signalstofferne (for psykosepatienter) men dem stoppede jeg med efter 2 måneder da de ingen virkning havde.
Hvilken specialist skal jeg forlange at blive henvist til ?

Iøvrigt er jeg 59 år, ledig og sygemeldt, kommunen lader mig i fred så længe. På mine indkøbsture hvor jeg går, sommetider langt, er jeg helt afslappet, men har til tider en holdning og gang som om at der var kommet for mange genstande indenbords.

Kommentarer

  • Indstillinger
    hvad med at skifte læge
  • Indstillinger
    Hej Slidt.
    Sjovt nok at du nævner det med fuldemands-gang.
    Når min gigt slår ud går jeg også som beruset. øv
    Har lige fået gigt og læser derfor meget om det , især her.
    For 25 år siden havde jeg nogle af dine symptomer.
    På sygehuset var sagen klar : Du har slidgigt og det må du bare leve med !
    Hård melding at få som 37 årig.
    Jeg "stødte ind i" en kiropraktor som på sine billeder kunne se at jeg ikke
    havde det mindste spor af slidgigt.
    3 ryghvirvler sad forkert og dem baksede han på plads.
    1 behandling og ryg og ben fungerede 100% igen.
    Måske du skulle prøve dette. vh søren.
    ps. den gigt jeg nu har fået 25 år efter er ledde-gigt.
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg har slidgigt i min store tå. og igennem et par år haft smerter, først i det ene ben, og nu i begge ben. Har også indimellem smerter i hofterne. Når jeg har siddet ned 1/2 time, er musklerne stive, det hjælper, at gå, det er slidgigt i hofterne.( er dog aldrig blevet udredt for dette ) Foruden har jeg føleforstyrelse i min fjerde tå.
    Det føles som en nerve og infiltrationer. Min tidligere læge mente massage, skulle hjælpe.
    Vi har fået ny læge, som ordinerede Derinik 0,088 mg, som skal tages 2-3 timer inden sengetid, jeg har endelig, fået en god nattesøvn. Smerterne er lidt nemmere at forholde sig til i dagtimerne.
    Jeg cykler ca. 50 km om ugen, da vi alle ved, det er godt at holde sig igang. Jeg har nu holdt en pause på 14 dage, det er smerterne ikke blevet bedre af.
  • Indstillinger
    Jeg har nu været i kontakt med en fysioterapeaut fra Gigtforeningen som rådede mig til at få en henvisning til reumatolog.

    - Det lyder da godt , sagde min læge, hvorefter han gik i gang.
  • Indstillinger
    - Det var da også på tide . Der får du rigtige svar !
  • Indstillinger
    Redigeret 14 maj, 2012, 03:39
    Hej Slidt.

    Held og lykke, det bliver interessant at høre hvad Reumatologen, kommer frem til.
Log in eller Registrér for at kommentere.