Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vitaminer eller ej. Hvad er nu dette for noget

persille1persille1
Redigeret 24 marts, 2012, 04:39 i Alternativ behandling
http://videnskab.dk/krop-sundhed/vitami ... dium=email


Så siger videnskaben vi bliver syge, hvis ikke vi får vitaminer.

Og nu dør vi af vitaminerne !!!

Vi ved jo vitaminer forhindrer skørbug, bare for for at give et eksempel.
Vi ved kroppen skal have vitaminer og maden vi får er fyldt med meget andet end vitaminer.
I ikke økologiske kartofler er der ikke meget sundhed tilbage, så det gælder sikkert alt. Jeg har været til et foredrag, hvor en fagperson fortalte om det.
Men hvem skal man nu tro på.

Dyrene får vitaminer for at trives og give ejerne størst muligt overskud.

Mit barnebarn fik at vide hun skulle tage vitamintilskud af halsspecialisten.



Naturligvis er der nogle mennesker der fylder sig med alt muligt og for meget, men det lader det jo ikke til at dreje sig om.
Jeg håber sandelig der er bedre "hensides", for nu er her snart ikke til at være.

Spis dine statiner, lykkepiller og andet godt. Drop vitaminer og lev længe. Mon det nu også har sin rigtighed. Hvad mener andre. ??


citat

»De doser, vi har undersøgt, ligger for langt de fleste af forsøgenes vedkommende inden for den anbefalede dosis. Det er altså helt almindelige vitaminpiller i helt almindelige doser, der giver den forhøjede dødelighed,« slutter han.

citat slut


Nu er de anbefalede doser i Danmark ikke sat så højt, som mange andre steder, så hvilke doser er der i virkeligheden tale om. ????

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ja man ved ikke hvad man skal tro på, videnskab siger det ene dag er vitaminer godt og det næste dag er det farligt. Men jeg synes man skal tage vitaminer hvis man føler det hjælper på en men man skal ikke overdrive en multivitamin og fiskeolie hverdag er rigeligt, det skader ikke.

    Jeg tager en multivitamin og fiskeolie dagligt og kan se at det har en virkning på mig, at jeg ikke bliver så tit syg og min hud bliver ikke tør. Jeg har prøvet at stoppe vitaminer i en periode for at se om det hjælper og kunne se en stor forskel hvor meget vitaminer gjorde for min krop. Jeg tror ikke at det er farligt for vi får gavn af dem og forhindrer sygdomme.

    En kollega på mit arbejdsplad har taget vitaminer siden han var i trediverne og idag er han 63 år og har slet ingen sygdomme trods af at han har levet usundt, røget i over 40 år, druk og aldrig dyrket motion så vitaminer har en virkning for at forhindre sygdomme som det fleste har når de er over 50 år så er faktisk overrasket hvad vitaminer kan gøre.
  • Indstillinger
    Jeg tager også en multivitaminpille, men i stedet for fiskeolie tager jeg levertran. Der er jo lidt ekstra A og D vitamin i. Jeg kunne naturligvis udskifte det med fiskeolie. ??.
    Man aner ikke, hvad man skal tro på. Jeg ved doserne kan være forskellige fra land til land, så jeg undrer mig over det slet ikke nævnes.

    Min migræne forsvandt og jeg har ikke været forkølet i vel ca 30 år. Ikke siden jeg begyndte at få levertran. Sidste vinter havde jeg noget hoste, men forkølet, aldrig.
    Vi skal måske helst være syge kan man fristes til at tro.
  • Indstillinger
    Hej alle interesserede

    Artiklen, som du henviser til, Persille, er meget manipulerende!

    Kosttilskud med antioxidanterne A, E og betacaroten omtales i overskriften og i artiklen i det hele taget med ordet ”vitaminpiller”. Jeg tror, at de fleste ved ordet vitaminpiller tænker på multivitaminpiller, altså et produkt, der indeholder alle vigtige vitaminer og mineraler i indbyrdes AFPASSEDE mængder.

    Sagen er jo, at de forskellige vitaminer og mineraler indgår i et indbyrdes forhold. Der er nogle, der arbejder sammen, og nogle, der modarbejder hinanden. Jeg tror, at vi alle ved, at f.eks. D-vitamin hjælper på optagelsen af kalk, og at C-vitamin hjælper på optagelsen af jern. På samme måde er der nogle af vitaminerne og mineralerne, der konkurrerer mod hinanden, altså modarbejder hinanden.

    Derfor er det generelt en dårlig idé at tage tilskud af et enkelt vitamin eller mineral, undtagen hvis man har en mangel, eller en læge har anbefalet det.

    Jeg mener: Ingen ved sine fulde fem vil jo begynde at tage store tilskud af A-vitamin eller E-vitamin eller betacaroten, uden samtidig at få de andre vitaminer og mineraler, der skal tages, for at tilskuddene bliver afbalancerede!

    Derfor synes jeg faktisk, at der er tale om et BRUD PÅ LÆGELØFTET, når der omtales forsøg, hvor forsøgspersonerne har fået den slags enkelttilskud som en del af forsøget. Der står jo:

    ”Overdødeligheden ses netop i de randomiserede forsøg, hvor man som udgangspunkt har givet kosttilskud til én gruppe og placebo til en anden gruppe.”

    Det fremgår, at der har været en række af den slags forsøg, og at man godt vidste, at det var farligt at give den slags enkelttilskud. Hvorfor har man så alligevel udsat folk for risiko?

    Den omtalte læge Christian Gluud er tilsyneladende helt på vildspor, for han udtaler: ”Hvis f.eks. vitamin E er skadeligt, så er det vel ligegyldigt, om det optræder som en del af en multivitaminpille eller som den eneste del af en pille.”

    Jeg har aldrig hørt mage til vrøvl. Selvfølgelig er vitamin E ikke skadeligt. Det er tværtimod et livsvigtigt vitamin. Det skal bare tages sammen med de andre vitaminer og mineraler, som det indgår i et samspil og i en vekselvirkning med, og selvfølgelig ikke i alt for store doser.

    Christian Gluud er desuden manipulerende, når artiklen refererer ham for følgende udtalelse:

    ”Han er bekymret over, at apotekerne stadig har vitaminpillerne stående frit fremme på hylderne.”

    Igen denne manipulatoriske sammenblanding af kosttilskud med ét enkelt vitamin og multi-vitaminpiller. Almindelige mennesker tror, at han taler om almindelige multivitaminpiller, når han udtaler sig sådan.

    Sagen er, at disse forsøg har vist noget, som man kunne regne ud på forhånd, uden at bryde lægeløftet, nemlig at det kan være farligt at tage enkelte af vitaminerne i store doser.

    Forsøgene viser INTET om multivitaminpiller, hvor de enkelte vitaminer og mineraler findes i indbyrdes afpassede og ikke for store mængder.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kære Kameliadamen

    Mange tak for dit indlæg. Det var så gennemtænkt at man kun kan blive rolig.
    Min mand sagde også det var det værste pjat og han gad ikke mere høre efter alt dette manipulerende vås. Det drejer sig kun om at komme i medierne og få penge. Det var sikkert ikke vitaminproducenter, der havde betalt den "forskning"

    Jeg har altid været så psykisk stærk, men er blevet klar over at "sundhedssystemet" har taget meget af pippet fra mig.
    Jeg føler, selv om min forstand siger noget andet, at "de" helst vil fylde os med medicin uden hensyn til konsekvenserne og ellers er ligeglade med, hvordan man har det.

    Igen mange tak for din gode oplysning, som jeg jo selv burde have tænkt mig til. Jeg har altid givet mine børn, da de var små, en blandet vitaminpille. Nu skulle jeg så have skylden for deres eventuelle død. Min forstand siger nej, men mine følelser bliver "nervøse", hvis du forstår hvad jeg mener.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Tak for de rosende ord. Men jeg tænker jo bare over tingene ud fra mine egne forudsætninger, og det kan jo godt ske, at der er ting, jeg overser.

    Men én ting står fast: Læger har under deres uddannelse fået meget lidt undervisning i ernæring og vitaminer og mineraler. Når læger udtaler sig om vitaminer, så er der virkelig grund til at lytte ekstra efter, for de siger altså tit noget sludder.

    Jeg har også haft det sådan, at sundhedssystemet gennem flere år ”tog pippet” fra mig. Jeg reagerede også voldsomt på det, jeg havde været igennem, og det er jo nok sådan, at den slags svigt, som du og jeg har været ude for, gør, at vi reagerer voldsommere på nye ”mærkværdigheder”, som vi læser om.

    Men jeg fik god hjælp af en psykolog, der hjalp mig over det værste. Og det er heldigt, for lige for tiden har jeg meget kontakt med sundhedsvæsenet, og det dur altså ikke, hvis jeg hele tiden skal være bange for, at lægerne begår fejltagelser.

    Jeg forsøger at forholde mig åbent og venligt til lægerne, men sørger for hele tiden at gå alting efter, så der ikke begås alt for mange fejl. Det kunne jeg ikke have gjort uden den hjælp fra min tidligere psykolog. Lægesvigt er ikke noget, man nemt kommer over. Og svigt fører nemt til bitterhed, som vil forpeste ethvert forhold til nye læger. Jeg tror, at jeg er kommet over min bitterhed, men det har taget lang tid.

    Hvad angår det med vitaminerne, så kan jeg godt se, at det er svært at læse alle de skriverier, der hele tiden kommer. Jeg tror sådan set, at forskerne gør tingene, så godt, de kan. Men at journalisten på en hjemmeside, der kalder sig videnskab.dk ikke kan finde ud af at stille kritiske spørgsmål til en læge, der åbenlyst vildleder folk ved at kalde enkelttilskud af E-vitamin ved den generelle betegnelse ”vitaminer” – det forstår jeg altså ikke! Det er jo journalisten, der har ansvaret for vildledningen af folk, når hun i overskriften skriver: ”Vitaminpiller kan slå dig ihjel”. Folk tror jo fejlagtigt, at det er ganske almindelige multivitaminpiller, det drejer sig om.

    Mange gange må man foretage et valg. I min familie har vi en arvelig betinget øjensygdom AMD, som man normalt bliver blind af. Min søster har den, og jeg har den endnu ikke. Min søster har reddet en stor del af sit syn ved at spise et meget stærkt kosttilskud, Synvital, der indeholder C- og E-vitamin, samt betacaroten, zink og kobber. Hun tager ca. 26 gange den anbefalede daglige dosis af E-vitamin og ca. 9 gange den daglige dosis af betacaroten.

    Hvad så, skal min søster nu holde op med at tage disse piller, der gør, at hun har reddet synet så meget, at hun stadig kan køre bil og klare sig i hverdagen? Eller skal hun affinde sig med, at hun på grund af den store dosis E-vitamin og betacaroten muligvis dør som 90-årig i stedet for som 95-årig? Der er også den mulighed, at kosttilskuddet forlænger livet, fordi disse antioxidanter netop indeholder alle de elementer, der skal til, for at indgå i en god vekselvirkning. Der er jo netop ikke tale om et enkelt vitamin, men om et produkt med hele 5 ting. Måske bliver hun af den grund faktisk 100 år? Vi kan ikke vide det. Man må vælge her i livet!

    Mange hilsner og god weekend

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kære Kameliadamen

    Tak for dine venlige ord. Du har ret, man må vælge. Jeg har jo også valgt kolesterolmedicin fra trods lægens trusler om ikke at leve.
    Du har helt ret i journalisten har en stor skyld i teksten.

    Jeg kender godt de omtalte vitamin piller for øjnene, de anbefales af øjenlæger. Naturligvis er det rent vås, der står i den omtalte artikel. Det er klart man ikke skal overfyldes, men det er en helt anden snak. Tusind tak fordi du "lyttede" og svarede.

    Mange hilsener
  • Indstillinger
    http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotio ... haandkoeb/


    De er fuldstændig vilde i varmen. Der skal tjenes på alt.
    Den praktiserende læge ville aldrig kunne finde ud af at dosere vitaminer. Det skal der vist en anden fagperson til.


    Jeg læste engang en bog, den handlede om tankepoliti. Vise tanker var strafbare. Tjae, hvad ender det med.
Log in eller Registrér for at kommentere.