Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kraftige nakkespændinger og kæbe der knækker

Redigeret 2 september, 2015, 04:54 i Åben debat om tænder og mund
Hej,

Jeg har ca 5 af ugens 7 dage, kraftige nakkespændinger som gør, at det trykker helt op til ørerne. Spændingerne holder sig til baghovedet og ørerne og involverer således ikke den forreste del af hovedet. Jeg vil ikke betegne det som em egentlig hovedpine, men mere nogle voldsomt generende spændinger som jeg nu har haft i 3 år.

Det skal nævnes, at jeg i to omgange har taget medicin mod angst som jeg umiddelbart vil tro er forårsaget af stress. Jeg startede på anden omgang med pillerne i juli 2010 og tager stadig 150 mg effexor dagligt.

Jeg går til fysioterapi ugentligt, og det har også gjort det en anelse bedre.
Min tandlæge har bemærket, at min kæbe knækker meget, hvilket jeg også nævnte for min fysioterapeut. Han havde tidligere haft en klient der døjede havde mange af de samme spændinger som jeg - og dem slap han af med efter han fik konstateret kæbehulebetændelse - som han fik behandlet.

På en tidligere scanning har jeg fået af vide, at der var tegn på kæbehule betændelse, men øre-næse-hals lægen afviser det uden at undersøge mig, og siger at jeg ikke har symptomerne på det, men at det snarere er noget muskulært.

Mine spændinger kommer og går, men er der som nævnt ca. 5 af 7 dage ugentligt. Jeg har dog lige haft en periode på 3 uger hvor det gik rigtig godt, men nu er det faldet tilbage. Hver dag jeg har det godt tænker jeg, at nu er de væk. Senest i går havde jeg det rigtig fint. Da jeg vågnede hertil morgen sad spændingerne der "big time" igen.

Nu har det stået på så lang tid - og jeg er mega frustreret over det, for jeg føler mig ikke hyklerisk. Jeg er i jævnlig kontakt med min i øvrigt rigtig gode læge, men vil jo heller ikke virke som en hypokonder.

Problemer er, at når jeg kommer hjem fra arbejde har jeg bare brug for, at slappe af, og jeg føler ikke rigtigt jeg kan være der 100 procent. for min familie (kæreste og 2 børn på 6 og 8 år)

Jeg håber nogen kan hjælpe med hvad der kan være galt.

Mange hilsner
Jacob

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg tror specialisten har ret, for hvis der var betændelse ville du sikkert have ondt hele tiden. Nå, men det er jo bare hvad jeg tror.

    Jeg lider selv af spændinger. Det tog "100 år" inden en specialist, fandt årsagen til min modbydelige trykken i ørerne. Jeg fik massage og det hjalp. Det kommer bare igen, desværre.

    Fysioterapeuten havde lidt svært ved at finde de rigtige steder. Men pludselig var den der, det kunne jeg mærke.
    Min tandlæge siger, jeg burde ligge med skinne om natten for at afhjælpe det.
    Det skyldes min kæbes bygning, siger han. Og det var der jeg ville hen. Hvis du spænder på grund af stress og samtidig har en kæbe, der vil spænde, så er ulykken der.
    Samtidig er der nogle gode øvelser, der virker. Dem skal du nok have vist. Det tager ikke lang tid at udføre dem.
    Sidder du meget ved en computer, så vil du få spændinger. Ak ja, livet er ikke helt, hvad man drømte om engang.

    http://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/201110.htm
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har også døjet med kæbe problemer i mange mange år, det været ved at drive mig til vanvid. fandt via en APP til min telefon at der er en knogle som hedder Temporal, søgte på Google temporal sygdom, og fandt frem til en TMJ Temporal Mandibular joint eller TMD.
    Jeg har endnu ikke været ved min læge, men regner dog med, at jeg vil have det undersøgt. Men tjek det på you tube.http://www.youtube.com/watch?v=rndAmPCYhTQ
    Mvh.
    Flemming
  • Indstillinger
    Nu har jeg selv over længere tid en Kæbe der klikker og knækker. Og har en masse spændinger og stresset. Kan man finde de oplysninger om øvelserne.og de knæk og klik lyde er først kommet efter mine spændinger og stress.
  • Indstillinger
    Hej,

    Jeg tror jeg havde lignende problem, jeg fik skinnen hos tandlægen og den hjalp lidt til problemet.

    Men da jeg var hos tandlægen sagde han at dette kan godt være et problem med en dårlig bid og den skal rettes med en bøjle.
    Jeg tager i næste uge til CT scan som skal vise og den kan korrigeres på denne måde eller ej.

    hilsen,
    MM
  • Indstillinger
    Hej
    Nakkespændinger og kæbespændinger hænger sammen på den måde at forstå, har du spænding det ene sted har du også det andet sted. Kranio sakral terapi er utroligt effektivt til at afhjælpe problemer begge steder og behandlingen føles afslappende og behageligt.
    God bedring!
Log in eller Registrér for at kommentere.