Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Søger nem og sund kostplan

Redigeret 20 februar, 2012, 06:55 i Åben debat om overvægt
Hey folkens :)

Jeg søger en nem og sund kostplan, da jeg ønsker at ændre livsstil samt tabe mig 10-15kg. Jeg er 21 år, mand, 190 høj og vejer 104kg. Jeg studerer og har derfor hverken tid eller penge til at følge tv2's eller nogle andre high fashion kostplaner, så håber i kan hjælpe mig. Maden skal helst være billig og nem at tilberede :) altså dvs. den perfekte kostplan. Det ville være kanon med en morgen, middag og aftensmad kostplan, hvis nogle ligger inde med sådan en?

Mvh. JJ

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er jo egentlig nemt nok JJ.
    Jeg er i gang med det samme.
    Vi ved jo godt hvad vi IKKE skal spise/drikke !
    Når du så har sorteret det fra (sukker, fedt, alkohol osv.) kan du næsten bare spise løs. Noget der mætter !! Husk at få ALLE vitaminer, på den ene
    eller anden måde. 0g drik MASSER af vand (det tager også noget af sulten).
    Min kammerat der er 180 høj og vejede 115 kg. er efter 2 år nede på hans normalvægt 75 kg. uden ret megen sult. Dog er det en god idé at vænne maven til ikke at skulle fyldes helt. Jeg selv taber 2 kg. pr måned. Good luck fra søren.
  • Indstillinger
    For år tilbage udgav brugsen en række kogebøger i mindre paperback-udgaver til omkring 25-30 kr. - bal. andet Slankebog 1 og Slankebog 2, som jeg har, måske er der kommet flere udgaver.

    Prøv at spørge måske i en Kvickly, om ikke de stadig har disse kogebøger; det tror jeg faktisk.

    Ellers vil jeg foreslå dig at gå på biblioteket, der også har en del kogebøger, der er til at "gå til", både mht tilgængelighed og med ingredienser, der er til at betale. Det skulle i øvrigt ikke undre mig, om du der også vil kunne låne bøger med helt færdig kostplaner for f.eks. en hel uge eller måned ad gangen. Spørg bibliotekaren. Du kan jo så lige skrive disse planer af, så du ikke skal rende på biblioteket hele tiden.

    Jeg plejer i øvrigt gerne at lave dobbelte eller flerdobbelte portioner, og så pakke til fryseren - så har jeg også god, sund og hurtig mad til de dage, hvor der ikke er tid/overskud madlavning. Det kan jo ofte være på de dage, hvor man ikke lige har overskuddet til at stå i køkkenet, at man falder for fristelsen til noget junk-food. Det undgår jeg fuldstændigt på den måde.

    Held og lykke
  • Indstillinger
    I øvrigt er det alle de der firmaer, der sælger "hovsa - totalt virkningsløse" såkaldte slankemidler, der tuder folk ørerne fulde af, at man ellers kun kan tabe sig ved at sulte.

    Det er noget frygteligt sludder. Man skal ikke sulte, men der i mod spise den rette kost - og naturligvis skal man blive mæt. Bliver man ikke mæt, så fristes man jo netop af de hurtige kulhydrater.

    Men - selvfølgelig - hvis man spiser fed kost, så bliver man mæt på den "tunge" måde, hvorimod man bliver mæt på en langt mere behagelig måde, hvis man spiser lettere kost - og det skal man naturligvis lige vænne sig til.

    Et gennemsnitligt vægttab på ca. ½ kilo om ugen er det sundeste og det, der er det mest holdbare, så Søren lader til at være på den rette vej.
  • Indstillinger
    Neej, hvor har du ret lotte123.
    Min svigerinde kunne ikke forstå hun ikke tabte sig. Spiste lidt frugt om morgenen og ventede så til aften med at spise. En ernæringsspecialist sagde hun spiste for lidt. Og tænk, hun tabte sig, da hun spiste mere. Man må ikke springe måltider over.
    Man taber sig, på en proteinkur, om det er sundt skal jeg ikke udtale mig om. Men jeg har set resultatet.
Log in eller Registrér for at kommentere.