Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Prolaps i nakken og genoptræning

Redigeret 15 februar, 2012, 04:43 i Diskusprolaps
Jeg har før skrevet herinde - dengang jeg var meget plaget af 2 lændeprolapser. Rask blev jeg aldrig, men med medicin fik jeg dog en slags liv.

Desværre har slitage og sansynligvis forkert brug af kroppen nu givet mig en prolaps i nakken. Denne er ifølge scanning på en reumatologisk klinik uden rodpåvirkning. Dette er dog ikke helt sandt, idet min iøvrigt dygtige kiropraktor på Fåborg Rygcenter (ham der sagde jeg skulle scannes) kan trykke bestemte steder, så jeg får tydelige jag ud i armen.

Han siger, at man faktisk burde stå op under scanning, da man ikke altid kan se rodpåvirkning liggende.

Efter èn konsultation på føromtalte Reumatologiske klinik af ca 10 min varighed samt en scanning hvor svaret blev sendt skriftligt til mig, er jeg nu sendt i kommunal genoptræning ved en fysioterapeut.

Jeg´har ligeledes en kyfose (krumning) af ryggen i øvre brystryg samt degeneration i 2 halshvirvler og flade diskosskiver.

Nu har jeg gået til genoptræning i ca 2 uger, og jeg er på selvmordets rand.

Mine smerter er næsten uudholdelige på trods af ocycontin 15 mg x 2 samt 3x2 panodil pr dag (har fået i 2 år pga lændesmerter - 2 operationer, modicforandringer og masser af arvæv samt periodevise nervesmerter ud i venstre ben)

Jeg har konstant ondt ud i venstre arm (troede en nat at det var hjertet), sommetider kommer der jagende smerter og sovende fornemmelse i armen. Meget ondt i nakken og efter træning en gigantisk hovedpine som sender mig direkte i seng. Desuden er mine nervesmerter i benet blevet konstante og jeg kan ikke finde ro på noget tidspunkt og sover max en time ad gangen hvorefter jeg skal ud og gå rundt. Det kribler og krabler.

Jeg har flere gange fået nedjusteret de øvelser jeg har fået ved fysioterapeuten, men sidst mente han at min hovedpine skyldes mangel på vædske og at jeg har højt blodtryk, hvilket jeg aldrig har haft. Jeg drikker en masse, så den tror jeg ikke på. Jeg har nu næsten opgivet træningen . jeg tør ganske simpelt ikke.

Har nogen erfaringer med lignende? Mine symptomer er blevet meget forværret siden træningen begyndte. Har ligesom spasmer i nakkemusklen, men det værste er dog nervesmerterne ud i benet (jeg skal bl.a bruge en crosstrimmer) - deraf den stærke hovedpine som ligesom starter øverst i nakken. Desuden har jeg kvalme og er generelt utilpas .

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Udersøg andre trænings- eller behandlingsformer, måske er Body-sds noget for dig. Mvh. Helle8
  • Indstillinger
    Tak for tippet. Jeg kender det ikke, men vil da undersøge det. Mit problem er, at jeg ikke har penge til at betale for behandlinger.

    Jeg har lige haft 5 nætter uden sammenhængende søvn pga nervesmerter ud i benet. Sov max en time ad gangen og måtte gå rundt både dag og nat. Jeg blev ret dårlig.

    I den periode lavede jeg ingen øvelser, og det blev bedre med nervesmerterne. Var ved lægen og få målt blodtryk, da det ifølge fyssen kunne være årsag til hovedpinen, men det var utrolig fint. Har nu haft en lang snak med både ham og min kiropraktor, som sagde, at min smerteterskel er meget sensibelt ( noget ned nerverne - kan ikke huske ordet), og at jeg derfor skal gå meget langsomt frem når jeg træner.

    Så nu starter vi forfra.
  • Indstillinger
    Så håber jeg, du finder ud af hvad der virker og vil skrive det her, til glæde for dig selv og andre. Helle8
  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg har en sygehistorie meget lig din. 7 disk.pr i lænd og nakke ialt+ en masse slidgigt. Jeg var på smerteklinik, men fik kun nedtrappet! min tramadol. Har prøvet alt!
    Min nye læge henviste mig til en specialist i nervesmerter, og han gav mig lykkepiller. Og efter langsom optrapning - det hjalp bare! Dog skal jeg så højt op i mg, at det tager min nattesøvn;så har trappet lidt ned igen.
    Og, som gammel træningsterspeut; kunne jeg ALDRIG drømme om at træne i/på maskiner med slidgigt og prolapser,kun i vand!!!
    Så tag en snak med lægen om de rigtige piller., og udskift den dyre fys med et svømmekort til en hal med varmtvandsbassin. Hold da op - jeg ville gerne høre hvordan det så går. VH-SK
  • Indstillinger
    Jeg har fået "lykkepiller" mod panikagst i mange år, og har fra smerteklinikkens side også prøvet 2 andre midler (Fontex og Saroten) uden virkning end gigantisk sløvhed (Saroten) og ingen virkning af Fontex.

    Jeg har prøvet Madopar (mod nervesmerter), tradolan, dolol, morfin, metadon, men kunne ikke tåle noget af det.

    Efter en tid med ingen medicin - hvor jeg dårligt kune gå i 2 måneder, prøvede jeg (min egen læge i samråd med rygcentret i Ringe) ocycontin og pamol. Det virker og jeg kan tåle det. Har fået det i 2 år nu, men det kan desværre ikke tage generne fra diskosprolapsen i nakken og ej heller nervesmerterne.

    Efter samtalen med min kiropraktor på Rygcenter i Fåborg, har jeg fået en forklaring på, hvorfor jeg ikke kan tåle træningen hos fyssen. Mit centralnervesystem er yderst sensibelt pga årelange smerter. Der skal intet til før jeg bliver meget dårlig. Desuden (ved gennemgang af scanningen af min nakke) har jeg en helt lige nakke (den skal bue). Dette bevirker at jeg let "taber" hovedet og let får spændinger og ondt.

    Jeg fik en lang snak med fyssen, og nu er vi startet forfra med skemalagt hverdag i mindste detalje nærmest. Kun gåture og meget lette øvelser på gymball. Han forsikrer, at han kan få mig bedre, men at det kommer til at tage meget lang tid. Skidt med det. Bare det virker.
  • Indstillinger
    Ps - jeg betaler ikke for behandlingen, da det er udliciteret fra kommunens behandlingssystem efter ordrer fra Reumatologisk klinik.

    Desværre har vi ikke i miles omkreds et varmtvandsbassin.
  • Indstillinger
    Hejsa.
    Jeg er lige (3. jan. 2012) blevet opereret for prolaps i C6/C7. Fået deseoperation (stivgjort).
    Jeg havde også smerter ud i arm, ned i ben. OG HOVEDPINE...migræneanfald. Forfærdelige anfald :( Og de er desværre ikke gået helt væk. Ligeledes er mine smerter i arm og ben og føleforstyrelser i fingre heller ikke væk. Jeg skal til en ny undersøgelse her den 24. feb. og jeg glæder mig til at høre, hvad han siger...
    Stemmen forandre sig efter operation..og det er den endnu. Jeg skal nu til en ultrascanning..Det skal så lige siges, at jeg har haft struma i mange mange år, men ikke syg af det. Efter de har været inde, ja så er min vejrtrækning blevet besværet, ligeledes stemme. Jeg skal hive efter vejret, når jeg skal tale...
    Jeg blev opereret eller deseoperation, 10. marts 2011. (Bryst Th7/Th10) Og der gik jeg også til genoptræning. Men pga mine smerter i armen, kunne jeg bare ikke træne. Ligeledes får jeg store problemer ved at skrive dette svar :( Det er næsten ulideligt, så jeg forstår dig godt, hvis du er ved at dø ved træningen...
    Jeg har stadig en i nakken, men den ville han ikke tag..så jeg håber den trækker i sig selv..og det ikke er den, der sidder og "laver ballade"..
    Men umiddelbart har operationen IKKE hjulpet...såååå MEN det kan være det bliver bedre, Det er jo kun 5 uger siden...Jeg vil så sige..det er 3. gang jeg er under kniven..og det er blevet godt :) (også bryst prolaps Th11/Th12)
    Håber du finder svar på dit :)
    Lena
  • Indstillinger
    Hej Eva.
    Jeg læste lige dit indslag..og kunne se du har taget OxyContin længe..
    Min erfaring med OxyContin (depot medicin) (Oxynorm er ikke depot.)
    Er, at man bliver DYBT afhænig af det. Det er det værste lort du kan spise..På et tidspunkt virker det ikke, uden du går op i dosis...
    Desværre er det et præperat, der bare stiger og stiger i dosis..og det er ikke kun mig ;) Der var en udsendelse på tv i efteråret om det.
    Firmate sender sygeplejersker på kursus i det, og på den måde kommer det ind ppå sygehusene...Udsendelsen viste også, at en rygpatient måtte på metadon for at komme ud af det. Og et andet eks. var en læge fra Esbjerg er frataget sin licens til udlevering af medicin, for han havde givet en patient OxyContin for ...ja kan ikke huske det nødagtige tal..men tror det var flere hundrede tusind..helt vildt.
    OG jeg HAR mærket abstinenserne på egen krop..de er forfærdelige. Jeg måtte også have udtrapningsmedicin, for at komme af dem.
    Jeg håber ikke for dig, at du får en stor dosis (jeg var oppe på næsten 600 mg) For så ville jeg komme ud af det hurtigst mulig.
    Jeg spiser nu Tramadol/Tradolan...og får du stor nok dosis, kan de godt hjælpe..
    100 mg tramadol, svarer til 20 mg morfin. Det er ikke så svært at komme ud af.
    Da jeg var på det højeste i medicin, gik jeg også med smerteplaster, det er udemærket. Bare ikke, hvis man skal syd på. For man kan ikke tåle solen, hvis man har det på. Man bliver bare syg :(
    Jeg ved fra smerteskole, at Lyrica også kan hjælpe på nerve smerter. Jeg selv får Saroten for nervesmerter, og har fået det i nu 6 år. Man holder op med at være træt af dem. Kroppen vænner sig til det.
    Håber du kan bruge det til noget :)
    God dag :)
    Lena
Log in eller Registrér for at kommentere.