Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Fortabt...

Redigeret 2 januar, 2012, 17:35 i Sorg og krise

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Få om muligt henvisning til en psykolog, så du kan få placeret dine tanker et sted hvor du kan leve med hvordan det nu er. Din drømmehøjde er + 20 cm, så må du nok gå på stylter.
    Jeg er selv lille i forhold til resten af familien – 30 cm til den højeste, det kræver samarbejde og teknik bare at kramme.
    Der er vel også fordele ved at være nede på jorden, nævn nogle af dem hvis du har lyst. Mvh. Helle8
  • Indstillinger
    Der er absolut ingen fordelle ved, at være lille som en mand. Det ideele billed af en mand er en stor og stærk fyr. Jeg er på højde med over halvdelen af de piger jeg kender, og jeg er mindre end 90% af dem når de har stilleter på. Og ingen pige vil have en fyr der lavere end dem selv.

    Psykologen vil ikke hjælpe, lige meget hvor meget snak han/hun vil fylde mig med gør det mig ikke højere.
  • Indstillinger
    Du ER kommet under behandling, du BLIVER taget alvorligt. Du ER blevet sendt til videre vurdering og behandling.

    Der er altså en grund til, at man skal læse i årevis for at blive læge - også røntgenlæge, så ligegyldigt hvor godt du har læst den cd-rom, så vil jeg vove at påstå, at du altså ikke alene kan sidde hjemme og vurdere den endelige diagnose, for det har du ganske enkelt ikke forstand på.

    Nej. Du er ikke høj og nej - du bliver sikkert heller ikke den store kleppert på 2 meter, men mindre kan vel også gøre det?

    Der ER altså lige nu ingen grund til at din verden skal bryde fuldstændigt sammen, for du er altså ikke blevet opgivet, tvært i mod - der bliver sådan set taget hånd om dit problem.

    Hverken du, jeg, din egen læge, dine forældre - eller nogen anden for den sags skyld -kan sige lige nu, at der ikke er noget at gøre, for den besked har du jo ikke fået, vel?

    Kunne du her i første omgang prøve at arbejde lidt med at lade være med at gå fuldstændigt i sort, FØR du overhovedet har nogen anelse om det er nødvendigt?

    Ja, undskyld jeg skælder lidt ud - jeg kan sagtens følge, at din situation absolut ikke er morsom, at du bestemt ikke har brug for sentenser som "lille og vågen" og den slags gyselige ævl, men jeg synes altså godt, du kan prøve at arbejde med at være lidt mere positiv, når du faktisk hører til en af de heldige, der netop ER blevet taget seriøst i sundhedsvæsenet, og man netop virkelig gerne vil gå ind og gøre noget for dig? Der findes faktisk mennesker med store fysiske problemer, som netop er blevet opgivet - men det er du jo ikke.

    Der ER faktisk håb forude for dig. I hvert fald bør det være dit udgangspunkt.
  • Indstillinger
    Jeg er da også dybt taknemmelig for, at der er blevet taget hånd om mig. Du har da fuldstændig ret i det du siger, men problemet er at min størrelse forhindrer mig i, at folde mig helt ud. Det er noget der irritere MIG, jeg kan det nævne flere personer som er mindre end mig som lever et fantastisk liv, men det gør jeg ikke på grund af min HØJDE. Fordi der er folk som kan acceptere dét betyder det ikke, at jeg skal have samme holdning, for det får jeg ALDRIG og det vil jeg heller ikke få.

    Mht. røntgenbilledet, er det nemt at se hvor ens epiphysis er og hvordan den ser ud, når der stadig er mulighed for at blive konstrueret nyt knogle. Med to år hvor min fritid har gået på, at finde muligheder for, hvordan jeg kunne forbedre min højde, ved jeg godt hvordan processen ser ud. Det kan godt være, at en røntgen-læge uddannelse tager mange år, men det betyder nødvendigvis ikke at man skal have læst i fire år før du er i stand til, at konkludere om en knogle er vokset færdig eller ej.

    Her ser du tydeligt forskellen på epiphysisen: http://www.thebmc.co.uk/bmcNews/media/u ... iagram.JPG

    Og her ser du mit røntgen foto. http://billedeupload.dk/photo/2012-01/c ... 1.jpg.html Det er nemt at konkludere, at min vækst i hånden er sket, da der kun er en hvid linje tilbage som er der hvor der HAR sket knogle konstruering. Selvom håndledet er den første knogle til, at lukke, kan jeg godt have nogle få cm endnu, men det betyder jeg IKKE kan få behandling og, at det er for sent at gøre noget som forøger min højde til NORMAL højde.

    Så ja, det er nok selfvisk at jeg ikke kan acceptere min højde når den ikke er ualmindelig lille, men i det mindste får du behandling når du ER for lille. Tror ikke i rigtigt kan forstå hvilket helved det, det kan godt være i jeres ungdom at det var normalt for mænd, at være i 170'erne. Men læg mærke til de unge NU OM DAGE, mine to bedstevenner er begge 190 og 192, og når jeg spørg dem om de føler sig høje på vores gymnasium svarer de: "Nej, vi er bare normal høje".

    Folk får lavet større bryster, næseoperationer og jeg ved ikke hvad og dem kan folk godt sympatisere med.
  • Indstillinger
    Hm, mit ene barnebarn er 168 cm. Hun tilhører da ungdommen af i dag. Hun er sund, rask og ser godt ud, så er der vel ikke så meget at være ked af.
    Min søn er 172 cm høj og han har altid været omsværmet. Hans kone er 178 cm høj. Så den med at ingen vil have en mand mindre end dem selv holder ikke.
    At du er ked af din højde, tjae, jeg er også ked af min, men jeg må leve med den. Der er ikke så meget andet at gøre.
  • Indstillinger
    Jeg har ikke forstand på røntgenbilleder, hvorfor jeg heller ikke har set på dine. Jeg har engang studeret et af min søns hånd og påstod klart og tydeligt, at det da så vældigt fint ud, hvorefter jeg fik at vide, at den var brækket.

    Jeg har heller ikke udtrykt manglende sympati for din situation; tvært i mod vil jeg da mene.

    Men jeg må da tilstå, at jeg nu ikke forstår, hvorfor du skal videre til udredning hos specialister, hvis det allerede nu er vedtaget, at der overhovedet ikke er nogen form for håb forude? Det må da siges at være spild af ressourcer.

    Jeg er heller ikke helt klar over, hvorfor du har skrevet her? Hvad er det helt præcist du gerne vil have råd og ideer om?

    Når der er noget galt, må man prøve, om der kan gøres noget ved det, og det kan da ofte tage tid. Jeg forstår, du har sat dig ind i tingene gennem to år - og det først er nu, du fysisk gør noget ved dit problem? Du forventer vel ikke, at i det øjeblik du tager en sådan beslutning, så vokser du straks?

    Hvis der er noget at gøre, så vil det altså alt andet lige tage nogen tid, før der sker noget. Andet kan vel overhovedet ikke forventes.

    Det jeg reagerede på, var at du uden videre opgiver, FØR du er ordentligt udredt, fordi du har set på et røntgenbillede, som du - bevares - lader til at være fuldstændigt fagligt kompetent til at vurdere samtlige konsekvenser i.

    Det kunne jo være en specialist havde et andet forslag.
  • Indstillinger
    Fordi din søn had accepteret det, betyder ikke jeg gør det. Jeg vil da også væde med, at din søn vil være mere attraktiv hvis han var højere. Mht din datter, ja hun er da normal højde, men hun er også en pige. Piger har højere estrogen niveau, derfor lukker deres plader meget før en drengs, og derfor bliver piger bare ikke høje som NORMALE drenge gør.

    Jeg tror ikke du har forstået konceptet. Er dine vokseplader lukket kan du ikke konstruerer ny knogle. Den eneste måde man kan forøge højden pt. er ved HGH injections, altså væskthormon, eller limp lengthening. I det bare en af mine plader er lukket gør, at jeg elimineres fra behandling med væksthormon, da det ikke ville være smart at lade en procentdel af kroppen blive større. Så hvad jeg søger her, ved jeg faktisk ikke. Måske en forstående person der har prøvet lign. som evt. kunne komme med et kvalificeret bud på en form for hjælp. Men det er åbenbart ikke tilfældet.

    Tak for svarende, jeg sletter indlægget.
  • Indstillinger
    Lad dog være med at slette - du har skrevet dit indlæg kl. 12.42 i dag. Der kan da stadig nå at komme nogle bud, måske endda fra nogen, som kan gennemskue, hvad du forventer.


    Til trods for din højde, må det da i den grad siges, at du er en typisk 16-årig. Hvad andre kan leve med - og endda få et godt liv med - er overhovedet ikke noget, du kan bruge til noget som helst. Det er totalt klassisk for din aldersgruppe. Så helt anderledes er du altså ikke. :-)

    Jeg medgiver, at det da kan være et af de mere alvorlige problemer, at du er så lille, men ALLE unge er fuldstændig overbeviste om, at de er vanskabte på den ene eller anden facon, og de er ude af stand til at acceptere, at også de kan få et godt liv, så naturligvis er det udelukket at det vil ske for dig. Jeg vil påstå at alle voksne mennesker kender flere personer, der er ret lave, så derfor VED vi voksne at det altså godt kan lade sig gøre at få et fornuftigt og endda lykkeligt liv, selv om man er lille, men det kan du ikke bruge til noget - jeg ved det.

    Måske du alligevel skulle overveje Helles råd om noget psykologhjælp på et tidspunkt.
  • Indstillinger
    CITAT

    Fordi din søn had accepteret det, betyder ikke jeg gør det. Jeg vil da også væde med, at din søn vil være mere attraktiv hvis han var højere. Mht din datter, ja hun er da normal højde, men hun er også en pige.

    CITAT SLUT

    Jeg er ikke klar over om det skulle være et svar til mig. ?? For så har du ikke læst mit indlæg rigtigt. Men bevares, det betyder mindre.
    Jeg tror desværre ikke du finder en fe her med en tryllestav, som kan gøre dig højere. Du må lade dig nøje, som vi andre må. Sådan er livet.
  • Indstillinger
    Hej igen

    En professionel terapeut vil kunne hjælpe dig til at tænke og handle hensigtsmæssigt i forhold til dit problem – hvis du selv vil.

    Hvis et traume er årsag til at du på et tidspunkt ikke voksede, kan SE terapi måske hjælpe lidt; en bog jeg læste med erfaringer fra Amerika, fortæller at nogle af patienterne faktisk voksede lidt, da de blev befriet for traumet.

    Jeg kan desværre ikke fortælle præcis hvad bogens titel var, men den handlede om en kur mod neuroser. Ægteparret hed Arthur og Vivian, deres søn hed Rickie.
    SE terapi kommer nærmest den metode de brugte. Mvh. Helle8
Log in eller Registrér for at kommentere.