Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ingen livs kvalitet..

Redigeret 13 september, 2016, 07:03 i Irriteret tyktarm
Jeg er en ung fyr som har haft irreter tyktarm siden den 13 februar 2011.
Havde diarrer konstant i 3 månede med hyppig toilet, besøg op syv-tolv gange om dagen. Masser af mave kramper, smerte, kvalme, luft, og meget ubehag. Har Prøvet de værste midler.. Ingen lindring.. Nu er det sø modsat at jeg ikke kan komme af med min afføring, der kan gå op til 1.5 uge mellem jeg kan komme på toilet. Og når jeg så jeg endelig skal bliver jeg aldrig helt færdig..

Det her tærer så meget på min psyske og livskvalitet.. Jeg kan ikke spise kød eller drikke mælk eller noget som helst fed mad. Jeg sover dårlig fordi min mave bevæger sig frem og tilbage og kan kun spise meget lidt om dagen... Jeg skal vælge i mellem sult eller smerter..

Jeg er generelt træt af det hele er irreter, let at tænde af og har ikke lyst til at være social da jeg af og til også kan have luft i maven, eller risiker at skide i bukserne.. Samt at mit sexliv er gået i stå, og mistet min kæreste fordi jeg ikke havde lyst til sex eller at være intim på nogle måder.

Jeg føler mig utrolig isoleret/ ensom og magtesløs og har opgivet håbet om bedring.. Kan slet ikke håndter mit ejet helbred mere.. Og må indrømme at jeg ikke kan forstille mig eller har lyst til at leve 50 år mere på den her måde..

Kommentarer

 • Indstillinger
  Ja jeg ved hvordan det er jeg får også irreteret tyktarm til tider hvis jeg er på penicillen det ødelægger helt tarmsystemet. Men det er gået bedre nu efter jeg tog en tarmskylning og tager mælkesyrebakterier hver dag det har hjulpet en del og kan næsten spise alt nu. Hvilke midler har du prøvet?
 • Indstillinger
  Hej sult skal du helst undgå. det giver dig mavesår, din mavesyre ætser hul i mave slim hinden i mavesækken, når maven er sulten i længere tid. og ikke får mad. kan du tåle fløde. eller eller proteindrik lavet på fløde, flydende kost fra evt apoteket. og få medilax til at få din tarme til at arbejde igen så dine tarme ikke går helt i stå. og laxoberal dråber til at give hurtig afføring i løbet af nogle timer til ca 1 dag efter. de er taget. det kan hjælpe meget. og tager smerten, når du ikke har afføring i så lang tid er det klart du får kraftigere smerter i tarmene, når tarmene er opfyldt med afføring, og så kan det du spiser heller ikke fordøjes mere, inden du har været på toilet. men har du fået taget en kikkert undersøgelse af mave sækken . det ville kunne hjælpe og se hvad grunden er og du kan få piller for mavesyre. og andet der kan være grunden, opgiv ikke der er somregl hjælpemidler. og noget til at dulme smerte med, hvis lægerne ikke er dygtige nok her i landet er der muligheder i andre lande der giver hjælp. og har mere viden. så prøv i første omgang at få afføringen til at fungere. og få hjælp igemmen en diatist hvilket mad du kan spise som din mave tåler. eller skriv en liste hvad du tåler og bliver syg af at spise. så du ikke kommer til at spise det igen og blive syg på ny. god bedring . god jul
 • Indstillinger
  Jamagi ----hvad siger din læge ----har du været hos ham ----du kan få gjordt noget ved ----du skal have din tarm undersøgt --med en Kikkert undersøgelse ----ved din læge hvor slemt du har det

  bed din læge om en undersøgelse hos en tarm spicialist
  du skal ikke holde dig tilbage ---det er dig der har brug for hjælp----

  er der andre i familien der har haft samme problem
  søg en diatist --som kan lave dig en kostplan ----for det kan have noget med den kost du spiser --

  skriv igen
 • Indstillinger
  Hvis jeg var dig ville jeg gå drastisk til værkst og hjælpe dig selv= Ingen gluten, mælkesyre bakterier (LactoSeven) Og evt. LactaNoN hvis der også kunne være en laktose intollerance ind over. Spis groft, men ikke for groft, gerne let kogt eller dampet mad. Spring ikke over med diæten eller mælkesyre bakterier (har ikke noget med mælk at gøre, men opretter balancen i tarmsystemet) og prøv det i min 3 mdr. Held med det.

  K.H
 • Indstillinger
  til Jamagi ---hvordan står det til ---har du været til lægen ---hvad sagde han
 • Indstillinger
  Min læge har sendt mig til en masse undersøgelser, ultralyd, mave kikket, blod prøver. Og som andre med ibs er der intet galt..

  Kan desværre ikke tåle fløde.

  Min kost er reduceret indtil æg og grød ... Da det er det der mindsker symptomer og smerte mest.

  Føler bare ikke min læge tag mig seriøs ... Ligesom om han ikke høre efter.
  Ved godt det er lang tid i har skrevet. Synes sku bare det hele er så upverskueligt

  Jeg er 22 og tag 3 type piller for at dæmpe smerterne, 2 smerte stillende, og mavesyre reducerne.
 • Indstillinger
  Hej

  Ved besvær med tarmen: Prøv at trykke 3 fingers bredder under navlen ved hård mave, - over ved diarré.
  Det lyder som om du har problemer med fødevarer. Se emnet Irritabel tyktarm og måske Immunogastros hjemmesides kan give dig lidt mere at arbejde med. Ellers må du spørge lægen om du kan komme til en diætist. KH Helle8
 • Indstillinger
  Jeg har også diagnosen irritabel tyktarm, som lægerne til sidst gav mig da intet andet kunne diagnostiseres. Min livskvalitet var helt i bund og jeg var desperat for at finde hjælp. Lægerne kunne ikke hjælpe og alle de forskellige undersøgelser jeg har været igennem viste alle at jeg intet fejler. Jeg begyndte selv at kigge på nettet og faldt over Histamin intolerance. Prøvede at udlukke de fødevare der var forbundet med histamin. Det gjorde underværker men tog ikke alle symptomer. Jeg gik til Hamlet privat hospital og fik her forståelse og hjælp til en diæt som hedder FODMAP.

  Det er for indviklet at beskrive de to typer af diæter her, men slå det op på nettet og se om det måske kan hjælpe dig.
  Allerbedst er det at søge professionel hjælp f.eks. Hamlet privathospital. Diæten er hård men det giver livet tilbage :O)
 • Indstillinger
  Hej igen
  En kommentar til histaminintolerance: Foruden immunogastros forum findes der et specielt for dette, som Liselotte… står for, Det kan være svært at finde, men det er målrettet den diæt. God held med det. Mvh. Helle8
 • Indstillinger
  Hej Jamag
  Hvordan er det gået dig sidenhen?
  Jeg kunne godt bruge at høre om lidt erfaringer andre måtte have. Selvfølgelig helst om hvordan de har fået det bedre. Jeg er dog lidt i tvivl om hvorvidt jeg har irriteret tyktarm, da jeg ikke har tynd afførring, men tværtimod tildens til forstoppelse. Jeg har i hvert fald problemer med mavesyren, en overproduktion heraf. Og det kan også være meget lidelsesfuldt.
  Jeg modtager gerne tips, råd og hører om erfaringer fra dig og I andre.
  Mvh Susanne
Log in eller Registrér for at kommentere.