Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Smerter i mave og hjertebanken... ?

Redigeret 19 december, 2011, 18:44 i Irriteret tyktarm
Jeg er en ung kvinde der i gennem længere tid (måneder), har haft det enormt forfærdeligt med smerter i mave, besvær med vejrtrækning, forstoppelse.

Smerterne i maven er kun blevet værre. Min mave føles stort set oppustet hele tiden, jeg ligner en gravid kvinde i 7 måned, men jeg er ikke gravid. Smerterne er som stik, nogle gange vedvarende andre gange kommer de som et lyn fra en klar himmel, og kan blive ved i kort eller længere tid.

Det starter lige i "toppen" af maven. (nogle centimeter over navlen) og så breder det sig ellers, nedad og langs siderne. Somme tider går det helt ned til skridtet. Samtidigt får jeg enormt besvær med at trække vejret, og der kan føles som om mit hjerte slår 10 ekstra slag meget hurtigt, og der kan komme en følelse af en susende smerte i venstre skulder, arm, fingre.

Jeg har en konstant kvalme, især efter måltider, hvilket er blevet en årsag til at jeg frygter hver gang jeg skal spise. Når jeg ligger ned, bliver kvalmen ekstra voldsom, og jeg må simpelthen sætte mig op.

Jeg kan gå på toilet op til 5-6 gange dagligt for at lave stort, men enten så kommer der intet, eller også ganske lidt, men uanset så har jeg efter hvert toiletbesøg stadig en følelse af at jeg skal af med noget.

Når jeg færdes ude, feks når jeg skal handle ind, er det som om min mave vil have mig til at knække sammen, jeg skal på toilet (følelsen af det), men når jeg så er hjemme igen kan jeg slappe mere af.

Det hele har efterhånden udviklet sig til at jeg sjældent kommer nogle steder, og det begynder snart at gå ud over mit forhold til kæresten. Men jeg kan simpelthen ikke overskue noget, når jeg går med sådanne konstante smerter, og egentligt bare har det rigtigt dårligt. Jeg føler mig konstant træt, og overskud og energi er snart ved at være ren nul. :'(

Jeg har været ved læge, men hendes svar var blot at jeg har en depression. ? Ja, det kan også godt tænkes at jeg har, men hun undersøgte mig ikke engang. Et stykke tid efter var jeg ved læge igen, nærmest grædefærdigt, dog glad for det ikke var min sædvanlige læge denne gang. Men alt han gjorde var bare at trykke på min mave, og tage en urin prøve som viste blod i urinen, men han sagde det sikkert var fordi det lå tæt op af min næste mensturation, og så blev der ikke gjort mere.. ?

Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg er så DBYT ked af det, jeg har det elendigt, og hvordan kan jeg byde min familie en jul, med mig i smerter?
Jeg har allerede meldt afbud til flere jule familie ture her i december, af den simple årsag at min mave simpelthen gør ondt.

Jeg har gennem tiden forsøgt med apotekets udvalg, til både forstoppelse, mave besvær osv.. Men intet hjælper..

Er der nogen der har haft det på denne måde?

Min logiske sans siger mig, at jeg skal gå til læge, men jeg kan ikke, fordi jeg frygter og ikke kan overskue ikke at blive hørt på ...

Kunne virkelig godt bruge nogle gode råd, og ja ærligt talt støtte i dette smertehelvede.

Ønsker Jer alle derude en dejlig jul. :)

^Kvinde80

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er ganske forfærdeligt, når lægen svigter. Uvilkårligt tænker man jo, der må være noget psykisk galt, når lægerne siger, der ikke er noget.

    Men jeg ved jo fra mig selv, det passer ikke altid. Jeg var syg i flere år og spurgte nogle læger om, hvad jeg dog skulle gøre. Ikke engang mine brændede smerter i brystet og blod på hovedpuden om morgenen blev taget alvorligt.
    Det viste sig at være medicinen, jeg fik for blodtrykket, der gjorde mig så syg. Men det var ikke en læge, der hjalp mig. Jeg har mistet tilliden til de praktiserende læger.
    Hvis jeg var dig ville jeg henvende mig hos en specialist i mave og tarmlidelser og blive grundigt undersøgt. Har du en forstoppelse må du have noget hjælp og også have undersøgt om der er en grund til forstoppelsen.

    For mange, mange år siden kendte jeg en ung pige, hun led som du gør nu. Den stakkels unge pige var samtidig helt blind, så hun havde det forfærdeligt. Lægen tog hende slet ikke alvorligt og hun bad til sidst om ikke hun måtte komme på sygehuset. Han sagde til hende, hvis hun syntes det kunne være sjovt måtte hun da godt.
    Hun var meget alvorlig syg, viste det sig.

    ( Pudsigt, jeg kommer til at tænke på, det sagde en anden læge også til mig engang. Jeg havde en indvendig knude, der gjorde meget ondt. På sygehuset sagde de til mig efter den var fjernet, jeg havde ret, det var ikke indbildning. Heldigvis var den godartet, men den trykkede på sine omgivelser. )

    Dermed ikke være sagt, det er du også, jeg kender ikke grunden til dine symptomer. For at du ikke skal gå helt i spåner over det kan jeg fortælle dig min svigerinde havde det også på samme måde. Det var stress, men hun blev grundigt undersøgt. Hun kom sig fuldstændigt.

    Men gå som du gør nu, det kan lægerne ikke være bekendt. De er altid så bange for at sende folk til grundige undersøgelser. Min egen søn fik vi endelig overtalt til at søge specialist efter et halvt år med lidelser, som lægen heller ikke tog alvorligt. Det tog derefter et halvt år med daglig medicin før han var rask. Det kunne tilmed være blevet meget alvorligt for det var slemt.

    Jeg undrer mig over lægen ikke studsede over din maves opsvulmen, men jeg ved også fra min svigerinde, den kunne blive mindre og derefter igen svulme op, som om hun var gravid.
    Noget underligt noget, men det er jo ikke til at holde ud at gå i uvished.
  • Indstillinger
    Jeg vil som det første sige jeg virkelig har ondt på dine vegne.
    Både fysisk men også ang din læge. der er bare ikke noget værre end når man ikke bliver hørt !!!
    Jeg synes helt sikkert du skal få en specialist til at se på dig.
    Det kunne i mine øre lyde som stress, (jeg får lignende symptomer når jeg er stresset), men man skal jo aldrig sige aldrig !!
    Vil din egen læge ikke hører på dig, kan du altid spørge en anden læge, eller evt klage over den du har nu, hvis du selvfølgelig har overskuddet til det.

    God bedring :)
  • Indstillinger
    Du skal insistere på at blive henvist til udredning for hvad der er galt. Der er ambulatorium på hospitalet - det hedder vist gastro-et-eller-andet.

    Det er under al kritik at din læge ikke så meget som har tjekket de allermest basale fødevareintoleranser/allergier som gluten og laktose.

    Hvis de ikke henviser dig lige med det vuns skal du ringe og få en tid hos en anden læge (det kan du godt uden først officielt at skifte).
  • Indstillinger
    Hvor gammel er du, noget af det du beskriver, kunne minde lidt om at have åbenstående mavemund, det er noget der er arvligt i familien, og kommer med at spise og kaste op efter når man ligger ned. så synes du skal blive tjekket for det, normalt vil man vokse sig fra det, men nogen gør ikke, når du har forstoppelse, får du meget ulidelig kraftig mave smerte. og skal have noget for at få afføringen ud, på apoteket har de laxoberal dråber der hurtigt virker til forstoppelse, der står hvor meget du må få efter hvor gamelt du er. de er kun til nød, tale med din læge om du skal have noget for at tarmen arbejder. du skal ikke spise så meget mad nu ind til du har fået forstoppelsen væk, der er ingen tarm funktion det går i stå når tarmen stopper med afføring. og maden kaster du op det kan ikke komme ned at blive fordøjet. men du kan tage lidt ymer , A- 38 og drikke væske nok så det kan hjælpe på afføringen. hvis du har det meget slem nu, så ring til vagtlægen og få hurtigt hjælp. det blivere meget værere at vente. også se om du har blærebetændelse. hvis du er bange og har meget smerte så ring 112. og kom direkte på sygehus og bliv taget alvorligt. tænk på dit helbred ikke på julen. god bedring.
Log in eller Registrér for at kommentere.