Hvordan opfatter andre dig efter flere års terapi ?
spider68
✭
Hej når jeg møder nye mennesker får jeg hele tiden at vide jeg tror jeg er bedrevidende, ikke for jeg vil være det. jeg har lært at tænke på andre måder jeg har gået i terapi i 15 år mm . og er oplært til at være på en måde psykologerne vil forme mig til at tænke og skrive, men jeg opdager, at jeg ikke passer ind ved almindelige mennesker mere, er der andre der har været i behandler systemet der heller ikke passer ind i alm mennesker der ikke er i systemer, vi prøver at gøre det bedste vi er blevet oplært til. og kan desvære ikke bare ændre den måde der er blevet printet ind af psykologer i hver uge eller hver måned igennem så mange år. jeg er begyndt at føle det som et angreb på mig som person, og føle mig mis dannet i dette samfund, jeg passer ikke ind nogle steder, som systemet forandre mig til at være en anden som jeg oprindelig var. jeg kommer til at stå alene, igen som jeg altid har gjort i mit liv. og modet er svært art at holde oppe, med sygdom samtidigt. og være stærk udad til og skjule sandheden for sine børn, som nu heller ikke længere er tilladt at lade dem være en del af, alt hvad livet kan inde bære, og skal have andre til at bestemme hvad jeg så må sige eller ikke sige. men i almindelige børne familier bliver børnene ikke forskånet for livet på godt og ondt. liv og død, sorg og glæde.
Kommentarer
det er ikke alle der kan klare det ----
jeg har ikke gået i terapi---men arbejdet i psykriatien i mange år ----og bruger også meget den spørge teknik ---
for den falder lige for mig ---men må lodde stemningen lidt når jeg er ude --
for dit vedkommende er du måske lidt for fremtrædende --for når du er blevet hjulpet ---vil du gerne hjælpe andre
og det er i en god mening fra din side ---men der er ikke mange der vil belæres
så du skal måske stikke fingeren i jorden --en gang imellem ---
venligst solo
Du skriver, at du har gået i terapi i 15 år, og at det har ændret dig, så du ikke længere passer ind sammen med almindelige mennesker, som siger, at du er bedrevidende.
Du skriver, at du har lært at tænke på andre måder, og at det nærmest er blevet printet ind i dig. Ud fra din beskrivelse får jeg næsten det indtryk, at du er blevet hjernevasket!!!
Du efterlyser andre i samme situation.
Jeg har også gået en del i terapi. Jeg føler mig dog ikke i samme situation som dig, men jeg har alligevel et par kommentarer.
Sagen er jo, at du selvfølgelig har lært en del, hvilket kan gøre det nemt at se, hvad andre gør forkert, og hvad der eventuelt kunne hjælpe dem. Sådan har jeg det i hvert fald nogle gange. Men problemet er, at man nok ikke skal give andre mennesker råd, undtagen hvis de beder om råd.
Og hvis andre mennesker faktisk betror sig om deres problemer, er det min erfaring, at indlysende gode råd ofte ikke hjælper. Folk må selv gøre deres erfaringer. Det er ikke godt at overdænge folk i nød med råd! Det er bedre at lytte, være lidt tilbageholdende, men vise sin medfølelse. Senere kan man måske prøve at lede dem på sporet, så de SELV finder den løsning, der passer til deres konkrete situation og deres individuelle væremåde. Det værste, man kan tage fra folk er deres selvstændighed!
Disse overvejelser fører mig lidt videre, nemlig til spørgsmålet om, hvilken terapiform dine psykologer har anvendt. Jeg gætter på, at der er tale om kognitiv adfærdsterapi, som jo bliver anbefalet nu om dage.
Når jeg gætter på det, så er det ud fra, at du skriver, at ”du har lært at tænke på andre måder”.
Jeg er stærkt kritisk over for terapiformer, der vil lære folk at tænke anderledes – som om, der skulle være en rigtig måde at tænke på. Det er der ikke.
Når psykoterapi er bedst, hjælper den én, så gamle traumer ikke længere gør skade. Derudover skal terapien hjælpe os til at blive bedre til at mærke vores krop og følelser. De gamle traumer har nemlig gjort, at vi har lukket af, så vi ikke længere kan mærke os selv – kun de sygdomssymptomer, der er trådt i stedet for ægte følelser og kropsfornemmelser. Når vi er blevet bedre til at mærke os selv, kan vi mærke vores egne behov og ønsker og efterhånden blive bedre til at leve i overensstemmelse med dem.
Terapi skal altså have en forankring i den enkeltes konkrete situation og behov, og den skal føre til en styrkelse af selvstændighed og selvbestemmelse. Hvis terapi blot er en ny måde at tænke på, som man lærer udenad som en lektie, sker der ingen gennemgribende forandringer, der kan bevirke, at man kommer til at leve mere i overensstemmelse med sine egne personlige karakteristika, behov og ønsker.
Jeg er godt klar over, at mine overvejelser kan være en hård mundfuld at sluge, når man har gået i terapi i 15 år. Og positiv tænkning har da absolut fordele i mange situationer. Det helbreder bare ingenting.
Hvad angår problemet med, at du ikke passer ind mere, så ville jeg – hvis jeg var dig – prøve at holde en lav profil med, hvad du har lært i terapien. Der er så meget andet, man kan være sammen om.
Og til dit direkte spørgsmål om, hvordan andre opfatter mig efter at jeg har gået i terapi.
Det har ingen indflydelse på andres opfattelse af mig, for jeg har kun fortalt, at jeg har været i terapi til ganke få og nære venner. Hvis det har haft en indflydelse på forholdet til andre, så er det udelukkende en positiv indflydelse, fordi jeg via terapien har fået det bedre, hvilket har styrket evnen til at lytte og være sammen med andre.
Mange hilsner
Kameliadamen
Det kan jeg endnu ikke svare fyldestgørende på; selvom jeg har haft mange kortere forløb, er jeg først nu i gang med et længere, forhåbentlig endeligt, gestalt terapeutisk forløb, som kaldes et personligt udviklings kursus, det kan anbefales.
Endnu er kun det den nærmeste familie som kender til det. Jeg kan selv mærke at jeg har forandret mig, klarer mange små situationer på en bedre måde, men der er langt til at blive et helt menneske. Udadtil er jeg stadig den samme.
Har du nået DIT mål med terapien? Det lyder som om du skal have ’skolepengene tilbage’. Man kan kun lave om på sig selv ikke de andre. KH Helle8
Et spørgsmål kræver svar – Nej det var ikke meningen at det skulle forstås på anden måde end at når du efter terapi forløbet næsten ikke kan være sammen med andre, så har terapien/terapeuten fejlet og du må næsten begynde forfra – sådan som jeg forstod dit første indlæg.
Du fortæller nu en del fra dit liv og hvordan du har det, der er meget skidt i din rygsæk og det er en stor mundfuld, at livet må leves fra minut til minut. Det er ikke et liv kun en eksistens, så er det sært at have andre mål end at overleve.
Når helbredet er så dårligt, kan man godt føle sig udenfor vennekreds og afsondret fra samfundet, det gør eller gjorde jeg i hvert fald selv.
Den terapi jeg er i, har fået sporet mig ind på det psykosomatiske, det at fysisk sygdom bunder i noget psykisk; jeg mener at det har været nøglen til at få det fysisk bedre, der er et stykke vej endnu, jeg er ikke helbredt for den sygdom.
Det der er arveligt og kronisk kan man ikke forvente forsvinder, men ved et højere selvværd og andre terapeutiske redskaber kan man godt blive rask eller i hvert fald få det bedre i hverdagen. God kamp Helle8
Undskyld jeg først svarer nu, jeg har været optaget af andre gøremål.
Det var noget af en mundfuld, der har været nogle kameler at sluge for dig. Misbrug af børn er det værste der findes! Det skal stoppes, på trods af evt. tavshedspligt, hvis jeg bliver spurgt, men måske er terapeuten ude på at få flere patienter? Du burde få mulighed for at vælge en anden!?
Systemet med pengene før menneskeliv, og helt splittede familier – hvor er næstekærligheden henne?
Selvfølgelig kan børnene ikke være hos deres far, han skulle egentlig også have terapi, for sådan gør man bare ikke, slet ikke mod små mennesker, som umuligt kan forsvare sig selv.
Med de ting du beskriver, er det ikke underligt at du har det dårligt, jeg er dog sikker på at du er med til at gøre en forskel med dine kommentarer her i debatten; Jeg selv fandt det befriende at kunne ’tale’ om depressioner og terapi som noget normalt, uden det tabu som findes ude i virkeligheden, faktisk er jeg blevet mere åben, føler jeg, så TAK til dig for det. KH Helle8