Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Dreng på 3 år, ocd???

Redigeret 22 november, 2011, 19:51 i Små børn
Mangler råd.??

Min søsters dreng, er begyndt på at han skal gøre alting først? Vil du tage en kop til ham, flipper han ud. Han skal selv tage den først. Alt skal han selv gøre først. Han har lige haft en virkelig slem periode med stammen, han var så ivirig at han blev helt rød i hovedet og begyndte og græde "skrige", indtil han endelig fik sagt hvad han ville. Der kunne sagtens gå 10 min. Vi satte os altid ned og prøvede og berolige ham, og det har så med tiden hjulpet... Nu er der så det her? Min søster har haft nogen sværer tider i sit liv, lidt af nogen forskellige psykise ting osv. Hun har en dreng til, som bor hos sin far. Har han gjort siden han var 4. Grundet hendes svingende tilstand.
Her er der ingen far, hun er alene med ham. Vi har ham så hver anden weekend og så tit hun ønsker det. Problemet er sådan set af, hun er ikk til og snakke med? Hvis du nævner noget om problemet, Går hun, får et mindre nervesambrud. Snakker ikke til os i en uge.. Der er ingen tvivl om hun er en god mor og elsker ham over alt på jorden. Men har desværre den dårlige vane og snakke meget hårdt til ham? Måske er ders hverdag heller ikk så strukturet som han nok har brug for, får lidt lov til og kører sit eget show..?

Hvad f...... gør vi???

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej han lyder ikke lige til at have ocd, han lyder som en normal 3 årig dreng der skal , gøre sig selvstændig. og det er derfor han selv vil tage tingene. han er i trodsalderen, han trænger til at komme i børnehave nu, ellers bliver det endnu være at have ham derhjemme. og moren går ned med dårlige nerver, det kan køre en mor til vandvid, han bliver ved nu til han kender og mærker hendes grænser, og nogle ting skal han også selv, skæld ikke ud på ham, men enten hold rundt om ham kærligt til han får rasset ud det hedder i fag sprog holding, ikke skæld ud, så bliver han mere stædig, eller lade ham skælde ud over han er sur og gal , det skal jo helst ud, så han ikke bliver syg en dag af at lukke af for føelserne. bare lad ham ,græde eller skrige, hvis han får et nej, det er på den måde han lære hvor grænsen går. og hans mor henter det i skabet og køleskab, men han kan hjælpe med at dække bord, smørre brød , bruge en kniv. sætte i opvasken, giv ham tallerken og krus der tåler at få en tur på gulvet nu hvor han vil være sur og prøve grænser en tid , et halv år eller mere , hvis han smider maden på gulvet så tag det væk fra ham , og sig du er ikke sulten mere tak for mad, og gå fra bordet, og flyt eller tag ham ved hånden ind i stuen og lege sammen med ham, ikke alene inde på sit værelse det er han for lille til, sammen med en voksen, så han føler sig tryg og hørt og set. ellers laver han blot mere balade. men tænker i skal have undersøgt ham ved lægen med tics. og tourette syndrom, der er mere inde på nettet, det kan stammen,og nogle af de andre kominikations problemer minde lidt om, men bare for en sikkerhedsskyld. også få tjekket hans hørelse hos ørelæge, om det er grunden til hans udtaelser er forsinket. men ellers fra nu lad ham selv hjælpe med at få tøj på , bluse, bukser, sokker flyverdragt, og sig hvad det heter, om det er venstre arm også vidre der skal i tøjet så han lærer imens, det er det han er parat til nu. det tager ekstra tid at han hjælper med det hele , men det må så tage lidt længere tid, det er vigtigt for ham at blive en hel menneskemed sine føelser indeni, derfor skal han deltage selv, og føle sig værdsat og elsket, det føler han når han hjælper dig eller sin mor, børn tænker anderledes end voksne, ellers køb eller låne en bog om udvikling af forskelligere aldere og se hvad et normalt barn skal kunne. er du hans mormor, så kunne du måske tage til øre lægen , eller tale med lægen sammen med moren hvis hun ikke selv kan overkomme det. heller aflede opmærksomhed ,og tage ham væk fra farlig situation, eller tag legetøj væk, hvis han skriger går det driller eller andet, end at få skæld og straf for det han gør, i skal blive ved ham mens han er ked af det og trøste ham, også blive når han er vred det er lige så vigtigt. ellers vil han snart føle at han er forkert. hav det nu godt , held og lykke
Log in eller Registrér for at kommentere.